Een ESTA aanvragen voor de Verenigde Staten (+ tips voor jouw roadtrip)

Esta | Verenigde Staten | Road trip | USA

Drie jaar geleden maakte ik een waanzinnige roadtrip door het zuidwesten van de Verenigde Staten. Zo bezocht ik onder andere de Walk of Fame in Los Angeles, keek ik uit over de weidse Grand Canyon en stond ik tot aan mijn middel in de sneeuw in de Rocky Mountains. Daan vloog twee jaar geleden voor vijf weken naar Costa Rica, en had daarbij een aantal overstappen in de USA. Hij deed een snelle sightseeing in Los Angeles en New York en had nog een extra overstap in Atlanta waarbij hij in veertig minuten zijn andere vlucht moest halen.

Allebei hadden we voor deze reizen een ESTA nodig. Of je nu voor langere tijd in het land verblijft of alleen maar een overstap hebt op het vliegveld op doorreis naar een ander land, je moet een ESTA regelen wil je toestemming krijgen om voet op Amerikaanse bodem te zetten. Gelukkig is deze ESTA in een mum van tijd aangevraagd.

Wat is een ESTA

Een ESTA (Electronic System for Travel Authorization) is een elektronisch systeem waarmee je reistoestemming aanvraagt voor de Verenigde Staten. Door dit systeem hoef je als toerist geen visum aan te vragen, mits jouw land onderdeel is van het Visa Waiver Program. Nederland en België vallen allebei onder dit programma en daarom hoef je jezelf alleen online te registreren als je af wilt reizen naar de Verenigde Staten of daar een overstap hebt voor een ander land. Het is heel belangrijk dat je dit minimaal 72 uur van tevoren doet, want als je het vergeet kom je de Verenigde Staten echt niet binnen.

Met een ESTA mag je drie maanden in het land verblijven. Daarna moet je de Verenigde Staten weer uit, maar een ESTA blijft wel twee jaar geldig. Mocht je daarom binnen die twee jaar nog eens terugkomen, dan hoef je dus niet opnieuw een ESTA aan te vragen en mag je opnieuw drie maanden in de VS blijven.

eVisa Application Services

Het is mogelijk om een ESTA aan te vragen via de Amerikaanse overheid, maar het kan ook heel gemakkelijk via een tussenpartij zoals ESTA-aanvragen.nl van eVisa Application Services. Kijk jij bijvoorbeeld op tegen het aanvragen van een ESTA in het Engels? Dan kan het zeker slim zijn om gebruik te maken van een tussenpartij. Ook geven ze bij eVisa Application Services heel duidelijk aan waar je allemaal op moet letten bij het aanvragen. Zo mag er bijvoorbeeld geen enkele tikfout in je naam staan en moet je hetzelfde paspoort gebruiken in de Verenigde Staten waarmee je een ESTA hebt aangevraagd. Al deze regeltjes leggen ze op ESTA-aanvragen.nl heel duidelijk uit, zodat het aanvragen zonder enige moeite verloopt.

Bij eVisa Application Services kost een ESTA totaal € 36,95. Het enige wat je hoeft te doen is de aanvraag in te vullen en je paspoort bij de hand te houden, en zij regelen de rest voor je. Je krijgt daarnaast een herinnering als je ESTA bijna verloopt, je aanvraag wordt gecontroleerd op fouten en je kunt de klantenservice bereiken mocht je onverwacht toch ergens niet uitkomen. Ook als je meer informatie wilt hebben over het aanvragen van een ESTA,  kun je op hun website terecht.

Sedona | Arizona | Verenigde Staten

5x Toffe bestemmingen in het zuidwesten van de Verenigde Staten

Heb je je ESTA aangevraagd en wil je nog wat inspiratie opdoen voor jouw roadtrip door het zuidwesten van de Verenigde Staten? Dan heb je ongetwijfeld wat aan deze vijf tips.

1. Zeeleeuwen en zeehonden spotten in La Jolla

Mijn favoriet toen ik in San Diego was: de zeeleeuwen en zeehonden bij La Jolla. La Jolla ligt ten noorden van de stad San Diego en hoewel de stad zelf ook zeker de moeite waard is om te bekijken, kwam ik er vooral vanwege de zeeleeuwen en zeehonden die overal op het strand en de rotsen liggen te slapen. Bijzonder om te zien. De meeste delen van het strand zijn gelukkig afgesloten voor het publiek, zodat de dieren rustig hun eigen gang kunnen gaan. Het natuurgebied Torrey Pines is ook echt een aanrader als je in de buurt bent.

