Hoeveel kost een maand leven op Koh Lanta als digital nomad?

Strand met blauw water, jungle en bamboostokken als tipi op Koh Lanta.

Koh Lanta is de eerste bestemming waar wij voor langere tijd als digital nomads werkten. En daarmee hebben wij onszelf meteen nogal verwend. Oeps! Werken in een tropische co-working space en elke dag na het werk met mede-digital nomads gezellig wat drinken tijdens zonsondergang… Nee, het leven als digital nomad op Koh Lanta is helemaal niet slecht. Wil je ook als digital nomad werken op Koh Lanta? In dit artikel laat ik je zien wat wij uitgaven en met wat voor Koh Lanta budget je rekening zou moeten houden om ook optimaal van het eilandleven te genieten.

 Koh Lanta budget voor digital nomads

Hoeveel heb je nodig om rond te komen als digital nomad op Koh Lanta?

Vergeleken met de populaire digital nomad-stad Chiang Mai in het noorden van Thailand is Koh Lanta best aan de dure kant. Sorry om meteen zo abrupt de pleister van de wond te trekken. Ik kan maar beter direct de waarheid vertellen, toch? Vooral de kosten voor eten, accommodatie en uitgaan liggen een stuk hoger op Koh Lanta dan in het hoge noorden van Thailand. Maar je krijgt er ook wel wat voor terug: een heel relaxt leven naast het strand met de mooiste zonsondergangen!

Wij waren zelf in het hoogseizoen op Koh Lanta te vinden, dat loopt van begin november tot en met eind maart. Dit is ook meteen de duurste periode om ernaartoe te gaan. Vooral de accommodatiekosten liggen op dat moment erg hoog, zelfs voor Thailand. Wil je Koh Lanta zo goedkoop mogelijk beleven als digital nomad? Denk er dan eens over na om in het laagseizoen te gaan. Ja, er is misschien wat minder te doen op het eiland, maar het weer hoeft echt niet zo verkeerd te zijn en de kosten zullen een stuk lager liggen. Zo kun je maandelijks flink wat besparen op je Koh Lanta budget.

De prijs voor je verblijf op Koh Lanta

We beginnen meteen maar met de grootste kostenpost: het verblijf. Zelf hadden wij een deal gesloten met de KoHub, de co-working space waar wij werkten. Voor 7,5 week (53 dagen) betaalden wij voor een appartement ฿ 38.000 (€ 1.027,-) voor twee personen. Dat is omgerekend ฿ 21.500 (€ 581,-) per maand. Voor dit bedrag hadden wij een klein appartementje met airco, een tweepersoonsbed, een bankje, twee stoelen, een koelkast, een klein keukentje en een eigen badkamer. Voor ons was dit meer dan prima, al was het niet heel ruim.

Kan het goedkoper? Jawel, maar dan moet je ook genoegen nemen met minder faciliteiten. Duurder gaat overigens ook zeker lukken ;-). En een belangrijke tip voor als je Koh Lanta in het hoogseizoen wilt bezoeken: boek echt op tijd je accommodatie. En dan niet een paar dagen van tevoren, maar het liefst weken. Anders kun je fluiten naar een goede deal.

Wil je meer praktische informatie hebben over accommodaties? Lees dan eens mijn Koh Lanta reisgids voor digital nomads. Hierin noem ik een wat appartementen die prima geschikt zijn voor digital nomads!

Totale kosten voor een tweepersoonsappartement per maand: ฿ 21.500,- (€ 581,-)

Oranje zonsondergang met dramatische wolken.

Kosten van een co-working space

Iedere digital nomad werkt natuurlijk op zijn eigen manier. Wij vinden het zelf het prettigst om te werken in een co-working space. Daarvan is er op Koh Lanta op dit moment nog maar één: KoHub. Bij KoHub heb je de mogelijkheid om zowel binnen als buiten te werken. Er zijn twee binnenruimtes met airco, een stilteruimte, Skype-booths, een groot terras om buiten te werken en een binnentuin. Er is een keuken, dus je kunt eten bestellen, een massagehut, bamboe hutjes om te relaxen en een café om te ontspannen. Het doet in elk geval zijn naam ‘tropical co-working’ heel erg eer aan!

Voor het werken bij KoHub betaalden wij per maand ฿ 10.000 (€ 270,-) per persoon per twee maanden. Dit komt dus neer op ฿ 5.000 (€ 135,-) per persoon per maand. Nu hanteren ze wel verschillende tarieven. Wij kregen namelijk wat korting omdat we twee maanden bleven. Blijf je één maand, dan betaal je ฿ 6.000,- (€ 162,-) . Een dag kost ฿ 400,- (€ 10,81) en een week ฿ 2.000,- (€ 54,05).

