Backpack bestemmingen – de mooiste reizen voor backpackers

Het boek Backpack bestemmingen omringd door polaroidfoto's.

Als je online zoekt op backpack bestemmingen kom je al gauw bij landen als Australië en Nieuw-Zeeland of landen in de regio Zuidoost-Azië terecht. Het zijn dan ook perfecte plaatsen om als beginnende – en trouwens ook ervaren – backpacker naartoe te gaan. Maar backpacken in bijvoorbeeld Colombia of de Seychellen, dat zijn bestemmingen die je toch wat minder vaak voorbij ziet komen.

Roëll de Ram van een van Nederlands leukste reisblogs We Are Travellers bezocht deze bestemmingen allemaal. Sinds haar 19e reist ze al met haar backpack op haar rug verschillende continenten over, op zoek naar de mooiste bestemmingen wereldwijd. Hierover kun je niet alleen op haar website lezen, maar ze heeft ook het populaire boek Backpack bestemmingen – de mooiste reizen voor backpackers geschreven. Een boek met maar liefst 23 inspirerende bestemmingen en handige tips voor iedereen die ook met zijn backpack de wereld over wilt trekken.

Backpack bestemmingen – de mooiste reizen voor backpackers

Van de 23 bestemmingen die Roëll in het boek beschrijft, mag ik er tien van mijn lijstje schrappen. En met drie jaar backpackervaring achter de rug, durf ik mijzelf toch wel een ervaren backpacker te noemen. Maar dat maakt voor het lezen van Backpack bestemmingen – de mooiste reizen voor backpackers niets uit. De mooie en vrolijke vormgeving van het boek, duidelijke verhalen over bestemmingen en handige tips voor onderweg zorgen ervoor dat je heerlijk kunt wegdromen over nieuwe bestemmingen. Ook als je al backpackervaring hebt.

Het land Nepal in het boek Backpack bestemmingen.

De opbouw van het boek

Wat kun je nu verwachten van het boek? Het boek begint met een korte introductie, handige budgettips en een speciale paklijst voor backpackers. Maar al snel gaat het naar waar het om draait in dit boek: de bestemmingen speciaal voor backpackers! Elk land heeft als hoofdonderwerp een specifiek thema meegekregen waar het land zo bekend om staat, zoals een safari in Zuid-Afrika en het hiken in Nepal. Maar er wordt vooral voor elke bestemming een mooie route omschreven met daarin alle hoogtepunten van het land die jij niet wilt missen. Inclusief plaatsen die soms wat minder voor de hand liggen.

Inhoudsopgave van het boek Backpack bestemmingen.
Een pagina uit het boek Backpack bestemmingen.

De bestemmingen in het boek

Met 23 bestemmingen wereldwijd kan het niet anders dan dat er een bestemming in het boek staat die ook bij jouw reisdromen past. Vooral Azië is goed vertegenwoordigd. Denk aan de goedkopere bestemmingen als Thailand en Vietnam, maar ook Japan en Taiwan zijn vertegenwoordigd. Liever dichter bij huis beginnen met backpacken? Doe inspiratie op voor Portugal of IJsland! En anders is een bestemming als Canada, Peru of de Seychellen misschien wel wat voor jou?

Maar zijn sommige daarvan dan geen heel dure bestemmingen vraag je je nu misschien af. Laten we eerlijk zijn, backpacken in een land als de Verenigde Staten is uiteraard een stuk duurder dan backpacken in Vietnam. Maar juist als backpacker ben je vaak creatief ingesteld en vind je onderweg echt wel manieren om het reizen goedkoper aan te pakken. En anders geeft Roëll alvast wat tips in Backpack bestemmingen.

Is het boek het lezen waard?

Ja! Vooral als je op zoek bent naar wat fijne reisinspiratie voor je volgende backpackavontuur. Het boek is niet helemaal geschreven vanuit Roëll als persoon. Je zult dus niet specifiek lezen over háár reis. Maar ze helpt je juist te inspireren jóúw reis voor te bereiden met de routes en de tips die ze geeft. In de verhalen over de bestemmingen staan heel veel waardevolle kleine tips die superhandig zijn voor onderweg. Op welk tijdstip je waar bijvoorbeeld het beste kunt zijn en wat de algemene normen en waarden van een land zijn. Dat maakt het boek inspirerend en praktisch tegelijkertijd.

Wil je Backpack bestemmingen – de mooiste reizen voor backpackers ook lezen? Bestel het boek dan bij bol.com of vraag ernaar bij je plaatselijke boekwinkel.

Flatlay van het boek Backpack bestemmingen, polaroid, souvenirs en foto's.

Ik heb dit boek thuisgestuurd gekregen van Roëll. Maar geen zorgen, ik deel altijd alleen mijn eigen eerlijke mening. En ja, ik vond het dus een fijn boek!

Over de auteur

Lees meer

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hi! Mijn naam is Danique en reizen is wat ik het allerliefste doe! Dit combineer ik graag met ondernemen. Op mijn reisblog lees je daarom niet alleen tips over reizen, bestemmingen en budgetten, maar ook over werken op reis.

LEES MEER

Laatste blogposts

Geniet van korting op je volgende reis:

Scroll to Top