Goedkoop vliegen met Skyscanner

Skyscanner | Budget | Travel Cheap

Op de momenten dat ik weinig reisplannen in het vooruitzicht heb maar ik écht even graag weg wil, bezoek ik nogal eens de website van Skyscanner. De reden hiervoor? Je kunt hier ontzettend goedkope vliegtickets scoren! Perfect voor een toffe city trip of een weekendje weg. Je hoeft alleen maar een klein trucje te kennen…

Skyscanner is wat mij betreft dé site als het gaat om het boeken van vliegtickets. Inmiddels heb ik al een paar keer via Skyscanner gevlogen en elke keer weer voor een leuk prijsje. Als je namelijk een beetje flexibel bent met je data en vooral ook je bestemming, kun je soms voor een echt belachelijk lage prijs vliegen. Heel fijn als je ineens zin hebt om een weekendje weg te gaan of een toffe stad te ontdekken!

De overal-functie van Skyscanner

De reden dat je zulke goedkope tickets kunt vinden op Skyscanner is simpelweg omdat je gebruik kunt maken van een functie die andere boekingssites allemaal niet hebben. En dat is de ‘overal-functie’. Zodra je in hebt gevuld vanaf welk vliegveld je wilt vertrekken, kun je de bestemming op ‘overal’ zetten. Zo bekijkt Skyscanner alle bestemmingen waar je vanaf je vertrekpunt kunt komen. En dan kan er ineens een heel goedkope bestemming uit komen… Ik ben op die manier naar Dublin gevolgen. Eind februari had ik een lang weekend vrij en ik wilde graag weer even weg. Op Skyscanner vulde ik in dat ik vanaf Eindhoven Airport wilde vertrekken naar ‘overal’. En bingo! Voor nog geen € 25,- vond ik een retourtje (met alleen handbagage) op de site naar Dublin.

Skyscanner | Fly cheap

Zoeken op maand

Heb je al wel een bestemming in gedachten maar nog geen datum waarop je wilt vertrekken? Dan heeft Skyscanner ook een heel handige functie waarmee je op een hele maand kunt zoeken en niet alleen op een specifieke datum. Toen ik in de Verenigde Staten zat en een ticket naar Nederland wilde boeken, keek ik op die manier wat voor mij het voordeligst was. Tussen de tickets van € 400,- à € 500,- vond ik ineens één dag waarop het ticket maar € 149,- was (inclusief bagage en belastingen!). Ik dacht dat het haast wel een foutje moest zijn, maar het bleek echt zo goedkoop te zijn. Dat werd dus de dag dat ik thuis zou komen na zes maanden reizen.

Onbekende bestemming

Het leuke van de ‘overal-functie’ is dat je jezelf echt kunt verrassen met een bestemming. Mij maakt het meestal niet veel uit waar ik naartoe ga, mijn bucket list is zo’n beetje oneindig lang. Ik hou van reizen, andere culturen en nieuwe plekken ontdekken. En dat kan overal ter wereld. Of het nu ver weg is of dichtbij. Dus ben ik ook heel gemakkelijk met een nieuwe bestemming uitzoeken. Of eigenlijk laat ik Skyscanner gewoon beslissen wat mijn volgende bestemming wordt. Voor mij werd het Dublin, omdat dat het goedkoopst was op dat moment. Maar soms vind je ook tickets naar bestemmingen waar ik normaal gesproken niet snel aan zou denken. Dat brengt je nog eens op verrassende plekken.

Skyscanner | Goedkoop vliegen

Stappenplan ‘overal-functie’ Skyscanner

  • Ga naar de website van Skyscanner.
  • Vink aan of je op zoek bent naar een enkeltje of een retourtje.
  • Vul bij ‘Van’ het vliegveld in waarvandaan je wilt vertrekken.
  • Vul bij ‘Naar’ het woord ‘Overal’ in. Als je op het vakje gaat staan en je typt niets in, dan komt er ‘Flexibel?’ te staan. Hier kun je ook op klikken.
  • Vul je vertrekdatum in en het aantal mensen met wie je wilt reizen.
  • Vind nu je supergoedkope ticket! Fijne reis alvast!

Skyscanner

Over de auteur

Lees meer

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hi! Mijn naam is Danique en reizen is wat ik het allerliefste doe! Dit combineer ik graag met ondernemen. Op mijn reisblog lees je daarom niet alleen tips over reizen, bestemmingen en budgetten, maar ook over werken op reis.

LEES MEER

Laatste blogposts

Geniet van korting op je volgende reis:

Scroll to Top