Zeeleeuwen spotten bij La Jolla in San Diego

In het uiterste zuidwesten van de Verenigde Staten, vlak bij de grens met Mexico, ligt een van mijn favoriete steden van Noord-Amerika: San Diego! Niet alleen de stad zelf is erg leuk om te bezoeken (je zou zeker een kijkje moeten nemen in het Gaslamp Quarter), maar er is ook genoeg in de omgeving te doen. Je kunt gaan surfen in de Grote Oceaan, hiken in Torrey Pines of zelfs een dag naar Tijuana in Mexico, wat ik ook heb gedaan. Maar er is één ding wat je hier kunt bekijken dat mijn hart heeft gestolen: de zeeleeuwen in La Jolla.

Het duurt best een tijdje om van mijn hostel in Hillcrest, San Diego naar het strand in La Jolla te gaan. De dag daarvoor ben ik samen met wat anderen met de auto naar Torrey Pikes gereden, dat verder naar het noorden ligt. Dat duurde ongeveer twintig minuten. Maar nu moet ik de bus nemen en anderhalf uur later ben ik er eindelijk. Het is vrij rustig en alles wat ik tot nu toe zie zijn mooie huizen, palmbomen en een prachtig blauwe zee. Dat ziet er goed uit!

Maar de belangrijkste reden dat ik hier ben is omdat ik de Children’s Pool Beach wil bezoeken. Een smal strookje strand dat ooit aangelegd is voor de mensen om veilig te kunnen zwemmen, maar nu volledig over is genomen door… zeeleeuwen! Wanneer ik richting het strand loop zie ik nog geen enkele zeeleeuw in het water, maar er vliegen een heleboel pelikanen rond en in het gras scharrelen eekhoorns. Ik ben verrast door het aantal dieren dat ik zie voor een stad! En blijkbaar zijn ze behoorlijk gewend aan mensen, want ze schrikken nergens van. Na een wandeling van ongeveer een kilometer zie ik plotseling een soort muur in het water. En achter de muur ligt een drukbezocht stukje strand, al liggen er geen mensen op maar zeeleeuwen. Grote, kleine, maar vooral luie zeeleeuwen.

SanDiego12

Zijn ze niet extreem gaaf om te zien? Op Children’s Pool Beach kun je niet heel dicht bij ze komen. Dat heeft denk ik voornamelijk te maken met het feit dat er veel jonge zeeleeuwen liggen. Daarom was ik ook zo verrast dat als je een stukje verder doorloopt, je op een strand komt waar de zeeleeuwen gewoon tussen de mensen liggen! Er waren zelfs mensen aan het snorkelen en de zeeleeuwen zwommen mee. Jammer dat ik mijn bikini niet bij me had (al droeg iedereen een wetsuit – het klinkt lekker tropisch die palmbomen maar de Grote Oceaan is heel koud), al blijven het wilde dieren en is het natuurlijk veel beter om gewoon van hun aanwezigheid te genieten. Dat is zeker gelukt!

Sea lions San Diego

Leef ook als digital nomad!

Wil je  alle vrijheid hebben om te werken en te leven waar jij dat wil? Download dan mijn gratis e-book en leer in 6 stappen hoe je een locatie-onafhankelijk leven voor jezelf creëert. Vol vrijheid en avontuur!

Laat je verder inspireren!

2 thoughts on “Zeeleeuwen spotten bij La Jolla in San Diego”

  1. Wat een onwijs gave foto’s zeg! Prachtig gebied ook! Ik wilde tijdens onze reis door West-USA ook naar San Diego, maar dat werd teveel in onze route. Jammer!!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mijn naam is Danique en reizen is wat ik het allerliefste doe! Daarom heb ik er ook voor gekozen om locatie-onafhankelijk te ondernemen. Ik help jou ook om meer vrijheid en avontuur in je leven te creëren.

OVER DANIQUE

Volg mijn cursus

Leer in de online cursus ‘Werk locatie-onafhankelijk en voel je vrij!‘ hoe je overal ter wereld je geld kunt verdienen en een lifestyle als digital nomad creëert. Een praktische cursus voor iedereen die locatie-onafhankelijk wilt werken. Nu voor slechts € 79,-! (excl. btw)*

*Prijs geldig tot 1 oktober 2023

Bestel mijn boek

‘Superspannend verhaal voor avontuurlijke meiden!’ – MeidenMagazine

Laatste blogposts

Scroll to Top

Ben jij er klaar voor om te werken als digital nomad?

Doe dan mee aan de online cursus 'Leer locatie-onafhankelijk werken'. Reis meer, geniet meer en voel je vrij! Nu voor de pilotprijs van slechts € 79,- (excl. btw).