Totale kosten per maand per persoon: ฿ 5.000,- (€ 135,-)

Bamboo café met parasols op strand Koh Lanta.

Lees ook: Snorkelen bij het Thaise eiland Koh Tao

Mogelijkheden en kosten voor vervoer

Koh Lanta is een vrij groot eiland en als je graag wat van het eiland wilt zien, kun je het beste een scooter huren. Bij alle verhuurbedrijven kun je deals sluiten voor een week, een maand of langer. Hoe langer je een scooter huurt, hoe goedkoper het wordt. Zelf huurden wij vaak een scooter voor het weekend omdat we het doordeweeks niet zo nodig vonden. Dit deden wij via KoHub omdat ze ons daar kenden en we daarom geen paspoort of borg hoefden af te geven.

Een scooter huur je voor zo’n ฿ 200,- (€ 5,41) per dag. Er zijn wat bedrijven die net iets goedkoper of duurder zijn. Ben je wel van plan om wat vaker op de scooter te stappen (van alle mensen die wij hebben leren kennen waren wij serieus het enige stel zonder vaste scooter!), dan kun je voor een maand een scooter huren voor rond de ฿ 3.500,- (€ 94,60). In verhouding is dit dus ook veel goedkoper dan de dagprijs. Benzine wordt overal verkocht tegen een prijs van ฿ 40,- (€ 1,08) per liter, al zijn er ook wat tankstations op het eiland te vinden waar het net wat goedkoper is.

Tuktuks zijn er in overvloed te vinden op het eiland. Je hoeft echt geen moeite te doen om er een te vinden. Voor korte ritjes vragen chauffeurs eigenlijk altijd standaard ฿ 100,- (€ 2,70). Maar als we dan nee zeiden, kon het ineens voor de helft ;-). Om even een indruk te krijgen van de juiste prijs (pak Google Maps erbij zou ik zeggen!):

• Long Beach – Saladan: ฿ 50,- (€ 1,35)
• Long Beach – Klong Nin: ฿ 100,- (€ 2,70)
• Long Beach – Old Town: ฿ 300,- (€8,10)
• Long Beach – National Park: ฿ 500,- (€ 13,50)

Dit is wel echt een indicatie en daarnaast ook afhankelijk van het aantal personen. Wat later op de avond wordt er ook meer gerekend (tot het dubbele). Het fijnst voor je Koh Lanta budget is dus het huren van een scooter op maandbasis, al moet je je daar wel comfortabel bij voelen. Op dit moment zijn er nogal wat wegwerkzaamheden waardoor veel wegen modderig zijn of bedekt met een lading steentjes. We hebben wel een paar mummies zien lopen in elk geval.

Totale kosten voor een maand scooterhuur: ฿ 3.500,- (€ 94,60 – excl. benzine)

NB wij hebben eigenlijk minder aan transportkosten betaald omdat we de scooter niet dagelijks hadden. Maar omdat wij blijkbaar een zeldzaam soort daarin leken te zijn, bereken ik toch de maandprijs om een reëler beeld te scheppen. 

Boot op zee tegenover roze zonsondergang op Koh Lanta.

 Het budget voor eten en drinken

Het eten en drinken op Koh Lanta is vergeleken met de rest van Thailand behoorlijk prijzig. Het zal dan ook een flink deel van je Koh Lanta budget opslokken. Sorry to disappoint you ;-). Het maakt daarnaast ook nog uit op welk deel van het eiland je bent. Onze ervaring is dat Saladan en alles onder Klong Nin in verhouding iets duurder is als de stranden ertussen. En dan heb je ook nog de typische Thaise restaurants vs. resorts en restaurants met westerse eigenaren.

Wij hebben aan eten en drinken eigenlijk veel meer uitgegeven dan in eerste instantie ons plan was. We gingen nogal regelmatig met andere mensen gezellig wat eten en drinken waarbij we ook in duurdere restaurants eindigden dan we normaal gesproken naartoe zouden gaan. Aan de andere kant: aan lunch en ontbijt gaven we gemiddeld weer wat minder uit. Zo konden we gerust voor de lunch een massaman curry halen voor ฿ 70,- (€ 1,89) en in de avond een pizza voor ฿ 250,- (€ 6,75). Sowieso liggen de prijzen dus een stuk hoger dan in andere delen van Thailand. Op het moment dat ik dit schrijf leven we in Chiang Mai. De goedkoopste pad thai die we hier hebben gezien kost ฿ 30,- (€ 0,81). Op Koh Lanta was dat ฿ 60,- (€ 1,62), om maar even een vergelijking te maken.

