Noord-Amerika Reisdagboek Verenigde Staten

Reisdagboek: Verenigde Staten – Van Azië naar Amerika

13 mei 2015
Laatste update: 18 april 2018

En dan sta je plotseling met beide voeten op Amerikaans grondgebied, in Los Angeles welteverstaan. Ik kan wel eens een beetje impulsief zijn, maar het vliegticket dat ik opeens vanuit Maleisië naar Amerika kocht is waarschijnlijk het meest impulsieve ooit. Het lag totaal niet in mijn planning om daar ook te gaan reizen, al riep ik in het begin al wel dat het mij niets zou verbazen om ook nog ergens anders dan alleen in Zuidoost-Azië te eindigen. En dat is het voordeel van reizen met alleen een enkeltje: de hele wereld ligt voor je open en je kunt gaan en staan waar je wilt. Dus zo verruilde ik de fried rice en noodle soup voor kingsize burgers en pizza’s, op naar een nieuw avontuur in de USA.

Liep ik nog geen twee weken geleden door de stoffige straten van Myanmar te slenteren, ben ik me nu aan het verwonderen aan al het luxe in LA. Shit, dat ben ik niet gewend. Kan het contrast groter zijn? Ik merk dat ik ergens gewend ben geraakt aan het Aziatische leven. Ik kan plotseling weer uit de kraan drinken en hurktoiletten zijn over. Ik slof nog steeds blootvoets door het hostel heen, want dat is de standaard in Azië – maar niet hier. En ik moet er even aan wennen niet meer als een zwerver erbij te lopen met gaten in mijn loshangende olifantenbroeken en shirts die nooit meer schoon de was uitkwamen. Voor het eerst sinds maanden draag ik weer een spijkerbroek en dat zit irritant.

Ergens ben ik blij dat ik voor nu uit Azië vertrokken ben. Na vier keer voedselvergiftiging, infecties en slecht eten is mijn lichaam het wel even zat. De hitte begon ook slopend te worden. En ja, hoewel ik dus erg aan hun leefstijl gewend ben geraakt, is wat meer Westers ergens toch ook wel weer fijn. Maar desondanks kijk ik met bijna alleen maar goede herinneringen terug op de fantastische tijd die ik daar heb gehad. Ik heb waanzinnig veel mooie dingen gezien, regelmatig met mijn mond vol tanden gestaan, de leukste mensen van over de hele wereld ontmoet, kennisgemaakt met totaal andere culturen, duizenden foto’s genomen, ontzettend veel geleerd, mijzelf verbaasd en ik ben een hele ervaring rijker. Dit was voor mij de eerste keer in Azië, maar zeker niet de laatste. Nog genoeg landen om te bezoeken daar!

Amerika, eens kijken of jij ook mijn hart kunt veroveren.

 • Reply
  Kirsten | Travelaar.nl
  14 mei 2015 at 19:48

  Haha, dat lijkt me ook best wel een shock om weer in een totaal andere wereld te zijn inderdaad! Wat vervelend dat je zo vaak voedselvergiftiging hebt gehad in Azië :( Hopelijk kan je lichaam even goed aansterken in Amerika. Geniet ervan!

 • Reply
  Marcella
  14 mei 2015 at 21:32

  Dat is best een overgang ja! Maar hopelijk word je nu niet meer ziek. En kan je weer even wat meer tot rust komen nu het wat koeler is. Have fun!

 • Reply
  Sandra
  15 mei 2015 at 09:27

  Wat leuk om te lezen dat je (onverwachts) in Amerika bent beland! Ik hoop ook dat het land jouw hart net zo hard gaat veroveren als dat het bij mij deed (maar dan moet je wel meer gaan zien dan alleen de steden hoor haha). Ik hoop dat je wat kan aansterken, want vier keer voedselvergiftiging is niet niks… Hoe lang ga je blijven? Of weet je dat nog niet?

 • Reply
  Suzan
  19 mei 2015 at 18:23

  Gaaf hoor!! Heel veel plezier in amerika!

 • Reply
  Let's travel and see
  7 juni 2015 at 21:15

  Haha wow, die zag ik even niet aan komen;) Wat een gaaf plan en wat een contrast he tussen die twee werelddelen!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Wat ik zo tof vind aan Chiang Mai? De vele
 • Na twee maanden Thailand moesten we vorig weekend het land
 • Hoe wij 2019 beginnen? Met schijnbaar de grootste tropische storm
 • Proost op het nieuwe jaar! Dat 2019 voor iedereen een
 • Een heel fijne kerst gewenst voor iedereen!  Om
 • Het was voor iedereen dit weekend stranddag hier
 • Onze reis door NieuwZeeland sloten we af in Christchurch en
 • We hebben het echt geweldig naar onze zin op Koh