Bangkok tip: bezoek de Ratchada Train Night Market in Bangkok voor streetfood

Overzicht over gekleurde eettenten op Ratchada Train Night Market Bangkok.

Een bezoek aan Bangkok kan niet zonder een bezoek aan een van de vele night markets. Wie op zoek gaat naar een night market in het toeristische centrum van Bangkok, komt alleen van een koude kermis thuis. Uitgezonderd van de kraampjes op Khao San Road – waarbij het aanbod aan eten en drinken niet heel afwisselend is – is er weinig te vinden. Je doet er daarom beter aan om in een tuktuk of taxi te springen om een Bangkok night market te bezoeken aan de buitenrand van het toeristische centrum.

Dit is ook wat wij deden nadat we al ruim een uur lang op zoek waren geweest naar iets van een afwisselde night market rondom Khao San Road. Wij kregen van een local de tip om de Ratchada Train Night Market te bezoeken. Een van de grootste en populairste Bangkok night markets. Groot was het zeker, populair ook. En een heel stuk moderner dan ik had verwacht. Maar ik wil hem jullie als tip niet onthouden!

Lachende vrouw met papieren bordje met pannenkoek erop.

De Ratchada Train Night Market in Bangkok

De Ratchada Train Night Market is eigenlijk een supermoderne avondmarkt. Dus als je op zoek bent naar een authentieke Thaise markt, zit je hier aan het verkeerde adres. Het is er ongelooflijk druk in de avond, maar de variatie aan eet- en drinkkraampjes is huge. En de kwaliteit van het eten is doorgaans erg goed. Het maakt ook echt niet uit wat je wilt eten, je zult het er vinden (oké, tot op zekere hoogte natuurlijk).

Waarom je naar de Ratchada Train Night Market wil? Voor de gezelligheid: er zijn onwijs veel rooftopbars waar je met een lekker drankje alles om je heen in je op kunt nemen. Een klein nadeel: van stampende muziek houden ze wel. Maar je wilt er ook naartoe voor al het streetfood dat je er kunt eten. Van sushi tot curry’s, vegetarische gerechten, kreeft, saté, pad thai en zelfs pannenkoeken in de vorm van minions. En allemaal voor een heel leuke prijs. Ook als je op zoek bent naar een souvenir kun je hier wel wat scoren. Er zijn ook best wat stalletjes te vinden waar ze kunstwerken en handgemaakte souvenirs verkopen.

Waar de markt ook zo bekend om is geworden? Door het vrolijke kleurenpatroon van alle marktkraampjes. Dat zie je niet op het moment dat je tussen de stalletjes door loopt, maar wel vanaf sommige rooftopbars. Wil je er nog beter zicht op? Er schijnt een parkeergarage in de buurt te zijn waar vanaf je een waanzinnig uitzicht op de markt hebt.

En de markt is dus heel modern. Hier vind je bijna geen plastic stoeltjes, maar bijvoorbeeld houten krukken aan industriële tafels. Liefhebbers van een beetje design zullen het hier naar hun zin hebben.

Sushi op Ratchada Train Nigh Market
Garnalen op street food market

Waar zit de Ratchada Train Night Market?

De Ratchada Train Night Market wordt ook wel Ratchada Rod Fai Train Night Market genoemd en de naam is eigenlijk heel erg verwarrend. Een stuk buiten Bangkok heb je namelijk een Rod Fai Market (Rod Fai staat voor Train Market), die superbekend is. Ik heb het hier over de Maeklong Railway Market, een markt die langs een spoorlijn ligt. Zodra de trein eraan komt, moet iedereen vliegensvlug zijn stal naar binnen halen. Voor deze markt moet je echter wel een heel stuk reizen, en wordt vaak als dagtrip gedaan vanuit Bangkok.

Dan heeft Ratchada ook nog een oudere zus: de Talad Train Night Market. En eigenlijk hebben ze allebei niets met de trein te maken… Verwacht dus hier geen trein waarvoor iedereen ineens aan de kant moet! Dit zijn gewoon gezellige avondmarkten met stalletjes die op hun plek blijven staan.

Uitzicht vanaf rooftopbar Ratchada Train Night Market
Streng met lampjes op avondmarkt Bangkok

Ratchada is speciaal geopend omdat het vrij centraal ligt. Het ligt vlak naast de Cultural Centre MRT Underground Station, waardoor je er dus met de metro kunt komen. Je kunt er natuurlijk ook een tuktuk of taxi naartoe pakken, maar houdt er wel rekening mee dat je in Bangkok bent. Dat betekent dus file, file, file! Ratchada Train Night Market is geopend van donderdag tot en met zondag van 17.00 uur tot 01.00 uur.

Welke nightmarket in Bangkok vind jij een aanrader?

Leef ook als digital nomad!

Wil je  alle vrijheid hebben om te werken en te leven waar jij dat wil? Download dan mijn gratis e-book en leer in 6 stappen hoe je een locatie-onafhankelijk leven voor jezelf creëert. Vol vrijheid en avontuur!

Laat je verder inspireren!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mijn naam is Danique en reizen is wat ik het allerliefste doe! Daarom heb ik er ook voor gekozen om locatie-onafhankelijk te ondernemen. Ik help jou ook om meer vrijheid en avontuur in je leven te creëren.

OVER DANIQUE

Volg mijn cursus

Leer in de online cursus ‘Werk locatie-onafhankelijk en voel je vrij!‘ hoe je overal ter wereld je geld kunt verdienen en een lifestyle als digital nomad creëert. Een praktische cursus voor iedereen die locatie-onafhankelijk wilt werken. Nu voor slechts € 79,-! (excl. btw)*

*Prijs geldig tot 1 oktober 2023

Bestel mijn boek

‘Superspannend verhaal voor avontuurlijke meiden!’ – MeidenMagazine

Laatste blogposts

Scroll to Top

Ben jij er klaar voor om te werken als digital nomad?

Doe dan mee aan de online cursus 'Leer locatie-onafhankelijk werken'. Reis meer, geniet meer en voel je vrij! Nu voor de pilotprijs van slechts € 79,- (excl. btw).