Reisdagboek #13: Relaxen op Koh Tao

Om de twee weken op zondag online. Een reisdagboek met onze laatste avonturen, foto’s en belevenissen van over de wereld. Om jullie een klein beetje mee te nemen in alles wat we doen. In alles wat we zien en beleven. En om herinneringen vast te leggen voor altijd. Ga je met ons mee op reis?

Ik kan er niets anders van maken. Deze keer gaat het geen lang dagboek worden. Simpelweg omdat we de laatste twee weken maar bar weinig hebben gedaan. En wat was dat FIJN. Het is ons eindelijk gelukt om niet als een dolle door Thailand te gaan racen, en gewoon rus-tig aan te doen. We begonnen op Koh Tao, en twee weken later zaten we er nog. Sterker nog, van die 21km² die Koh Tao telt, denk ik dat wij er maar twee hebben gezien. Spijt van? Nee, niet bepaald! Het was heerlijk. In de ochtend was ik vaak aan het werk of aan het bloggen en in de middag gingen we naar het strand of even ergens bij een leuk beachcafé zitten. En alsnog vlogen die twee weken voorbij.

Kokosnotentijd!

Zwaar leven.

Het is bijna tijd voor de mooiste zonsondergang die we hebben gezien op Koh Tao.

En ja, daar is-ie!

Digital Nomad

Eigenlijk heb ik om heel eerlijk te zijn een gruwelijke hekel aan het woord digital nomad. Ik weet niet waarom, maar ik zou mijzelf niet snel die naam geven. Toch ben ik de laatste tijd weer wat meer aan het werk geweest achter mijn laptop voor Nederlandse opdrachtgevers en hoewel ik mijn draai soms even moet vinden, werkt het heerlijk. Sterker nog, ik was stiekem veel beter aan het werk dan dat mij ooit in Nederland lukte, en daar was ik best verbaasd over.

Je zou denken dat je snel afgeleid wordt als het strand een paar meter naast je ligt, of als je net gezellig andere reizigers hebt ontmoet, maar het lukte mij juist enorm goed om in de ochtenden flink door te werken zodat ik ‘s middags wat anders kon gaan doen. Ik had mijn werk zelfs dagen eerder dan gepland af. Dat is mij nog nooit overkomen en het smaakt zeker naar meer!

Aan het werk voor het hostel waar we sliepen.

We hadden gezelschap van Singha, die graag nu en dan om wat aandacht vroeg.

En heerlijk aan het werk bij het strand. We hadden een heel fijn tentje gevonden met een supergoede internetverbinding én fijne fruitshakes.

Snorkelen

Afgelopen weekend besloten we om mee te gaan met een snorkeltour. Koh Tao staat bekend om z’n vele duikscholen, maar nadat ik vorig jaar een poging heb gedaan om mijn PADI te halen en mijn oren toen nogal protesteerden, besloot ik om ze niet nog een keer dwars te zitten. Dan maar gewoon de oceaan verkennen met snorkelen. Vanuit de haven op Koh Tao vaarden we rondom het eiland en stopten we onder andere bij Nang Yuan Island en Shark Bay, waar we inderdaad haaien hebben gezien. Supertof! (En nee, ze waren niet gevaarlijk.)

We hebben superveel mooie vissen zien zwemmen (die kleuren!) alleen het koraal is jammer genoeg echt allemaal dood hier. Het was dus niet de mooiste plek om te snorkelen, maar we hebben ons goed vermaakt en waren aan het eind van de dag best moe. In Shark Bay begon het weer om te slaan en moesten we een heel stuk terug naar de boot zwemmen tegen de wind in. Goede work-out wel!

Snorkelen bij Koh Tao.

Hoi vis!

Een heleboel mooie vissen.

Donderwolken

Het weer op Koh Tao was sowieso best omgeslagen. Hadden we de eerste week nog volop zon, vorige week begon de bewolking te komen en hebben we elke dag wel even een flinke plensbui gehad. Maar eigenlijk was dit helemaal niet vervelend, want daardoor werd het weer veel minder plakkerig en was het echt heel aangenaam. Jullie hadden het een stuk warmer in Nederland geloof ik!

Ik was sowieso al heel blij dat we niet een enorme stortbui met (heel) harde wind over ons heen kregen toen wij op de boot zaten om te snorkelen. Die houten bootjes hier zien er nu ook niet heel stevig uit… Verder hebben we heel veel genoten van het Thaise eten en snap ik weer waarom het mijn favoriete keuken is. We hadden een tentje gevonden waar ‘oma’ nog in de keuken staat, en haar curry’s zijn ZO goed. We konden niet stoppen met eten daar.

En toen kwam er ineens slecht weer aan…

Zo’n aanrader op Koh Tao: R R Aroi. Met de lekkerste green curry en pindacurry.

Dit is pas een mini-banaan

Verder reizen

En voor nu is het tijd om verder te reizen! Op het moment dat dit online komt hebben we als het goed is een superlange reis achter de rug van Koh Tao naar Kuala Lumpur. Vrijdagavond hebben we de nachtboot op Koh Tao gepakt en gisteravond zijn we aangekomen in de hoofdstad van Maleisië. Een reis van zo’n 24 uur. Twee jaar geleden heb ik precies dezelfde rit gedaan en toen zwoer ik dat nooit meer te doen. Tsjah. De komende drie weken maken we een rondje over het vasteland van Maleisië en zullen we iets meer gaan zien dan op Koh Tao. Op de planning staan onder andere de Cameron Highlands, Perhentian Islands en Penang. Ook komt er weer wat werk voor mij aan dus dat wordt een nieuwe uitdaging: rondtrekken en werken tegelijkertijd.

Als er iemand nog tips voor Maleisië heeft, dan hoor ik het graag!

Daan heeft het ook goed naar z’n zin!

Was elke avond maar als deze.

Verwende hond.

Superlekkere Tom Yam!

Lees ook mijn laatste travel diaries:

#12: Groetjes uit Thailand!
#11: Van Tasmanië naar Sydney
#10: Avonturen op Tasmanië

Over de auteur

Lees meer

2 thoughts on “Reisdagboek #13: Relaxen op Koh Tao”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hi! Mijn naam is Danique en reizen is wat ik het allerliefste doe! Dit combineer ik graag met ondernemen. Op mijn reisblog lees je daarom niet alleen tips over reizen, bestemmingen en budgetten, maar ook over werken op reis.

LEES MEER

Laatste blogposts

Geniet van korting op je volgende reis:

Scroll to Top