Voor het eten kwamen wij in elk geval op een dagbudget uit van ฿ 310,- (€ 8,38) per persoon. Dit komt neer op ฿ 9.300,- (€ 251,-) per persoon per maand. Dit is overigens inclusief tussendoortjes en alles, maar exclusief het drinken. Het drinken kwamen voor ons neer op een dagbedrag van ฿ 272,- (€ 7,36) per persoon. Per persoon per maand komt dit neer op ฿ 8.160,- (€ 220,-). En ja, ik geef toe dat er best nog wel eens een koud biertje gedronken werd na het werk. Strand, hitte, zonsondergang… En elke dag minstens één gezonde kokosnoot trouwens ;-). Ook haalden we behoorlijk vaak sodawater. We gaven er de voorkeur aan om buiten te werken bij de KoHub, maar door de hitte was genoeg vocht hard nodig!

Totale kosten voor eten en drinken per persoon: ฿ 17.460,- (€ 471,-)

Houten café met hangende bladeren en bloemen voor ingang.

Lees ook: De leukste bars en restaurants aan Khlong Khong Beach

 Kosten voor ontspanning en overige activiteiten

Als je hard werkt, mag je jezelf best wel eens verwennen met een goede massage, toch? Toch hebben wij niet bijzonder veel geld hieraan uitgegeven. De meeste massages beginnen bij een prijs van ฿ 400,- (€ 10,81) per uur (tip: ga naar Anchan Massage. ฿ 420,- (€ 11,35) voor een massage binnen in de airco).

Wij komen uit op een gemiddelde prijs van ฿ 1.240,- (€ 33,51) per persoon per maand. Verder hebben we niet veel aan activiteiten besteed. Ik ben een keer mee geweest op een snorkel- en kayaktocht naar Koh Phee voor ฿ 900,- (€ 24,32). De meeste tours op Koh Lanta liggen tussen de ฿ 800,- (€ 21,62) en ฿ 1200,- (€ 32,43). Ook heb ik een keer een yogales gevolgd voor ฿ 400,- (€ 10,81).

Veel andere activiteiten, zoals het bezoeken van verschillende stranden en Koh Lanta Ngoi, kost je alleen je scooterhuur en benzine. Daar hebben wij dus geen extra geld aan besteed.

Lees voor alle activiteiten en bezienswaardigheden op Koh Lanta mijn Koh Lanta reisgids voor digital nomads!

Wat natuurlijk ook nog moest gebeuren, was het wassen van onze kleding. Wij betaalden ฿ 40,- (€ 1,08) per kilo en deze prijzen zijn eigenlijk overal hetzelfde. Op maandbasis waren we ฿ 250,- (€ 6,75) per persoon hieraan kwijt.

Totale kosten per persoon per maand: ฿ 1.490 (€ 40,27)  

Groene bomen en bamboe restaurant op wit strand.

Ons totale Koh Lanta Budget

Dit gaven wij gemiddeld per persoon in één maand uit op Koh Lanta als digital nomad
Overzicht Koh Lanta budget voor digital nomads.

Ons Koh Lanta budget was natuurlijk berekend op twee personen. Daarom betaalden wij per persoon gemiddeld ฿ 36.450 (€ 994,-) per maand. Omdat de prijs voor de accommodatie en scooter gelijk zou blijven voor één persoon, laat ik ook de prijs zien als alles gebaseerd op één persoon zou zijn. Dit zou dan gemiddeld ฿ 48.950 (€ 1.323) op maandbasis voor één persoon worden.

Of we met minder budget hadden kunnen leven op Koh Lanta? Jazeker. Wij hadden uiteindelijk best wat op het eten en drinken kunnen besparen. Maar dat blijft uiteindelijk altijd een persoonlijke keuze. Voor ons gevoel hebben we er veel geld aan uitgegeven, maar we hebben ook regelmatig etentjes in ‘duurdere’ restaurants met andere mensen laten vallen omdat wij liever voor een goedkoper alternatief gingen. Ook hadden wij een keukentje en hadden wij dus zelf wat kunnen koken, maar ik betwijfel of je daar echt op bespaart. Losse ingrediënten kopen is naar mijn idee niet goedkoper op Koh Lanta.

De kosten voor je verblijf kunnen omlaag als je ervoor kiest om iets te boeken zonder airconditioning, maar in het hoogseizoen is het écht warm op Koh Lanta. Ik kan je dat dus niet echt aanraden. Als je vroeg boekt vind je misschien nog wel een betere deal voor accommodaties, maar verwacht niet iets voor veel minder te vinden. Kies in dat geval ervoor om in het laagseizoen te gaan. Dan kun je écht flink besparen op je Koh Lanta budget. Sommige accommodaties dalen dan zeker voor de helft in prijs!

