Werken en reizen

10 onmisbare items om mee te nemen op reis als digital nomad

Wat wil je écht als digital nomad meenemen op reis? Voor iemand die steeds weer op reis is, worden spullen vaak een stuk minder belangrijk in het leven. Maar zodra je het reizen gaat combineren met online ondernemen, zijn er toch wat items die onmisbaar zijn in je tas. De volgende 10 spullen gebruik ik steeds weer als ik op reis ben en tegelijkertijd ga werken en zal ik altijd blijven meenemen. Thuis gebruik ik ze overigens ook allemaal!

10x onmisbare items om in te pakken voor digital nomads

Deze items wil jij als digital nomad meenemen in je tas

Laptop

Het allerbelangrijkste om mee te nemen om ook maar iets van werk te kunnen doen is een laptop. Ik kan dan ook wel stellen dat mijn laptop naast mijn paspoort en pinpas echt wel mijn belangrijkste item in mijn tas is. Zonder hoef ik ook niet meer verder te reizen, want dan heb ik geen inkomsten meer ;-). Sommige ondernemers werken wel eens vanaf hun telefoon, maar dat kan ik echt niet.

Denk bij het aanschaffen van een laptop vooral ook aan het gewicht en het formaat. Ga niet direct voor de kleinste laptop, want je moet er natuurlijk wel goed op kunnen werken. Zo heb ik een 13-inch Macbook bij me. Niet de allerlichtste die er te krijgen is, maar voor mij licht genoeg. Ik heb in elk geval niet het gevoel dat ik me een breuk sjouw. Al wil een goede rugtas daar ook wel bij helpen.

Laptopstandaard

De meeste digital nomads nemen hun laptop mee zonder accessoires, maar ik kan echt niet meer zonder een laptopstandaard. Tot niet heel lang geleden dacht ik altijd dat laptopstandaards van die grote logge dingen waren. Tot ik opvouwbare standaards zag bij andere ondernemers die aan het werk waren op Koh Lanta. Deze standaard weegt niets, neemt amper ruimte in beslag en werkt fantastisch. Het bespaart mij heel wat nekpijn.

Muis en toetsenbord

Als je gaat werken met een laptopstandaard, dan is het wel noodzakelijk dat je een muis meeneemt. Ook dit hoeft niet veel ruimte in je tas in beslag te nemen. Ik heb er zelf een van Apple, die ik oplaad via mijn laptop zodra de muis een keer leeg is (wat niet snel gebeurt). Heel handig, want op deze manier hoef ik geen extra batterijen mee te slepen!

Ook een toetsenbord is belangrijk om te hebben zodra je met een laptopstandaard gaat werken. Irritant om mee te nemen? Een beetje wel, ja. Je sjouwt dat ding natuurlijk altijd weer mee. Ik heb wel eens zo’n oprolbaar toetsenbord uitgeprobeerd, maar jemig, dat werkt echt voor geen meter.

Ik neem dus gewoon een lichtgewicht maar stevig (klein) toetsenbord mee in mijn tas. Ik ben er inmiddels helemaal aan gewend en vind het daarom ook niet vervelend meer. Bovendien is het een stuk beter voor mijn lichaamshouding, dus neem ik het meeslepen maar even voor lief.

Telefoon

De kans is klein dat je géén smartphone bij je hebt. Dus tja, dit is een beetje een inkoppertje. Maar je telefoon bij je hebben is toch wel erg prettig. Voor digital nomads zijn er bovendien superhandige apps op het gebied van ondernemen, digital nomads ontmoeten en reizen. Dus zorg voordat je vertrekt dat je helemaal up-to-date bent!

Externe harde schijf

Onderweg sla ik altijd alles op in de cloud. Zo zorg ik ervoor dat ik geen belangrijke bestanden of foto’s kwijtraak. Maar als extra maatregel sla ik belangrijke documenten ook op op een externe harde schijf. Soms werkt het internet namelijk niet helemaal geweldig, waardoor de bestanden niet snel genoeg in de cloud opgeslagen worden. Een externe harde schijf biedt dan uitkomst.

