De leukste bars en restaurants bij Khlong Khong Beach, Koh Lanta

Koh Lanta restaurants en bars

Wat je op Koh Lanta kunt doen? Vooral heel erg goed relaxen en genieten aan het strand. Een van de leukste stranden van het eiland is het rustige maar onwijs gezellige Khlong Khong Beach. Langs dit strand zijn genoeg eenvoudige restaurants en bars te vinden waar je heerlijk Thais eten bestelt of cocktails drinkt tijdens de zonsondergang. En ook aan de straatkant zijn een paar heel fijne plekjes te vinden. Onze tien favorieten? Die hebben we op een rijtje voor jullie gezet!

Green Chilli – het lekkerste Thaise eten

Echt het allerlekkerste Thaise eten op Khlong Khong Beach? Dat aten we bij Green Chilli. Werkelijk alles wat we bestelden was goed, waaronder red curry, papaya salad en de chicken cashew. We sliepen bij Green Chilli in een bungalow en daardoor was het restaurant snel ontdekt. Net iets duurder dan de meeste andere restaurants, maar o, wat was dat het waard. Zeker de rode curry een keer uitproberen, maar pas op: ook als je om ‘no spicy’ vraagt brandt de curry nog in je keel als de juiste kok aan het koken is.

Freedom Bar – tofste vuurshow op Khlong Khong Beach

Ja oké, op ongeveer elk Thais strand is wel een vuurshow te vinden. Alleen al op Khlong Khong Beach zijn er meerdere op een avond. Maar de vuurshow bij Freedom Bar is wel uitzonderlijk spectaculair. Hier staat niet één iemand, maar werken een stuk of zeven Thai aan een vuurshow waarbij ze op elkaar staan, vuurwerk gebruiken en gewoon heel erg goed zijn. Mocht je dus een keer zo’n fire show willen bekijken, dan raden we zeker deze aan met een drankje erbij.

Freedom Bar Fire Show Kow Lanta

Seashell Beach Resort – eten van de barbecue

Voor mijn verjaardag gingen we eens niet naar de restaurants waar we al meerdere keren geweest waren, maar besloten we om iets te nemen van de barbecue bij Seashell Beach Resort. Het werd vis en dit was echt geen verkeerde keuze. De vis was heerlijk vers en goed bereid. Alleen een klein nadeel: er was bijna geen licht. Probeer dan de graten maar eens niet naar binnen te krijgen… Ook de mango sticky rice was goddelijk hier.

Cloud 9 – gezelligheid bij de palmbomen

Een restaurant en bar die we jammer genoeg pas op de laatste dag ontdekten. Cloud 9 zit niet aan het strand maar aan de straatkant, maar heeft wel aan de achterkant uitzicht over palmbomen. En het interieur is echt geweldig. Bijna alles is gemaakt van palmbladeren, aangespoeld hout en andere gevonden voorwerpen, en je blijft je ogen uitkijken en nieuwe hoekjes ontdekken. Ook de menukaart, met homemade yoghurt en sappen, maakt het een prima plek om te relaxen.

Lees ook: Budget Koh Tao: Hoe duur is het Thaise eiland?

Cloud 9 Koh Lanta

Mama’s Kitchen – Bob Marley’s eigen curry’s

Stiekem denk ik dat Bob Marley weer tot leven is gekomen en op dit moment werkt bij Mama’s Kitchen aan de straatkant van Khlong Khong Beach. Koh Lanta’s eigen Thaise rastafari werkt hier en schotelt je curry’s en andere gerechten voor, met Maleisische invloeden. Een vreemde combi misschien, maar het werkt wel. Met een goed gevulde maag en een lach op je gezicht vertrek je weer, en het eten is daarnaast ook gewoon heel erg lekker.

Lighthouse Bar – cocktails bij zonsondergang

Onze favoriete plek om de zonsondergang te bekijken was bij Lighthouse Bar. Onder het genot van een happy hour biertje of cocktail keken we uit over het strand, omringd door honden en katten die steeds weer aandacht kregen van de hypervrolijke eigenaar. Genietend in een echte strandstoel zagen we meerdere keren de zon verdwijnen achter de horizon en de lucht roze kleuren. Geen verkeerde plek om je avond mee te beginnen.

