16x handige reisapps voor digital nomads

Foto op telefoon van roze zonsondergang

Er bestaan meer dan genoeg handige reisapps voor digital nomads. Natuurlijk heb je de algemene reisapps die iedere reiziger op z’n telefoon wilt hebben. Maar er bestaan ook reisapps die specifiek het leven van een digital nomad eenvoudiger maken. Denk aan apps om werkplekken te vinden of om het ondernemen on the road een stuk makkelijker te maken. En een groot plusplunt, ook thuis heb je er nog wat aan.

In dit artikel deel ik 16 handige reisapps voor digital nomads met je. Installeer ze op je smartphone en je bent klaar om onderweg te knallen!

Handige reisapps voor digital nomads

1. WiFi Finder

Dé reisapp waar je als digital nomad bijna niet zonder kunt, is WiFi Finder. Want wifi is zo’n beetje het belangrijkste wat je nodig hebt onderweg. Het ligt er natuurlijk helemaal aan waar je bent, maar soms is het best een uitdaging om goede wifi te vinden. En daar kan de app WiFi Finder je dus uitstekend bij helpen. Dit bespaart je heel wat tijd en frustratie.

Tip: koop een lokale simkaart en stop deze in een Mifi-router. Op deze manier heb je altijd internet bij de hand én loopt je telefoon niet zo snel leeg.

2. Maps.me

Wil je de snelste weg vinden van je appartement naar het strand? Of reis je met je minivan door een land heen? Dan is goede navigatie natuurlijk onmisbaar. Naast Google Maps is mijn favoriete app daarvoor Maps.me. Ik moet toegeven dat de routeplanner niet altijd de beste route aangeeft. Maar er staan zo veel adressen op de kaart voor restaurants, accommodaties en bezienswaardigheden, dat je er snel je weg mee kunt vinden. Daarnaast zijn de kaarten offline te gebruiken nadat je ze gedownload hebt.

3. TrabeePocket

Om onze reiskosten bij te houden, gebruiken wij de app TrabeePocket. In deze app kun je allerlei categorieën aanmaken. Zo zie je duidelijk waar je je geld aan besteedt. Je kunt daarnaast een budget instellen en verschillende valuta toevoegen, die omgerekend worden aan de hand van de huidige koers. Wij gebruiken deze app al sinds het begin van onze reizen. Ook handig om je zakelijke kosten in te bewaren.

4. Croissant Coworking

Croissant Coworking is een superhandige reisapp voor digital nomads als je op zoek bent naar een co-working space in een stad. Je kunt een abonnement nemen waarmee je een bepaald aantal uur per maand op zo’n werkplek mag werken. Ook handig om andere ondernemers te ontmoeten! De app is niet overal te gebruiken, maar richt zich vooral op wereldsteden. Check dus zeker even of jouw bestemming er ook tussen staat.

5. XE Currency

Wij hebben serieus een keer op het vliegveld van Singapore gestaan zonder te weten wat de lokale munt en koers was. En zonder internet op onze telefoons, duurde het echt even voordat we daarachter waren. Sindsdien staat XE Currency altijd op mijn telefoon. In een paar seconden zie je wat de valuta van een land is en wat de koers doet. Weet je direct hoeveel je moet pinnen.

6. Google Translate

Google Translate is voor mij al meerdere keren een echte lifesaver geweest. Wat ik vooral een handige functie vind, is dat je met je camera kunt vertalen. Richt je camera bijvoorbeeld op een menukaart, en Google Translate vertaalt het. Vergeet niet om van tevoren even de taal te downloaden waaruit je wilt vertalen. Dan kun je de app ook offline gebruiken.

7. Urban Journalist

Urban Journalist is nog zo’n fijne app als je op zoek bent naar een koffietentje om wat te werken of een hotspot om te lunchen. Ik heb deze app onder andere in Berlijn en Sevilla gebruikt en hierdoor ben ik echt bij waanzinnig fijne horecagelegenheden terechtgekomen. De app is niet overal even uitgebreid, maar vooral in grote steden staan er vaak heel veel tips in.

8. Duolingo

Als je naar het buitenland gaat, dan is het natuurlijk wel leuk om de taal een beetje te spreken. Met de gratis app Duolingo leer je binnen no time de basis van elke taal. Dit doe je onder andere aan de hand van plaatjes en korte spreekoefeningen. De lessen zijn kort en laagdrempelig, wat ervoor zorgt dat je de app op een vrij moment snel erbij pakt. Zo wordt een taal leren echt leuk.

9. Uber

Een van de meest onmisbare reisapps voor digital nomads is… Uber! Of eventueel Grab, Gojek of Bolt, afhankelijk van het land waar je verblijft. Met Uber boek je heel snel een taxi, die je oppikt op de locatie die jij aangeeft. Wat ik vooral fijn vind aan Uber is dat je van tevoren ziet wat de ritprijs ziet. Zo kom je dus niet voor verrassingen te staan. In heel veel landen is het daarnaast goed betaalbaar.

10. Trello

Een app waar ik als ondernemer echt niet meer zonder kan is Trello. Trello is een projectmanagement tool waarin je hele workflows kunt zetten. Zelf maak ik bijvoorbeeld gebruik van een ‘editorial calender’, waardoor ik weet wat voor content ik wanneer af moet hebben en wat er nog aan gedaan moet worden. Dit maakt mijn werk zo veel efficiënter. Maar ik heb laatst ook een lanceerkalender erin aangemaakt en gooi al mijn content-ideeën in een content-bucket. Vergelijkbare apps zijn Asana en Notion.