Overigens heb ik er wel een mee die ‘valproof’ is. Externe harde schijven zijn heel gevoelig en kunnen soms na één keer vallen al kapot zijn. Ik gebruik onderstaande harde schrijf met een rubberen rand. Het beschermt de harde schijf toch een heel stuk beter!

Notitieboek met pen

Een notitieboek met pen wil je ook als digital nomad meenemen. Althans, sommige mensen vinden het fijn om notities te maken in hun telefoon. Ik doe het liever op papier. Hoe fijn is het om over je nieuwe reis- of ondernemersplannen na te denken op het strand, zonder dat je bang hoef te zijn dat je telefoon of laptop door iemand anders meegenomen wordt? Je heb tegenwoordig ook veel uitwisbare notitieboeken. Dat is helemaal praktisch.

Wereldstekker (en opladers)

Volgens mij zijn wereldstekkers van die items die best vaak vergeten worden. Meestal zijn ze overal dan ook wel volop te verkrijgen, dus er is zeker geen nood aan de man wanneer je er een vergeet mee te nemen. Tip van de dag: schaf bij voorkeur een aan met zo min mogelijk opties eraan. Wij hadden voorheen een wereldstekker met uitschuifbare pinnen bij ons tot onze laptop doorbrandde… Volgens de reparateur waren we niet de eersten die week die met dat probleem langskwamen. Sindsdien maken we gebruik van de meest simpele varianten.

Camera

Mijn spiegelreflexcamera vind ik ook een onmisbaar item. In eerste plaats natuurlijk om foto’s van het reizen voor onszelf te maken. In de tweede plaats omdat ik veel foto’s maak voor The Wandering Mind. In beide gevallen wil ik wel dat de kwaliteit goed is.

Om als ondernemer online zichtbaar te blijven, is het slim om regelmatig de camera er even bij te pakken. Veel smartphones hebben tegenwoordig natuurlijk ook een supergoede camerafunctie, dus misschien is een losse camera voor jou meenemen helemaal niet nodig!

E-reader

Ik ben gek op boeken lezen, maar elke keer weer een papieren versie meeslepen op reis vind ik niets. Daarom neem ik al jarenlang een e-reader mee in mijn tas. Niet alleen voor ontspanning, want op mijn e-reader staan ook genoeg boeken over ondernemen, productiviteit en management. Zo blijf ik toch leren terwijl ik onderweg ben. Een e-reader meenemen als digital nomad is dus echt zeker een aanrader.

Drybags

Drybags zijn een van de meest geniale uitvindingen, vooral als je een lichtgewicht variant in je tas stopt. Die wegen letterlijk niets, maar kunnen echt je redding zijn op het moment dat er een tropisch regenbuitje over je neerstort. Goede drybags zijn niet heel goedkoop, maar wij hebben er altijd genoeg bij ons om al ons apparatuur in op te bergen. Better safe than sorry.

Wat zou jij als digital nomad meenemen op reis?

Danique

Hi! Ik ben Danique (30) en op The Wandering Mind deel ik de tofste reistips, geef ik informatie over bestemmingen en laat ik je zien hoe je reizen en werken kunt combineren.

Recent Posts

Getipt: de Protest Spring & Summer Collection 2022 (+ 10% korting!)

Nu het eindelijk écht lekker weer aan het worden is, kan ik niet wachten om…

2 weeks ago

Een roadtrip plannen in 10 stappen

Een roadtrip plannen in slechts 10 stappen. Het is leuk om te doen en daarna…

3 months ago

Wil je een digital nomad worden? Bereid je dan voor met deze tips

Hoe vaak heb jij erover gedroomd om digital nomad te worden? Om locatie-onafhankelijk te werken…

8 months ago

Op vakantie naar Kaapverdië? Bereid je voor met deze praktische tips

Kaapverdië (of in het Engels Cabo Verde) is een Afrikaanse eilandengroep in de Atlantische Oceaan.…

9 months ago

Reizen en werken combineren: hoe houd je balans

Voor zo veel mensen is het de ultieme droom: werken en reizen combineren. Want hoe…

9 months ago

Een dagcruise door Doubtful Sound in Fiordland National Park

Vanuit Queenstown op het Zuidereiland in Nieuw-Zeeland reizen veel mensen af naar het Fiordland National…

9 months ago