Skiën in de lente? Waarom je juist dan de piste op (en af) wilt gaan

Skiën in de lente: uitzicht over bergen

Toen ik voor de eerste keer hoorde dat je nog steeds prima kunt skiën in de lente, was ik ergens helemaal verbaasd. Dat is toch juist wat mensen altijd in de periode van pak ‘m beet december tot en met februari doen, of misschien in maart? Maar nee hoor, in een gebied als Alpe d’Huez in Frankrijk en in gebieden en landen daaromheen kan je soms tot zelfs begin mei terecht op de piste. Skiën in de lente brengt daarnaast echt goede voordelen met zich mee. Ik laat je zien welke!

De 5 voordelen van skiën in de lente

#1 De pistes zijn een stuk rustiger

Wie in een schoolvakantie op wintersport gaat, moet er rekening mee houden dat er flink wat wachtrijen kunnen ontstaan op en rondom de pistes. Dat mag de winterpret niet drukken, maar leuker is het natuurlijk wel als je gewoon van de piste af kunt skiën of snowboarden zonder eerst een tijd te hoeven wachten. Daarom is het skiën in de lente zo’n aanrader. De wachttijden zijn beduidend minder lang, waardoor je veel meer kilometers af kunt leggen. Tegelijkertijd is het nog altijd hartstikke gezellig op de piste. Fijn ook als je net begint met skiën. Je hoeft je minder zorgen te maken dat mensen tegen je op botsen en je hebt alle ruimte om te oefenen.

Skiër op de piste om te skiën in de lente

#2 Er is niets mis met de sneeuwkwaliteit

In de lente is er niets mis met de kwaliteit van de sneeuw. Oké, in de valleien kan de sneeuw door de hogere temperaturen sneller veranderen in een natte brij, maar in de hogere gebieden zullen de pistes nog flink wit en goed bedekt zijn. Daarom kan je in sommige gebieden, zoals in de Franse Alpen, gewoon terecht tot eind april en soms zelfs tot begin mei. Ook voor beginners is het juist aan te raden om lessen te volgen en te gaan skiën in de lente. Vaak wordt de sneeuw wat zachter in beginnerszones, omdat er geen ijsvorming meer plaatsvindt. Mocht je omvallen? Dan val je dus een stuk zachter!

#3 Het weer is (meestal) fantastisch

In de bergen kun je nooit 100% zeker zijn van het weer, maar feit is wel dat je in de lente veel beter weer kunt verwachten dan in de maanden ervoor. De dagen worden weer langer, waardoor het langer licht blijft. Dit geeft je overdag meer tijd om te skiën of te snowboarden. Maar de zon verschijnt ook veel vaker aan een strakblauwe lucht. Hierdoor hoef je niet vaak meer in een dikke winterjas te lopen en kun je na het skiën gewoon in een T-shirt genieten van de après-ski. Vergeet je zeker niet in te smeren met een goede zonnebrandcrème! Ook nog een bijkomend voordeel: je hebt meer kans op prachtige uitzichten over de bergen. Die zijn adembenemend mooi.

Mensen op strandstoelen in bergen met sneeuw

#4 Je hebt genoeg tijd om andere activiteiten te doen

Dat de dagen langer worden heeft nog een voordeel: je hebt genoeg tijd om andere activiteiten te doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van sneeuwschoenwandelen, hondensleeën of een festival bezoeken? Inderdaad, wie zegt dat de zomer hét festivalseizoen is? Zo wordt in Alpe d’Huez jaarlijks de wintereditie van Tomorrowland georganiseerd, terwijl in Val Thorens het grootste elektrofestival in de Alpen op 2.300 meter hoogte wordt gehouden. Hoe gaaf is dat!

Toe aan wat meer ontspanning? Geniet van een heerlijk glas wijn in het zonnetje of kom tot rust in een spa met uitzicht op de bergen. Je kunt in sommige skiresorts zelfs yogalessen volgen in de sneeuw.

Witte wijn in glas met bergen op achtergrond

#5 Skiën in de lente is een stuk vriendelijker voor je portemonnee

Wintersport is niet goedkoop, al helemaal niet wanneer je midden in een schoolvakantie naar de piste wilt gaan. Ga je daarentegen skiën in de lente, dan kan je rekenen op fiks wat korting. Niet alleen zijn accommodaties vaak voordeliger, maar ook de winkels en horeca stunten soms met prijzen omdat ze niet met voorraden willen blijven zitten.

In Frankrijk hebben ze helemaal een leuke actie. Daar organiseren ze Skiing into Spring, een samenwerking tussen France Montagnes en verschillende skigebieden en resorts. Ga je na 20 maart op wintersport naar de Franse bergen, dan krijg je bij elke ski package een gratis ski package voor beginners erbij. Deze package is inclusief skilessen, materiaal en de skipas en bedoeld voor elke leeftijd. Zo bespaar je flink op de kosten. Een toffe manier om dus kennis te maken met het skiën. Meer over deze actie kun je lezen op de website van Skiing into Spring.

Lijkt het jou wat om te skiën in de lente?

Over de auteur

Lees meer

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hi! Mijn naam is Danique en reizen is wat ik het allerliefste doe! Dit combineer ik graag met ondernemen. Op mijn reisblog lees je daarom niet alleen tips over reizen, bestemmingen en budgetten, maar ook over werken op reis.

LEES MEER

Laatste blogposts

Geniet van korting op je volgende reis:

Scroll to Top