10 inspirerende reisboeken voor de gure herfstavonden

Flatlay van het boek Backpack bestemmingen, polaroid, souvenirs en foto's.

De zomer is nu echt weer voorbij en grote kans dat jouw vakantie er ook al even op zit. Maar hé, een herfstdip is nu echt niet nodig. De herfst is namelijk juist een fantastische periode om jouw volgende reis te plannen. De avonden worden kouder en donkerder en je zult vaker binnen op de bank zitten. Waarom pak je er dan niet een van deze 10 inspirerende reisboeken bij? Ze zullen je zeker helpen om nieuwe toffe reisplannen te maken!

10 inspirerende reisboeken voor deze herfst

#1 – Solo reizen

Boekcover solo reizen

Een boek voor iedereen die ervan droomt ooit eens alleen de wereld over te reizen, maar nog net even overgehaald moet worden om het daadwerkelijk te doen. Liesbeth Rasker reist graag solo de wereld over, en in Solo reizen beschrijft ze niet alleen hoe je solo de wereld over kan reizen, maar geeft ze ook ontzettend veel tips voor welke landen te bezoeken. En als soloreiziger hoef je echt niet ver weg te gaan: ook voor Nederland en België staan er al tips in.

Bestel het boek Solo reizen.


#2 – Bucketlist reizen

Boekcover Bucketlist reizen

Inspiratie nodig voor je volgende bestemming? Het boek Bucketlist reizen kan je daarbij helpen! Marloes de Hooge beschrijft in dit boek 25 topbestemmingen wereldwijd, van het eilandleven op Ibiza tot de woeste natuur op IJsland en een rondreis door Japan. Ze geeft daarbij superpraktische tips, zodat jij makkelijk je volgende reis kunt plannen. Onbreekbaar in deze lijst met inspirerende reisboeken!

Bestel het boek Bucketlist reizen.


#3 – De wereld rond in 10 jaar

Boekomslag De wereld rond in 10 jaar

Als reisfanaat moet je het reisprogramma ‘3 op reis’ wel kennen. Het programma bestaat inmiddels al ruim 12,5 jaar en dat laat maar zien hoe gek wij Nederlanders op reizen zijn. Het boek De wereld rond in 10 jaar is inmiddels dus al iets ouder, maar biedt alsnog ontzettend veel inspiratie plus een heleboel tips van de (voormalige) presentatoren, waaronder Floortje Dessing, Chris Zegers en Geraldine Kemper.

Bestel het boek De wereld rond in 10 jaar.


#4 – 365 dagen onderweg

Boekomslag 365 dagen onderweg

Nu we toch bij Floortje Dessing aan zijn gekomen: een van de beste en meest inspirerende reisboeken voor mij is nog altijd 365 dagen onderweg. Vooral omdat Floortje Dessing niet de meest doorsnee bestemmingen beschrijft en veel bijzondere weetjes en tips geeft. Ik denk dat dit misschien wel een van de meest verkochte reisboeken van Nederland is en een must voor in je boekenkast.

Bestel het boek 365 dagen onderweg.


#5 – Reizen volgens Hannema

Boekomslag Reizen volgens Hannema

Een heel ander soort boek dan bovenstaande boeken, maar wel erg tof om te lezen. Iris Hannema schrijft over haar reiservaringen in Reizen volgens Hannema, maar daarin laat ze zeker niet het bekende romantische beeld ervan zien, maar beschrijft ze juist haar rauwe ervaringen. Ik schreef eerder al een review over Reizen volgens Hannema, waarin je kunt lezen wat ik van het boek vind. Een boek dat niet geschikt is voor dromers, maar wel voor diegenen die dieper de wereld in willen duiken.

Bestel het boek Reizen volgens Hannema.


#6 – Into the Wild

Boekomslag Into the Wild

Dit boek mag natuurlijk niet ontbreken in het lijstje met inspirerende reisboeken. Into the Wild is bij de meeste mensen bekend als de film waarin een jongen in zijn eentje naar Alaska lift en daar probeert te overleven. De film is steengoed, net als de filmmuziek van Eddie Veder. Maar voor liefhebbers van boeken mag het boek van Into the Wild zeker niet ontbreken. Een verhaal omschreven als fictie, maar helaas waargebeurd.

Bestel het boek Into the Wild.


#7 – A Walk in the Woods

Boekomslag A Walk in the Woods

Aan de oostkust van de Verenigde Staten is een van ’s werelds meest bekende wandelroutes te vinden: de Appalachian Trail. Een route van maar liefst 3.500 kilometer door bekende bergen als de Blue Ridge Mountains, en met gevaar van wilde dieren en barre weersomstandigheden. De auteur van A Walk in the Woods, Bill Bryson, beschrijft op een komische manier zijn avonturen tijdens deze tocht die hij samen met een vriend onderneemt.

Bestel het boek A Walk in the Woods.


#8 – Wild

Boekomslag Wild

In eigenlijk dezelfde categorie als A Walk in the Woods kan ik het boek Wild niet achterwege laten. Ook in dit verhaal gaat het over een lange wandeltocht, maar dan over de persoonlijke zoektocht van de 26-jarige Cheryl, die na de dood van haar moeder en een scheiding spontaan besluit om van Mexico naar Canada te lopen. Het boek is ook verschenen als film met Reese Witherspoon in de hoofdrol.

Bestel het boek Wild.


#9 – Backpack bestemmingen

Boekomslag Backpack bestemmingen

Backpacken in IJsland of de Seychellen? Dat zijn bestemmingen die wat minder voor de hand liggen dan Thailand of Australië. Roëll de Ram schreef het boek Backpack bestemmingen waarin ze backpacktips geeft en backpackroutes voor 23 landen. Ook Thailand en Australië komen er gewoon in voor, maar zeker ook wat landen die een stuk minder snel in je hoofd opkomen om rond te gaan reizen. Een goed boek om fijn wat inspiratie mee op te doen.

Bestel het boek Backpack bestemmingen.


#10 – 100 reizen die je leven veranderen

Boekomslag 100 reizen die je leven veranderen

Soms beleef je op reis zulke bijzondere momenten, dat het je leven voorgoed verandert. De reizigers die voor het Lonely Planet-boek 100 reizen die je leven veranderen geïnterviewd zijn, kunnen daarover meepraten. Zij beschrijven hun persoonlijke en unieke reiservaringen en het boek staat daarnaast vol met de mooiste foto’s. Ook een boek dat niet mag ontbreken in deze lijst met inspirerende reisboeken. Weet jij al wat jouw volgende bestemming wordt?

Bestel het boek 100 reizen die je leven veranderen.

Leef ook als digital nomad!

Wil je  alle vrijheid hebben om te werken en te leven waar jij dat wil? Download dan mijn gratis e-book en leer in 6 stappen hoe je een locatie-onafhankelijk leven voor jezelf creëert. Vol vrijheid en avontuur!

Laat je verder inspireren!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mijn naam is Danique en reizen is wat ik het allerliefste doe! Daarom heb ik er ook voor gekozen om locatie-onafhankelijk te ondernemen. Ik help jou ook om meer vrijheid en avontuur in je leven te creëren.

OVER DANIQUE

Bestel mijn boek

‘Superspannend verhaal voor avontuurlijke meiden!’ – MeidenMagazine

Laatste blogposts

Scroll naar boven