12x handige reisapps voor digital nomads

Foto op telefoon van roze zonsondergang

Als je gaat reizen zijn er genoeg handige apps voor je telefoon waarmee je net even wat makkelijker door een land reist. Dezelfde apps zijn vaak onmisbaar voor digital nomads, maar voor de laatste groep zijn er nog meer apps die je op je telefoon wilt hebben. Deze apps maken het ondernemen net een stukje gemakkelijker. En ze zijn ook handig voor als je gewoon thuis achter je bureau onderneemt.

In dit artikel deel ik graag wat handige reisapps voor digital nomads met je. Bijna al deze apps gebruik ik zelf ook op reis én thuis. Ik geef je ook even een aantal tips voor algemene reisapps, want die zijn altijd handig om te hebben. Installeer ze op je Android-telefoon of bijvoorbeeld op je iPhone XR van KPN, en je bent klaar om als digital nomad te gaan knallen!

Algemene reisapps

Maps.me

Ik kan echt niet zonder navigatie op reis. Mijn favoriete app daarvoor is Maps.me. De routeplanner ervan is misschien niet altijd even accuraat, maar er staan ook zo veel adressen op voor guesthouses, restaurants en verborgen bezienswaardigheden. De kaarten zijn ook offline te gebruiken nadat je ze gedownload hebt.

TrabeePocket

Om onze kosten op reis bij te houden gebruiken wij TrabeePocket. In deze app kun je allerlei categorieën zetten en zo duidelijk zien waar je je geld aan besteedt. Je kunt een budget opstellen en verschillende valuta toevoegen, die omgerekend worden aan de hand van de huidige koers. Wij gebruiken deze app al sinds het begin van onze reizen.

XE Currency

Wij hebben serieus een keer op het vliegveld van Singapore gestaan zonder te weten wat de lokale munt en koers was. En toen hadden wij XE Currency dus nog niet op onze telefoon staan. Het heeft een tijd geduurd voordat we wifi vonden en eindelijk wisten hoeveel we moesten pinnen. Dat gebeurt ons nu dus niet meer, want met deze app kun je van elk land de valuta en koers ervan vinden.

Werkplekken en handige apps voor digital nomads

Get Croissant

Get Croissant is een superhandige app voor als je op zoek bent naar een co-working space in een stad. Je kunt een abonnement nemen waarmee je een bepaald aantal uur per maand op zo’n werkplek mag werken. Ook handig om andere ondernemers te ontmoeten! De app is nog niet overal te gebruiken, maar wordt wel steeds uitgebreider. Check dus zeker even of jouw bestemming er ook tussen staat.

Nomad 10: The Digital Nomad Social Network

Nomad 10 is nog een heel nieuwe app, maar wel een waarvan ik denk dat het potentie heeft om groot te worden. Het idee achter deze app is dat digital nomads elkaar kunnen meeten, maar er staan ook adressen in voor werkplekken, sportscholen, restaurants en accommodaties. Superhandig dus als je net in een nieuwe stad bent aangekomen als digital nomad.

Moving Nomads – City tips & list travelers nearby

Achter Moving Nomads zit een beetje hetzelfde idee als Nomad 10, maar in deze app kun je ook nog eens zien welke leefkosten je als digital nomad per stad kunt verwachten, hoe snel het internet ergens gemiddeld is en vind je handige tips voor het kopen van bijvoorbeeld een lokale simkaart. Eigenlijk is deze app gewoon de app-versie van de bekende website voor digital nomads: Nomad List.

Productiviteit en ondernemen

Trello

Een app waar ik niet meer zonder kan is Trello. In Trello kun je al je projecten zetten waaraan je werkt. Ik gebruik Trello als een soort ‘scrumbord’. Zo is een van mijn ‘projecten’ bijvoorbeeld dus The Wandering Mind. Ik heb daarin vier lijsten: mijn backlist, to do, doing en done. Zo zie ik altijd in één oogopslag wat er moet gebeuren, wat ik nog moet afronden maar ook belangrijk: wat ik allemaal al heb gedaan. Als je het goed inricht kan het je heel veel overzicht geven.

Toggl

Mijn werkuren houd ik altijd bij met de app Toggl. Meestal zet ik ‘m op mijn laptop aan, maar soms ook op mijn telefoon. Je uren moet je natuurlijk al bijhouden voor de Belastingdienst, maar het is ook handig om voor jezelf te weten hoeveel tijd je aan iets besteedt.

Forest

Moeite met productief te werken? Dat heb ik ook wel eens, hoor. Wat bij mij dan nog wel eens werkt is de app Forest, soms in combinatie met de Pomodoro-techniek (een techniek waarbij je 25 minuten geconcentreerd aan één taak werkt, en daarna 5 minuten pauze neemt). In deze app kun je een bos laten groeien. Werk je een x aantal minuten geconcentreerd door? Dan groeit er een boom. Laat je je afleiden door je telefoon? Dan gaat de boom dood. Hoe vaker je dat doet, hoe meer dode bomen er in je bos komen te staan. Geen leuk gezicht!

Evernote

Evernote is voor mij dé app waarin ik al mijn notities zet. Deze app gebruik ik echt al jaren. Ik heb ontelbaar veel notitieboeken erin aangemaakt. Je kunt de notities ook delen met anderen mensen, printscreens of afbeeldingen erin plakken, noem maar op. Net een echt notitieboek, maar dan digitaal. Je kunt ook heel makkelijk synchroniseren tussen smartphone en laptop.

Dropbox of OneDrive

Al mijn belangrijke werkdocumenten zet ik in de Cloud. Op reis zijn je laptop, smartphone en andere digitale apparaten natuurlijk extra kwetsbaar. Om te voorkomen dat ik bestanden kwijtraak, zet ik alles daarom in de Cloud (én op een externe harde schijf). De foto’s die ik met mijn telefoon maak worden ook automatisch opgeslagen in OneDrive, dus ik raak echt nooit zomaar wat kwijt. Een van de echt onmisbare handige reisapps voor digital nomads.

Canva

Canva is dé app waarmee je mooie plaatjes kunt maken voor bijvoorbeeld social media. Je kunt ook heel makkelijk een eigen huisstijl creëren die echt past bij jouw onderneming. Ik gebruik het zelf momenteel bijvoorbeeld veel om plaatjes te maken voor Pinterest.

Wat vind jij van deze handige reisapps voor digital nomads? Mis je nog een app? Laat het mij weten!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met een andere partij, maar dit artikel is volledig gebaseerd op mijn eigen mening. Ik zou zeggen, probeer de apps maar uit ;-).

Leef ook als digital nomad!

Wil je  alle vrijheid hebben om te werken en te leven waar jij dat wil? Download dan mijn gratis e-book en leer in 6 stappen hoe je een locatie-onafhankelijk leven voor jezelf creëert. Vol vrijheid en avontuur!

Laat je verder inspireren!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mijn naam is Danique en reizen is wat ik het allerliefste doe! Daarom heb ik er ook voor gekozen om locatie-onafhankelijk te ondernemen. Ik help jou ook om meer vrijheid en avontuur in je leven te creëren.

OVER DANIQUE

Bestel mijn boek

‘Superspannend verhaal voor avontuurlijke meiden!’ – MeidenMagazine

Laatste blogposts

Scroll naar boven