11. Toggl

Mijn werkuren houd ik altijd bij met de app Toggl. Meestal zet ik ‘m op mijn laptop aan, maar soms ook op mijn telefoon. Als ondernemer moet je natuurlijk je uren bijhouden voor de Belastingdienst. Maar het is ook een heel handige app om inzicht te krijgen waar je je tijd aan besteedt. Zo zie je waar je misschien wat efficiënter zou kunnen werken. Maar kun je ook betere inschattingen maken hoe lang een taak duurt in de toekomst. Goud waard!

12. Forest

Heb je moeite met productief werken? Dan kan ik je de app Forest aanraden, soms in combinatie met de Pomodoro-techniek (een techniek waarbij je 25 minuten geconcentreerd aan één taak werkt, en daarna 5 minuten pauze neemt). Met deze app laat je een virtueel bos groeien. Werk je een x aantal minuten geconcentreerd door? Dan groeit er een boom. Laat je je afleiden door je telefoon? Dan gaat de boom dood. Hoe vaker je dat doet, hoe meer dode bomen er dus in je bos komen te staan. Geen leuk gezicht!

13. Todoist

Todoist is voor mij dé app waarin ik al mijn taken noteer. Ik probeer echt alles hierin te zetten, zodat er niets door mijn hoofd blijft sluimeren en ik al mijn to do’s overzichtelijk op één plek heb. (Vervolgens verwerk ik ze in een van mijn workflows in Trello.) Zelf vind ik het erg fijn om met Todoist te werken omdat het design gewoon simpel is, je verschillende shortcuts kunt gebruiken om bijvoorbeeld deadlines toe te voegen en je makkelijk kunt werken met meerdere projecten. Ik heb bijvoorbeeld ook een project ‘ooit’ of een project ‘persoonlijke ontwikkeling’.

14. Dropbox of iCloud

Al mijn belangrijke werkdocumenten zet ik in de Cloud. Op reis zijn onmisbare tools als je laptop, smartphone en andere digitale apparaten natuurlijk extra kwetsbaar. Om te voorkomen dat ik bestanden kwijtraak, werk ik sowieso met Google Docs en Google Spreadsheet. Hierdoor worden mijn documenten automatisch opgeslagen in de Cloud. Maar bepaalde mappen op mijn laptop en smartphone zijn ook verbonden met iCloud. Hierdoor worden mijn foto’s ook elders opgeslagen. Dankzij de apps van Dropbox, iCloud of een andere cloudopslag kan ik op mijn telefoon makkelijk bij al mijn documenten.

Tip: Meestal zet ik foto’s en video’s ook nog op een externe harde schijf. Het internet is niet overal even snel, waardoor het uploaden naar de Cloud soms heel traag gaat. Zelf gebruik ik een externe harde schijf van LaCie. Dankzij een rubberen hoes zijn deze harde schijven schok- en valbestendig. Iets wat zeker geen kwaad kan op reis.

15. Canva

Canva is een grafisch ontwerptool waarmee je onder andere e-books, social media-posts en presentaties kunt maken. Tegenwoordig kun je zelfs een website ontwerpen met deze app. Het werkt supermakkelijk en daarnaast kun je je eigen branding creëren en deze toepassen in al je ontwerpen. Ik denk dat er maar weinig ondernemers zijn die niet met Canva werken.

16. Planoly

Welke app ook bij mijn favoriete apps voor digital nomads (en sowieso elke ondernemer!) hoort, is Planoly. Planoly is een app waarmee je social media-berichten kunt inplannen. Dit gaat je veel tijd besparen! Maak van tevoren een batch content, plan het in en je hebt voor een aantal weken content klaarstaan. Hoe fijn is dat!

Welke reisapps voor digital nomads gebruik jij vaak?

Leef ook als digital nomad!

Wil je alle vrijheid hebben om te werken en te leven waar jij dat wil? Download dan mijn gratis e-book en leer in 6 stappen hoe je begint met locatie-onafhankelijk werken.

Cover gratis e-book locatie-onafhankelijk werken

Laat je verder inspireren

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mijn naam is Danique en reizen is wat ik het allerliefste doe! Daarom heb ik er ook voor gekozen om locatie-onafhankelijk te ondernemen. Ik help jou ook om meer vrijheid en avontuur in je leven te creëren.

OVER DANIQUE

Volg mijn cursus

Leer in de online cursus ‘Digital Nomad Life‘ hoe je overal ter wereld je geld kunt verdienen en een lifestyle als digital nomad creëert. Een praktische cursus voor iedereen die locatie-onafhankelijk wilt werken en meer wilt reizen. Nu voor slechts € 197,-! (excl. btw)

Jouw enthousiasme en inzichten in de cursus hebben me enorm aangezet en me het zelfvertrouwen gegeven dat ik er 100% voor mag gaan! – Ingrid

Bestel mijn boek

‘Superspannend verhaal voor avontuurlijke meiden!’ – MeidenMagazine

Laatste blogposts

Scroll to Top

Ben jij er klaar voor om te werken als digital nomad?

Doe dan mee aan de online cursus 'Leer locatie-onafhankelijk werken'. Reis meer, geniet meer en voel je vrij! Nu voor de pilotprijs van slechts € 79,- (excl. btw).