Azië Thailand

Reisdagboek: Thailand – Elephant Nature Park Chiang Mai

6 februari 2015
Laatste update: 18 april 2018

In mijn hele reis die ik aan het maken ben, was er maar één activiteit die ik van tevoren had vastgelegd: een tweedaagse bezoek met overnachting aan het Elephant Nature Park in Chiang Mai. Als je er een nachtje wilt blijven slapen, moet je namelijk ruim van tevoren een reservering maken, anders heb je pech en is alles volgeboekt. En in dit geval praat ik echt over zes tot acht weken. Ik moest dit thuis dus al reserveren en dat was best lastig, want ik had geen idee hoelang ik erover zou doen om in Chiang Mai te komen, maar achteraf gezien was mijn planning best oké.

Waarom ik specifiek naar dit park wilde? Omdat ik dolgraag olifanten van dichtbij wilde meemaken, maar geen olifanten die slecht behandeld worden alleen maar voor het toerisme (wat in Thailand helaas nog steeds heel gebruikelijk is, zo kwam ik tijdens mijn jungletrektocht ook in aanraking met deze olifanten jammer genoeg). In dit park leven alleen maar olifanten die gered zijn uit hun slechte omstandigheden – denk aan olifanten die gebruikt worden voor ritjes met toeristen op hun rug, olifanten die op straat kunstjes moeten doen, maar ook olifanten die zwaar werk moeten verrichten in de jungle. Inmiddels leven er 44 olifanten in dit park en de laatste was net drie dagen gearriveerd vanuit Kanchanaburi, totaal uitgemergeld en onder de bloeduitstortingen, vreselijk om te zien!Tijdens deze twee dagen heb ik een tal van activiteiten mogen doen. Ik heb eten gemaakt voor de olifanten, ze eten mogen geven (voelt heel raar wanneer ze dat met hun slurf aanpakken!), ze mogen wassen in de rivier en met ze gewandeld. En ondertussen heb ik ontzettend veel over ze geleerd en heb ik uren naar ze mogen kijken en ze mogen aaien. Echt heel gaaf! Ze waren zo mooi om te zien en ik vond het zo bijzonder dat ze, ondanks hun verleden, nog zo goed met mensen om kunnen gaan (als ik de olifant was geweest had ik de mensen mooi platgestampt). Ik zal jullie de details besparen, maar de manier waarop olifanten tam worden gemaakt is echt gruwelijk. We kregen het te zien in een filmpje en sommige mensen liepen zelfs weg, zo naar was het.

Gelukkig hebben ze in het park nu een veel beter leven. Een van de mooiste momenten: dat ik aan het ontbijten was op het houten platform, uitkeek over het landschap met de olifanten en de zon langzaam boven de heuvels begon uit te steken. En ’s middags ging ik even terug naar mijn kamer om mijn tas te pakken, loopt er een olifant langs het raam, zo gaaf. Naast alle olifanten worden er ook honden (440!) en katten opgevangen en een deel daarvan leeft gewoon tussen de olifanten, heel leuk om te zien. Het park lag in een vallei en werd omringd door heuvels. Een prachtige locatie om twee dagen door te brengen.
Elephant Nature Park

 • Reply
  Manon
  6 februari 2015 at 09:40

  Prachtig Danique. Dat moet heel bijzonder zijn geweest.

 • Reply
  Peter Plaatzer
  6 februari 2015 at 09:43

  Leuk stukje, arme olly’s maar gelukkig hebben ze het hier beter.

 • Reply
  Yolanda
  6 februari 2015 at 10:04

  Wat een geweldige ervaring!

 • Reply
  Stephanie | Expeditie Aardbol
  6 februari 2015 at 10:38

  Wat een heerlijk verslag, prachtige foto’s! Ben jaren geleden ook in het ENP geweest, zo’n mooie, fijne plek! Leuk om weer even terug te zijn met jouw blogje.

 • Reply
  carla Smans
  6 februari 2015 at 18:47

  Wat een prachtig verhaal en ö zo mooie foto’s. Genieten dat kan niet anders.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Wat ik zo tof vind aan Chiang Mai? De vele
 • Na twee maanden Thailand moesten we vorig weekend het land
 • Hoe wij 2019 beginnen? Met schijnbaar de grootste tropische storm
 • Proost op het nieuwe jaar! Dat 2019 voor iedereen een
 • Een heel fijne kerst gewenst voor iedereen!  Om
 • Het was voor iedereen dit weekend stranddag hier
 • Onze reis door NieuwZeeland sloten we af in Christchurch en
 • We hebben het echt geweldig naar onze zin op Koh