Nieuw-Zeeland Oceanië Reisdagboek

Reisdagboek #24: Ontslag genomen en een busje gekocht!

14 juni 2018
Laatste update: 29 juli 2018

Onze laatste week in Auckland is aangebroken! Het is bijna niet te geloven, maar als we aankomend weekend de stad uit rijden, zijn we hier gewoon drie maanden geweest. We begonnen onze tijd hier met een flinke jetlag in een van de ergste hostels waar we ooit zijn geweest. We eindigen onze tijd hier allebei met wat meer (ik een klein beetje, Daan een héél stuk meer) horeca-ervaring en wonend in een heel fijn hostel met leuke mensen dat zelfs echt een beetje als ons thuis is gaan voelen.

Dus wat hebben we de afgelopen drie weken gedaan? Wel, toen we terugkwamen van onze eerste roadtrip wisten we dat we nu echt meer wilden gaan zien van Nieuw-Zeeland. Als je eenmaal begonnen bent met reizen… Ons plan was sowieso om maar tot eind mei in Auckland te blijven, en nu ineens was mei al bijna over. Daan nam dus ontslag bij het restaurant waar hij werkte. Omdat hij een opzegtermijn had van twee weken wisten we dat hij nog even moest en dat we daardoor half juni op z’n vroegst konden vertrekken. Maar we hadden geen haast. In de tussentijd hebben we namelijk ook nog eens een heel tof busje gekocht.

Een eigen busje gekocht

De eerste week dat we terug in Auckland waren zaten we enorm in een strijd met onszelf. Toen we in Nieuw-Zeeland aankwamen hadden we namelijk tegen elkaar gezegd dat we géén auto zouden kopen. In Australië heeft dat ding ons genoeg geld gekost (al zijn we er achteraf nog steeds blij mee). Maar het begon toch te kriebelen. Een eigen auto geeft zo veel vrijheid. Al helemaal een self-contained busje (een beetje een vereiste om in Nieuw-Zeeland gratis te kunnen kamperen). Dus gingen we toch eens op Facebook kijken. En bezochten we in de stromende regen twee car markets.

En een week later was-ie daar: onze Mazda Bongo, Billy genaamd. We hebben een busje gekocht!

Het zoeken naar een geschikt busje ging eigenlijk prima. Veel mensen willen op dit moment van hun auto af omdat het bijna winter is, maar in verhouding zijn er weinig kopers. We hebben Billy dus voor een leuke prijs aan kunnen schaffen. Het was ook het eerste busje waar we allebei erg enthousiast over waren, nadat we er meerdere (soms nogal gammele) hadden bekeken. Nadat bij een pre purchase check bij de garage bleek dat het een prima busje moet zijn, besloten we om er maar gewoon voor te gaan. Laten we eerlijk zijn: de beste manier om Nieuw-Zeeland te ontdekken is toch wanneer je het op je eigen tempo kunt doen en zelf je weg kan volgen.

Yes, we hebben een busje gekocht!

We hebben in elk geval meer dan genoeg ruimte om te zitten.

Billy de Bongo!

De laatste dagen in Auckland

Vorige week donderdag kwamen de vorige eigenaren naar ons hostel om Billy te brengen. Ze hadden een fles champagne meegenomen om ons te feliciteren. Superleuk! Vrijdagmiddag gingen we de auto op onze naam overzetten. In tegenstelling tot Australië was dit in vijf minuten gedaan en kostte in plaats van honderden dollars maar $ 9,-. Oké, dat zijn de betere deals.

Afgelopen weekend had Daan zijn laatste werkdagen. Hij heeft van iedereen afscheid genomen en vond het ergens ook wel jammer om weg te gaan, want hij had gezellige collega’s. Dat is soms het lastige als je altijd onderweg bent. Ben je net ergens gesetteld, moet je weer weg. Maar ik geloof niet dat hij zijn werk op dit moment nog erg mist ;-).

Ik ben zelf met een Nederlands stel op zaterdagavond rugby wezen kijken in een café. Rugby is dé sport in Nieuw-Zeeland en afgelopen weekend was er een superbelangrijke wedstrijd tegen Frankrijk. Zie het een beetje als het WK Voetbal in Nederland. Alle café’s zaten vol en het was een gezellige drukte. Gelukkig won Nieuw-Zeeland en hing er een heel gemoedelijk sfeertje. Leuk om eens mee te maken!

Tijdens de rugby-pauze in Little Easy.

Even bellen naar huis.

Klussen aan de auto

Het enige nadeel van Billy: de vorige eigenaren waren niet helemaal de netste mensen. Hij kon dus wel een goede schoonmaakbeurt gebruiken. Daar ging wel even wat werk in zitten en we besloten daarbij ook om de keuken een ander kleurtje te geven. Op het moment dat ik dit schrijf is Daan hard aan het schilderen. Verschil moet er zijn ;-). Al hebben we gisteren wel samen de boel geschuurd. Dit weekend rijden we nog naar een winkelcentrum om nieuw beddengoed te halen en dan zijn we klaar voor onze roadtrip over het Noordereiland!

Van links naar rechts: 1. schuren! Er zat een dikke laag olie op de kastjes, dus het was hard nodig om daarna goed te kunnen verven, 2. het resultaat na het schuren, 3. even een ijsje halen tussendoor met witte chocolade erop. 

Het bewijs dat ik ook nog een beetje geklust heb ;-).

En nu zijn onze laatste dagen hier in de stad echt begonnen. Zaterdag brengen we nog een bezoek aan Rangitoto Island en wat andere plekken in Auckland, en vanaf maandag wonen we echt weer in een busje. We hebben er onwijs veel zin in, duimen op een beetje goed weer en hebben werkelijk waar nog geen idee welke kant we eerst op gaan rijden. We zijn klaar voor je, Nieuw-Zeeland :-).

LEES OOK ONZE LAATSTE REISDAGBOEKEN:

#23: Onze eerste roadtrip in Nieuw-Zeeland
#22: Orka’s spotten tussen het werken door
#21: Werken in Auckland (of toch niet helemaal)

NB De foto’s van het busje bij de oceaan zijn van de vorige eigenaren. Wij moeten eerst Auckland nog uit zien te komen…

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.