Azië Thailand

Vijf tips voor het bruisende Bangkok

8 maart 2016
Bangkok
Laatste update: 2 februari 2019

Bangkok is voor veel backpackers het startpunt van hun reis door Zuidoost-Azië en een eerste kennismaking met Thailand, het land van de glimlach. Toen ik voor de eerste keer in Bangkok aankwam, had ik geen idee waar ik het moest zoeken. Wat een overweldigende, drukke stad. Als leek kijk je je ogen uit. Maar toen ik steeds meer ontdekte en de stad langzaam begon te leren kennen, werd het voor mij toch ook een erg toffe stad. Druk, vies, stinkend maar ook heel interessant! Deze activiteiten mag je écht niet missen wanneer je in Bangkok bent!

Het nachtleven op Khao San Road

Dacht je dat Bangkok overdag al overweldigend was? Ga dan ’s avonds eens naar Khao San Road. Je weet niet wat je ziet. Neonverlichting, dancings, streetfood (inclusief schorpioenen en andere vieze insecten), ladyboys, tuk tuks, cocktails in emmers en heel veel muziek en straatverkopers. Khao San Road is geen Thailand. Het is zelfs geen Bangkok. Het is een eigen wereldje dat 24 uur per dag draait, maar waar je wel een heel gezellige avond kunt hebben en je ogen uitkijkt. Zolang je maar op je portemonnee en andere waardevolle spullen let.

De Ghost Tower beklimmen

Voor een prachtig uitzicht over Bangkok zijn er genoeg skyscrapers te vinden waarin je met een lift omhoog kan en uitkomt bij een restaurant met uitzicht over Bangkok. Maar om het een beetje uitdagend te maken is het veel gaver om naar de Ghost Tower Sathorn Unique te gaan. Let wel: sinds mei 2015 is deze toren officieel niet toegankelijk meer. Toch lukt het sommige mensen nog steeds om erop te komen, dus je kunt een gokje wagen. Misschien heb je geluk! Deze wolkenkrabber telt 49 verdiepingen en de bouw is nooit afgerond. Vanbinnen ziet het eruit alsof de plek in één keer verlaten is en de Thai geloven heilig dat het er spookt. Het ziet er ook best creepy uit… Kijk wel heel goed uit waar je loopt. De toren is niet voor niets gesloten! Stap voor een bezoek uit bij de BTS-halte Saphan Taksin. Je kunt de toren dan niet missen.

Bangkok Sathorn Unique

Varen op de Chao Phraya-rivier

Bangkok is het leukst om te ontdekken via het water. Ga daarom zeker een keer met een longtailboot de Chao Phraya-rivier op. Het kost omgerekend maar een paar cent en je kunt je tijdenlang vermaken en een heleboel van Bangkok zien. Het is sowieso een goed vervoersmiddel wil je op een snelle manier bij andere bezienswaardigheden komen, zoals verschillende bekende tempels en markten. Er zijn verschillende boten en prijscategorieën en met het goedkoopste toeristenkaartje mag je een boot met een oranje vlag nemen. Je hebt kans dat de boot aardig volgepropt wordt en dat je flink klem komt te staan. Wil je iets meer ruimte, dan kun je ook een duurdere boot nemen.

Lees de blog van Edith voor nog meer tips in Bangkok, Thailand!

Bezoek tempels

Thailand is tempelland en ook Bangkok staat er vol mee. Zolang je nog aan je reis begint en nog niet tempelmoe bent, zijn er zeker wat interessante tempels die je zou moeten bezoeken. Ga naar Wat Pho (Tempel van de Liggende Boeddha), Wat Arun (Tempel van de Dageraad) of Wat Phra Kaew (Tempel van de Smaragdgroene Boeddha). Bij die laatste kun je gelijk een bezoek brengen aan het koninklijk paleis. Als toerist betaal je bij alle tempels wel wat entreegeld. Of struin gewoon door Bangkok heen en zie welke tempel je tegenkomt. Er zijn er zoveel!

Bangkok Temple

Eet streetfood

You gotta love Thai food! Op bijna elke hoek van de straat in de drukkere delen van Bangkok kom je wel streetfood tegen. Sla deze kraampjes vooral niet over. Het meeste eten dat je kunt krijgen is ronduit goddelijk en geeft je alvast een fijn voorproefje van wat je in Thailand kunt verwachten wat eten betreft. En is er zoveel keuze! Voor een paar cent krijg je een klein hapje dus je kunt makkelijk van alles proberen. Koop alleen niet bij kraampjes waar ze geen fleswater gebruiken én waar het eten te lang in de zon staat. Je wilt Bangkok niet direct verlaten met voedselvergiftiging!

 • Reply
  Yvonne
  9 maart 2016 at 14:26

  Leuk! Die ghost tower kende ik nog helemaal niet, wat gaaf, ik hou wel van dit soort “spooky” bouwwerken. Ik zou het juist als een uitdaging zien om toch te proberen erop te komen. Boven wacht een grote beloning als het wel lukt zo te zien, wat een uitzicht.

  • Reply
   Danique
   14 maart 2016 at 10:30

   Ja, hij is echt supertof om te zien. En het uitzicht is heel mooi!

 • Reply
  Mellisa - Grenzeloosreizen
  9 maart 2016 at 15:26

  Herken veel dingen :) Ik vind Bangkok echt een toffe stad!

  • Reply
   Danique
   14 maart 2016 at 10:30

   Ja, hè. Zou er ook graag weer naartoe willen gaan.

 • Reply
  Denise
  12 maart 2016 at 15:16

  De eerste keer dat ik er was (jaren 90) vond ik het een vieze stinkstad die me inderdaad overweldigde. Niet wetende dat ik er jaren later ging wonen. Sindsdien hou ik ervan en inmiddels mis ik Bangkok vooral heel erg!

  • Reply
   Danique
   14 maart 2016 at 10:29

   Dat lijkt me een hele ervaring om in Bangkok te wonen, supertof!

 • Reply
  Rowan - sillysis.nl
  28 maart 2016 at 13:30

  Wat gaaf zeg! Vooral die tempel vind ik erg mooi! Leuke tips en mooie foto’s!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • BANGKOK De afgelopen drie dagen ontdekten we de hoofdstad
 • NIEUWE WEEK We zijn in Bangkok aangekomen! Afgelopen vrijdag
 • NEW BLOG Leven als digital nomad op een tropisch
 • BLOGGEN Zelf blog ik echt al jaren Ik begon
 • EEN FRISSE START Het eind van 2018 sloot ik
 • Hard werken wordt beloond! Na vijf dagen fulltime werken bij
 • Wat ik zo tof vind aan Chiang Mai? De vele
 • Na twee maanden Thailand moesten we vorig weekend het land