Singapore budget: zo duur is een citytrip naar de moderne stad in Azië

Tafels en foodstalletjes van Lau Pa Sat tegen een achtergrond van wolkenkrabbers.

Singapore is een ontzettend culturele en bijzonder moderne stad om te bezoeken tijdens het backpacken in Zuidoost-Azië. Maar als het om je reisbudget gaat, is Singapore zeker niet het vriendelijkste land voor je portemonnee. De prijzen in Singapore kun je beter vergelijken met westerse landen dan de landen eromheen. Het kan dus even schrikken zijn als je al een tijdje aan het reizen in Zuidoost-Azië bent en een citytrip Singapore aan je reisschema toevoegt. Houd hier in elk geval zeker rekening mee als je jouw Singapore budget samenstelt om verrassingen te voorkomen. 

Wij bezochten Singapore een kleine drie dagen omdat we een visumrun moesten maken vanuit Thailand. Twee jaar eerder waren we ook voor een stedentrip van twee dagen naar Singapore geweest, maar we vonden het tof om weer een keer terug te gaan naar deze stad. En gelukkig wisten we daardoor van tevoren heel goed welke kosten wij konden verwachten. Om je te helpen je citytrip Singapore voor te bereiden, laat ik je precies zien welke kosten wij kwijt waren. En ik zal je wat Singapore budgettips geven om jouw verblijf zo budgetvriendelijk te maken. 

In de drie dagen dat wij Singapore bezochten (wij kwamen op zaterdagmiddag aan en gingen dinsdagochtend weg) waren onze totale uitgaven voor twee personen: € 262,23. Dit is exclusief het vliegen naar Singapore, het vervoer van het vliegveld en de bus die wij namen naar Maleisië. En overigens is dit ook zonder attracties. Natuurlijk zal ik wel wat prijzen van bekende attracties toevoegen in dit artikel.

Singapore budget

Hoe duur is een citytrip Singapore 

Verblijf in Singapore

Veruit de grootste kostenpost tijdens onze citytrip Singapore was het verblijf. Want echt veel budgetopties kent Singapore helaas niet. Voor drie nachten in een hotelkamer in de wijk Geylang betaalden wij € 128,58 inclusief toeslagen. Dit was een schappelijke prijs, maar ik kan het hotel waarin we verbleven niet echt aanraden. Twee jaar eerder sliepen we voor praktisch hetzelfde bedrag in Hotel 81 Orchid in dezelfde wijk, maar dan voor twee nachten. Dit hotel was een heel stuk schoner en comfortabeler, al zijn de kamers vrij klein. Ze hebben het hotel vrij recent gerenoveerd en het ziet er nu echt superstrak uit.

Budgettip: wil je zo goedkoop mogelijk slapen in Singapore? Maak dan gebruik van de vele pods/capsule hostels die er te vinden zijn! Singapore kent echt heel veel hostels met pods, een soort cozy cabine. Je slaapt vaak wel met redelijk wat mensen op één zaal, maar doordat je in een pod slaapt merk je dat veel minder. Er zijn vaak ook tweepersoonspods beschikbaar die dan net even wat goedkoper zijn.

Budgetpods / capsulehostels

Quarters Capsule Hostel (prijzen vanaf € 22,- per persoon)
Dream Lodge (prijzen vanaf € 25,- per persoon)
BEAT. Capsules @ Boat Quay (prijzen vanaf € 23,- per persoon)

De letters dream met uitzicht over Marina Bay Sands en Singapore Flyer.

Vervoer in Singapore

Het vervoer in Singapore is echt prima. De meest handige manier om overal te komen is door de MRT en LRT treinen (metro) te pakken. Singapore kent zes verschillende lijnen die naar elke uithoek van de stad gaan, dus je komt altijd wel op je bestemming terecht. Kaartjes zijn ook niet heel duur en vaak betaal je tussen de $ 1,50 (€ 0,95) en $ 2,70 (€ 1,75) voor een enkele reis. Wij waren zelf aan openbaar vervoer samen € 16,64 kwijt. Je kunt ook de bus pakken of een Grab bestellen. Vooral dat laatste is erg goedkoop en praktisch als je vanaf het vliegveld komt of ernaartoe moet.

Budgettip: ben je van plan om veel met het openbaar vervoer te reizen? Denk er dan over na om een Singapore Tourist Pass aan te schaffen. Met deze pas kun je onbeperkt gebruikmaken van het openbaar vervoer in Singapore. Een pas voor 1 dag kost $ 10,- (€ 6,45), 2 dagen $ 16,- (€ 10,30) en 3 dagen $ 20,- (€ 12,90).

Eten in Singapore

Eten is een kostenpost waarop je flink kunt besparen tijdens je citytrip Singapore, maar het ook heel gek kunt maken. Zo at ik de eerste dag voor $ 6,- briyani rice bij een lokaal restaurantje, terwijl we daarna in het centrum hetzelfde gerecht voor $ 24,- op een menukaart zagen staan. Bizar. Wij waren totaal voor twee personen € 71,27 kwijt aan eten voor drie dagen. Nu hebben wij nooit in dure restaurants gegeten, maar gingen wij altijd op zoek naar goedkopere opties buiten de toeristengebieden. Net zulk lekker eten voor veel minder geld. Ook zitten er wat snacks als fruit en ijsjes bij het bedrag inbegrepen.