Zeeleeuwen La Jolla | San Diego | Verenigde Staten
2. Hiken door de natuur bij Sedona

Wat ik nog het meest bijzondere aan Sedona vond? Slapen in het bos terwijl het buiten aan het vriezen is, en de volgende dag een klein stukje rijden naar het stadje Sedona en eindigen in bijna dertig graden en een landschap dat vooral uit rode rotsen bestaat en lage struiken. Hier vind je een aantal prachtige wandelroutes in een echt ongelooflijk mooie omgeving. Kijk maar naar de tweede foto in dit artikel. Dat zegt toch genoeg?!

3. Het spookstadje Jerome bezoeken

In de buurt van Sedona vind je Jerome en hoewel er nog steeds een aantal mensen wonen, is het vooral bekend als spookstad. Ooit is het een levendige mijnstad geweest, nu is het vooral een (toeristische) plek waar je veel van deze historische tijd nog kunt terugvinden. Er is een museum waar je allemaal oude werktuig en auto’s kunt bekijken of bezoek een van de leegstaande klassieke panden die verspreid staan door het stadje.

4. Microbreweries in Denver testen

In downtown Denver bruist het van de microbreweries die er te vinden zijn. Je kunt er bij een naar binnen gaan om ontspannen een zelfgebrouwen biertje te drinken, maar er worden ook tours gehouden langs de verschillende microbreweries en andere festiviteiten. De brouwerijen worden omringd door een paar steengoede restaurants waar je écht lekker kunt eten.

5. Wandelen in Arches National Park

Wat Arches National Park bij Moab zo bijzonder maakt? De naam zegt het al: in het park zijn diverse natuurlijke bogen te vinden van roodkleurig steen. Voor een Amerikaans nationaal park is het vrij klein, maar zeker de moeite waard. Op de achtergrond zie je overigens de besneeuwde bergtoppen van de Rocky Mountains en dat terwijl het er gerust bijna veertig graden kan worden in de zomer. Best een uniek gezicht.

Arches National Park | Verenigde Staten

Staat jouw roadtrip door de Verenigde Staten al op de planning?

Dit artikel betreft een samenwerking met ESTA-aanvragen.nl. Meer over samenwerkingen lees je in de disclaimer

Leef ook als digital nomad!

Wil je  alle vrijheid hebben om te werken en te leven waar jij dat wil? Download dan mijn gratis e-book en leer in 6 stappen hoe je een locatie-onafhankelijk leven voor jezelf creëert. Vol vrijheid en avontuur!

Laat je verder inspireren!

5 thoughts on “Een ESTA aanvragen voor de Verenigde Staten (+ tips voor jouw roadtrip)”

  1. Alleen tip 1 heb ik al gedaan ? De Esta moet je inderdaad op tijd aanvragen. En er aan denken dat je een nieuwe aanvraagt als je een nieuw paspoort hebt!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mijn naam is Danique en reizen is wat ik het allerliefste doe! Daarom heb ik er ook voor gekozen om locatie-onafhankelijk te ondernemen. Ik help jou ook om meer vrijheid en avontuur in je leven te creëren.

OVER DANIQUE

Volg mijn cursus

Leer in de online cursus ‘Werk locatie-onafhankelijk en voel je vrij!‘ hoe je overal ter wereld je geld kunt verdienen en een lifestyle als digital nomad creëert. Een praktische cursus voor iedereen die locatie-onafhankelijk wilt werken. Nu voor slechts € 79,-! (excl. btw)*

*Prijs geldig tot 1 oktober 2023

Bestel mijn boek

‘Superspannend verhaal voor avontuurlijke meiden!’ – MeidenMagazine

Laatste blogposts

Scroll to Top

Ben jij er klaar voor om te werken als digital nomad?

Doe dan mee aan de online cursus 'Leer locatie-onafhankelijk werken'. Reis meer, geniet meer en voel je vrij! Nu voor de pilotprijs van slechts € 79,- (excl. btw).