Lighthouse Bar | Klong Khong Beach | Koh Lanta

Kwan’s Cookery – specialiteiten uit heel Thailand

Het ‘standaard’ Thaise eten bij Kwan’s Cookery was naar onze mening niet het allerlekkerste van Khlong Khong Beach, maar nog steeds echt heerlijk. En wat ook heel lekker en bijzonder was, waren de speciale Thaise gerechten die ze hier maken, zoals de noodles uit Chiang Mai in gele en rode curry en met gember en zilveruitjes. Voorheen gaven ze hier ook cooking classes, maar daar zijn ze jammer genoeg mee gestopt. Zonde, mij hadden ze zeker langs zien komen.

Lees ook: Snorkelen bij het Thaise eiland Koh Tao

Feeling Bar – ultiem relaxen

Wil je echt even relaxen met een drankje en vrolijke muziek op de achtergrond? Feeling Bar is dé plek om dat te doen. De bar is echt heel simpel en net als Cloud 9 gemaakt met palmbladeren, bamboo en aangespoelde voorwerpen, maar dat maakt het juist zo leuk. Er zijn stoelen, hangmatten en plekken waarbij je met opgetrokken benen aan een laag tafeltje zit, terwijl je ondertussen naar de rustig kabbelende golven kijkt. De tijd vliegt hier voorbij.

Feeling Bar | Klong Khong Beach | Koh Lanta | Thailand

Peak Café – verse zelfgebakken broodjes

Er is weinig Aziatisch aan dit café, gezien de grootste specialiteit de versgemaakte sappen, yoghurts en broodjes zijn. Hier aten we zelfgebakken ciabatta’s met onder andere mozzarella, pesto en tomaat. En wat waren ze heerlijk. Voor een gezond ontbijt of lunch zit je bij Peak Café prima op je plek. Het café ligt aan de straatkant van Khlong Khong Beach waardoor je jammer genoeg geen uitzicht hebt over de zee, maar al het homemade lekkers maakt dat meer dan goed.

Busy Bee Bungalows – slapen in de leukste bungalows

Hoe het eten hier is? Dat durf ik niet te zeggen, want dat hebben we niet geprobeerd. Toch kan Busy Bee niet ontbreken in het rijtje. Net als bij Feeling Bar is het een prima plek om heerlijk te relaxen met een drankje of een verse kokosnoot terwijl de golven bijna tot aan je tenen het strand op rollen. Waarvoor je hier ook moet zijn? Om te slapen in een van de toffe, originele bungalows met hippievibe. Populair zijn ze wel: reserveren kan niet en je moet langsgaan voor een bungalow, maar dan zit je ook echt wel op een gezellige plek.

Best bars and restaurants | Khlong Khong Beach | Koh Lanta | South Thailand | Thailand | Southeast Asia | Food | Drinks

Leef ook als digital nomad!

Wil je  alle vrijheid hebben om te werken en te leven waar jij dat wil? Download dan mijn gratis e-book en leer in 6 stappen hoe je een locatie-onafhankelijk leven voor jezelf creëert. Vol vrijheid en avontuur!

Laat je verder inspireren!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mijn naam is Danique en reizen is wat ik het allerliefste doe! Daarom heb ik er ook voor gekozen om locatie-onafhankelijk te ondernemen. Ik help jou ook om meer vrijheid en avontuur in je leven te creëren.

OVER DANIQUE

Volg mijn cursus

Leer in de online cursus ‘Werk locatie-onafhankelijk en voel je vrij!‘ hoe je overal ter wereld je geld kunt verdienen en een lifestyle als digital nomad creëert. Een praktische cursus voor iedereen die locatie-onafhankelijk wilt werken. Nu voor slechts € 79,-! (excl. btw)*

*Prijs geldig tot 1 oktober 2023

Bestel mijn boek

‘Superspannend verhaal voor avontuurlijke meiden!’ – MeidenMagazine

Laatste blogposts

Scroll to Top

Ben jij er klaar voor om te werken als digital nomad?

Doe dan mee aan de online cursus 'Leer locatie-onafhankelijk werken'. Reis meer, geniet meer en voel je vrij! Nu voor de pilotprijs van slechts € 79,- (excl. btw).