Budgettip: vermijd net als wij de toeristische hotspots en kies je maaltijden uit bij een van de vele hawker stalls. Singapore heeft verschillende foodcourts waar allemaal stalletjes te vinden zijn met heel veel soorten gerechten voor vaak een paar euro. Populaire hawker stalls zijn Lau Pa Sat Hawker Centre en Makansutra Gluttons Bay. Op deze website kun je een top 10 vinden met fijne hawker centres in Singapore.

Een verlichte boom bij flat met boot tijdens citytrip Singapore.

Drinken in Singapore

Even een drankje doen op het terras is wat de prijzen betreft vergelijkbaar met een terras in Nederland. Voor drinken waren wij totaal € 43,35 kwijt voor drie dagen. Daarin zit welgeteld 1 biertje en de rest is fris, water of kokosnoten. Voor het duurste glaasje fris hebben wij zo’n € 2,65 betaald. Let in Singapore op dat niet altijd de service fee en tax bij de prijs inbegrepen zit. Vooral in de toeristische gebieden zie je soms + of ++ achter een bedrag staan. Een + betekent dat er nog 10% service fee bij gerekend wordt en ++ dat er 10% en 7% tax bij komt

Budgettip: in tegenstelling tot andere Zuidoost-Aziatische landen is het kraanwater in Singapore veilig om te drinken. Nu kochten wij alsnog drinkwater, maar het hoeft dus niet.

Activiteiten in Singapore 

Zoals je in het begin van dit artikel hebt kunnen lezen, hebben wij geen geld besteed aan activiteiten. Dit kwam doordat er best veel bezienswaardigheden en activiteiten in Singapore gratis zijn om te doen. Als budgetreiziger hoef je hier dus zeker geen geld aan te besteden om toch een goede tijd te hebben. Toch zijn er veel reizigers die wel geld besteden aan activiteiten tijdens hun citytrip Singapore en daarom benoem ik de prijzen van vijf populaire attracties. Zo krijg je er toch een indruk van en kun je er rekening mee houden in je Singapore budget.

De prijzen in 2019 voor populaire activiteiten in Singapore:  
• De Singapore skyline bekijken vanaf het viewing platform van Marina Bay Sands: $ 23,- SGD (€ 14,90) per persoon
• Toegang tot Cloud Forest en Flower Dome bij Gardens by the Bay: $ 27,- SGD (€ 17,50) per persoon
• 1 dag standaard toegang tot Universal Studios Singapore: vanaf $ 79,- SGD (€ 51,15) per persoon
• Een cruise over de rivier: $ 25,- SGD (€ 16,20) per persoon
• De stad bekijken met een Hop-On, Hop-Off bus: vanaf $ 31,- SGD (€ 20,-) per persoon

Veel van bovenstaande activiteiten zijn voordeliger online te boeken als je ze van tevoren boekt. Zo kun je toch best wat euro’s besparen tijdens je bezoek aan Singapore.

Budgettip: veel bezienswaardigheden in Singapore kosten helemaal niets. De stad is zelf al enorm tof om te zien en vooral de moderne invloeden en culturele mengelingen maken Singapore zo interessant. Aanraders zijn Little India, China Town, Kampong Glam, Clarke Quay, Gardens by the Bay (deels gratis), Marina Bay (deels gratis) en het Merlion. Een blogpost over de leukste activiteiten om te doen in Singapore komt er snel aan!

Wanneer staat jouw citytrip Singapore op de planning?

Leef ook als digital nomad!

Wil je alle vrijheid hebben om te werken en te leven waar jij dat wil? Download dan mijn gratis e-book en leer in 6 stappen hoe je begint met locatie-onafhankelijk werken.

Cover gratis e-book locatie-onafhankelijk werken

Laat je verder inspireren

6 thoughts on “Singapore budget: zo duur is een citytrip naar de moderne stad in Azië”

  1. Wij verbleven een aantal jaar geleden ook drie nachten in Singapore en hoewel wij de stad zelf echt niks vonden, had ik Singapore duurder verwacht. Zoals je zegt zijn er op genoeg plekken foodcourts te vinden met betaalbaar eten. Vooral accommodatie is eigenlijk duur. Ik denk dat wij iets minder kwijt waren dan jullie, maar het zal niet veel gescheeld hebben. Dit soort artikelen zijn heel fijn, want dan weet je wat je kan verwachten!

    1. Accommodatie is zeker het duurst! Echt veel budgetopties heb je helaas niet. Leuk dat jullie er ook zijn geweest!

  2. Ik hou van Singapore in al haar facetten. Wanneer je even langs de vooroordelen heen weet te kijken is het een fantastische bestemming waar je dagen (ook met een beperkt budget) kunt genieten.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mijn naam is Danique en reizen is wat ik het allerliefste doe! Daarom heb ik er ook voor gekozen om locatie-onafhankelijk te ondernemen. Ik help jou ook om meer vrijheid en avontuur in je leven te creëren.

OVER DANIQUE

Volg mijn cursus

Leer in de online cursus ‘Werk locatie-onafhankelijk en voel je vrij!‘ hoe je overal ter wereld je geld kunt verdienen en een lifestyle als digital nomad creëert. Een praktische cursus voor iedereen die locatie-onafhankelijk wilt werken. Nu voor slechts € 197,-! (excl. btw)

Bestel mijn boek

‘Superspannend verhaal voor avontuurlijke meiden!’ – MeidenMagazine

Laatste blogposts

Scroll to Top

Ben jij er klaar voor om te werken als digital nomad?

Doe dan mee aan de online cursus 'Leer locatie-onafhankelijk werken'. Reis meer, geniet meer en voel je vrij! Nu voor de pilotprijs van slechts € 79,- (excl. btw).