Tekstschrijver voor de reisbranche nodig?

Ben jij ondernemer in de reisbranche? Dan weet jij als geen ander hoe belangrijk het is om op te vallen tussen je concurrenten. Waar dat mee begint? Met ijzersterke content! Want met aantrekkelijk geschreven teksten begint de reis van je potentiële klanten al direct op je website. Tijd dus om een tekstschrijver voor de reisbranche in te schakelen. Ready, set, GO!

Maar... waarom zou ik een tekstschrijver voor de reisbranche inhuren als ik zelf ook kan schrijven?

Ja, dat hoor ik vaker. De meeste mensen weten echt wel wat woorden op hun scherm te tikken. Of op papier. Maar een goede tekst is zoveel meer dan slechts wat woorden. Een goede tekst inspireert en maakt lezers enthousiast. Een goede tekst scoort hoog in de zoekmachines en zet lezers aan om actie te ondernemen. Oftewel, om een reis bij jou te boeken. Of een accommodatie. Net wat jij als reisprofessional aanbiedt.

Als ervaren tekstschrijver voor de reisbranche weet ik:

 • In te spelen op de behoeften en wensen van je doelgroep door de juiste tone of voice te gebruiken.
 • Jouw bedrijf te onderscheiden van andere concurrenten binnen de reisbranche.
 • De conversie te verhogen door overtuigende call-to-actions in te zetten.
 • Jouw website hoger te laten ranken in Google door teksten aan te leveren die SEO-geoptimaliseerd zijn, zonder in te leveren op kwaliteit of leesbaarheid.
 • Een consistente en professionele uitstraling te geven aan jouw merk.
 • Een bestemming/accommodatie/de volledige reisbranche tot leven te brengen door beeldend en aantrekkelijk te schrijven.

En ook niet onbelangrijk: ik heb flink wat reiservaring opgedaan. Van verre reizen tot stedentrips dichtbij. Alleen, samen en met mijn gezin. Ik heb op allerlei manieren van het reizen en de wereld geproefd. Hierdoor kan ik me volledig inleven in jouw doelgroep. En voor die doelgroep, daar maak ik graag inspirerende content voor. Deze website is daar het bewijs van.

Dus wat kan ik voor jou betekenen?

Spraakmakende artikelen over de mooiste bestemmingen en accommodaties, reisblogs die voor een flinke dosis inspiratie zorgen, landingspagina’s die extra verkopen opleveren. Voor dit soort teksten kun je me dag en nacht inschakelen (bij wijze van dan).

Ik heb een achtergrond als redacteur, reisblogger, kinderboekenauteur en SEO-tekstschrijver. En nee, met dat laatste bedoel ik niet dat ik iemand ben die teksten over-optimaliseert zodat ze voor geen meter lezen. Ik schrijf SEO-teksten die antwoord geven op prangende vragen van jouw bezoeker, lekker weglezen én goed opgepakt worden in Google. Zodat jij meer klanten krijgt.

Je kunt dus onder andere bij mij terecht voor:

 • Blogs
 • Landingspagina’s
 • Salespagina’s
 • Redactionele artikelen
 • SEO-teksten
 • Accommodatieteksten
 • Bestemmingsteksten

Wie kan mij inschakelen als tekstschrijver?

Ik heb een enorme passie voor reizen en alles daaromheen. Ik werk daarom voor allerlei bedrijven in de reisbranche, van reisbureaus tot pretparken. Zolang je het woord ‘reis’ eraan kunt plakken, kun je bij mij terecht. 

Kan ik je nog verder ergens mee helpen?

Dat kan ik zeker! Want misschien twijfel je nog wat voor soort content je nodig hebt voor je website. Ik kan gerust met je meedenken wat voor content het allerbeste bij jouw bedrijf en doelgroep aansluit. Als je wilt, denk ik met je mee over een contentstrategie en contentplanning. Ook kan ik het zoekwoordenonderzoek uit handen van je nemen.

Voor wat voor bedrijven in de reisbranche heb ik geschreven?

Ik schreef onder andere voor Vakantiehuisnu.nl, Prijsvrij en Red Online Marketing (Zoover, Duinrell, AfrikaPLUS, La Guyonnière, Vakanties.nl, Reisbureau Poot). Ook ben ik voor deze website samenwerkingen aangegaan met onder andere Voigt Travel, Allianz, Neckermann en House of Britain. Als kers op de taart schreef ik het kinderboek Enkeltje Azië, dat getipt werd door de Jonge Jury en genomineerd werd voor de Hotze de Roos-prijs. 

Neem contact met me op

Scroll to Top

Ben jij er klaar voor om te werken als digital nomad?

Doe dan mee aan de online cursus 'Leer locatie-onafhankelijk werken'. Reis meer, geniet meer en voel je vrij! Nu voor de pilotprijs van slechts € 79,- (excl. btw).