Verenigde Staten

Zeeleeuwen spotten bij La Jolla in San Diego

In het uiterste zuidwesten van de Verenigde Staten, vlak bij de grens met Mexico, ligt een van mijn favoriete steden van Noord-Amerika: San Diego! Niet alleen de stad zelf is erg leuk om te bezoeken (je zou zeker een kijkje moeten nemen in het Gaslamp Quarter), maar er is ook genoeg in de omgeving te doen. Je kunt gaan surfen in de Grote Oceaan, hiken in Torrey Pines of zelfs een dag naar Tijuana in Mexico, wat ik ook heb gedaan. Maar er is één ding wat je hier kunt bekijken dat mijn hart heeft gestolen: de zeeleeuwen in La Jolla.

Het duurt best een tijdje om van mijn hostel in Hillcrest, San Diego naar het strand in La Jolla te gaan. De dag daarvoor ben ik samen met wat anderen met de auto naar Torrey Pikes gereden, dat verder naar het noorden ligt. Dat duurde ongeveer twintig minuten. Maar nu moet ik de bus nemen en anderhalf uur later ben ik er eindelijk. Het is vrij rustig en alles wat ik tot nu toe zie zijn mooie huizen, palmbomen en een prachtig blauwe zee. Dat ziet er goed uit!

Maar de belangrijkste reden dat ik hier ben is omdat ik de Children’s Pool Beach wil bezoeken. Een smal strookje strand dat ooit aangelegd is voor de mensen om veilig te kunnen zwemmen, maar nu volledig over is genomen door… zeeleeuwen! Wanneer ik richting het strand loop zie ik nog geen enkele zeeleeuw in het water, maar er vliegen een heleboel pelikanen rond en in het gras scharrelen eekhoorns. Ik ben verrast door het aantal dieren dat ik zie voor een stad! En blijkbaar zijn ze behoorlijk gewend aan mensen, want ze schrikken nergens van. Na een wandeling van ongeveer een kilometer zie ik plotseling een soort muur in het water. En achter de muur ligt een drukbezocht stukje strand, al liggen er geen mensen op maar zeeleeuwen. Grote, kleine, maar vooral luie zeeleeuwen.

Zijn ze niet extreem gaaf om te zien? Op Children’s Pool Beach kun je niet heel dicht bij ze komen. Dat heeft denk ik voornamelijk te maken met het feit dat er veel jonge zeeleeuwen liggen. Daarom was ik ook zo verrast dat als je een stukje verder doorloopt, je op een strand komt waar de zeeleeuwen gewoon tussen de mensen liggen! Er waren zelfs mensen aan het snorkelen en de zeeleeuwen zwommen mee. Jammer dat ik mijn bikini niet bij me had (al droeg iedereen een wetsuit – het klinkt lekker tropisch die palmbomen maar de Grote Oceaan is heel koud), al blijven het wilde dieren en is het natuurlijk veel beter om gewoon van hun aanwezigheid te genieten. Dat is zeker gelukt!

Danique

Hi! Ik ben Danique (30) en op The Wandering Mind deel ik de tofste reistips, geef ik informatie over bestemmingen en laat ik je zien hoe je reizen en werken kunt combineren.

View Comments

  • Wat een onwijs gave foto's zeg! Prachtig gebied ook! Ik wilde tijdens onze reis door West-USA ook naar San Diego, maar dat werd teveel in onze route. Jammer!!

Share
Published by
Danique

Recent Posts

Getipt: de Protest Spring & Summer Collection 2022 (+ 10% korting!)

Nu het eindelijk écht lekker weer aan het worden is, kan ik niet wachten om…

3 months ago

Een roadtrip plannen in 10 stappen

Een roadtrip plannen in slechts 10 stappen. Het is leuk om te doen en daarna…

6 months ago

Wil je een digital nomad worden? Bereid je dan voor met deze tips

Hoe vaak heb jij erover gedroomd om digital nomad te worden? Om locatie-onafhankelijk te werken…

11 months ago

Op vakantie naar Kaapverdië? Bereid je voor met deze praktische tips

Kaapverdië (of in het Engels Cabo Verde) is een Afrikaanse eilandengroep in de Atlantische Oceaan.…

12 months ago

Reizen en werken combineren: hoe houd je balans

Voor zo veel mensen is het de ultieme droom: werken en reizen combineren. Want hoe…

12 months ago

Een dagcruise door Doubtful Sound in Fiordland National Park

Vanuit Queenstown op het Zuidereiland in Nieuw-Zeeland reizen veel mensen af naar het Fiordland National…

1 year ago