Wat ook nog belangrijk is om te weten: bij aankomst in Thailand krijg je een visumvrij entree voor 30 dagen. Wil je langer blijven? Dan moet je je visum verlengen. Dit kan in Krabi en kost ฿ 1.900,- (€ 51,35) voor opnieuw 30 dagen. Je kunt er ook voor kiezen om van tevoren een visum voor 3 maanden te regelen.

Lees ook: Budget Koh Tao: hoe duur is het Thaise eiland?

Voor dit artikel heb ik de wisselkoers € 1,- = ฿ 37,- aangehouden. Dit was afgerond de koers die wij hadden op Koh Lanta. Over het algemeen schommelt de koers ten opzichte van de euro tussen de ฿ 35,- en ฿ 39,-.

Leef ook als digital nomad!

Wil je alle vrijheid hebben om te werken en te leven waar jij dat wil? Download dan mijn gratis e-book en leer in 6 stappen hoe je begint met locatie-onafhankelijk werken.

Cover gratis e-book locatie-onafhankelijk werken

Laat je verder inspireren

3 thoughts on “Hoeveel kost een maand leven op Koh Lanta als digital nomad?”

 1. Deze kosten vallen me zeker erg tegen. Daar moet je veel voor werken om het er een beetje uit te krijgen! Naja dan ben je wel op Koh Lanta ?

 2. Hallo Danique,
  Leuke pagina heb je gemaakt.

  Ik zelf heb ook interesse om digital nomad te worden.
  Alleen wil ik graag vanuit huis beginnen naast mijn huidige baan.

  ik vind het allemaal interessant maar heb totaal geen idee wat voor werk men dan precies doet.
  niemand laat het dan ook zien wat men dan precies doet.
  ik zie leuke verhalen zoals hier bij jou op de pagina en een kostenplaatje van uitgave patroon.
  wat ik dan weer zo jammer vind is dat de verdiensten van die maanden daar tegenover dan weer niet weer gegeven worden.

  mijn brandende vraag is dus. wat doet men precies voor werk en wat valt er nu mee te verdienen.
  kleine indicatie qua verdiensten want ik begrijp uit alles dat er dus een variatie is qua verdiensten en opdrachten..

  ik ben gewoon benieuwd waar ik daan een beetje aan moet denken.

  alvast bedankt voor je tijd. mocht je dit willen beantwoorden.
  en wens je het Beste
  vriendelijke groeten Hans

  1. Hallo Hans,

   Mooie vraag stel je! Ik denk dat de meesten hun verdiensten er niet bij zetten omdat locatie-onafhankelijk werk in principe helemaal niet anders is dan een reguliere baan. Je kunt dus gewoon hetzelfde verdienen als ieder ander. Ik verdien zelf mijn inkomen op verschillende manieren: ik schrijf teksten voor bedrijven, geef workshops op het gebied van zoekmachineoptimalisatie, bied een online cursus aan en verdien wat geld met deze website. Ik heb overigens een blog geschreven over de beroepen die je locatie-onafhankelijk uit kunt voeren: https://thewanderingmind.nl/ondernemen/digital-nomad-beroepen/.

   Ik denk dat je ook niet over ‘verdiensten’ moet spreken. Ik ben ondernemer en heb maandelijks een wisselende omzet. Dat kan een keer € 1.500,- zijn, maar ook € 5.000,-. Ligt net aan de hoeveelheid werk dat ik aanneem. Daar gaan natuurlijk nog kosten van af, maar die zijn bij mij niet heel hoog omdat ik online onderneem.

   Ik hoop dat het zo wat helderder is geworden!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mijn naam is Danique en reizen is wat ik het allerliefste doe! Daarom heb ik er ook voor gekozen om locatie-onafhankelijk te ondernemen. Ik help jou ook om meer vrijheid en avontuur in je leven te creëren.

OVER DANIQUE

Volg mijn cursus

Leer in de online cursus ‘Digital Nomad Life‘ hoe je overal ter wereld je geld kunt verdienen en een lifestyle als digital nomad creëert. Een praktische cursus voor iedereen die locatie-onafhankelijk wilt werken en meer wilt reizen. Nu voor slechts € 197,-! (excl. btw)

Jouw enthousiasme en inzichten in de cursus hebben me enorm aangezet en me het zelfvertrouwen gegeven dat ik er 100% voor mag gaan! – Ingrid

Bestel mijn boek

‘Superspannend verhaal voor avontuurlijke meiden!’ – MeidenMagazine

Laatste blogposts

Scroll to Top

Ben jij er klaar voor om te werken als digital nomad?

Doe dan mee aan de online cursus 'Leer locatie-onafhankelijk werken'. Reis meer, geniet meer en voel je vrij! Nu voor de pilotprijs van slechts € 79,- (excl. btw).