Reisdagboek #9: klaar met werken, Melbourne en de Great Ocean Road

Doei, reisdagboek. Vanaf nu introduceer ik two-week diary, een nieuw soort dagboek om jullie mee te nemen op onze reis. Persoonlijker, diepgaander en met véél meer foto’s. En elke twee weken op zondag online, zodat jullie precies weten wanneer jullie weer een dagboek kunnen verwachten.

Ik vond het hoognodig om net even een stukje persoonlijker te worden met mijn blog. De laatste weken, of zeg gerust maanden, heb ik veel nagedacht over wat ik kan verbeteren aan mijn blog. Daar zijn wel wat dingen uitgekomen en één daarvan is dat ik persoonlijker wil gaan worden. Jullie meer mee wil gaan nemen in onze reis, op onze reis. Nu vond ik dat de laatste maanden heel moeilijk om te doen, toen we alleen maar aan het werk waren en dagen praktisch hetzelfde waren. Maar nu we weer verder aan het reizen zijn en genoeg beleven, voelde dat als het perfecte moment om meer te gaan delen over onze avonturen.

Klaar met werken

Rond het paasweekend waren we dan eindelijk klaar met werken. Wat. een. opluchting. Het werken is wel even een dingetje geweest. De dag nadat we klaar waren met werken stortte ik letterlijk in elkaar. Ik werd ’s ochtends wakker en was kapot. Ik voelde me misselijk en was duizelig van de vermoeidheid, alsof ik op een boot aan het rondlopen was in de woeste oceaan. De pijn in mijn lichaam nam ook alleen maar toe. Het werk dat ik heb gedaan in een wijnfabriek was fysiek flink zwaar, en hoewel ik het prima heb volgehouden, merkte ik wel dat het genoeg was geweest voor mijn lichaam. Het was er klaar mee. De eerste week stond dus vooral in het teken van uitrusten. Héél véél uitrusten. En de auto inpakken!

Ik was altijd heel vroeg wakker en vond het heerlijk om in de keuken aan mijn blog te werken als iedereen nog aan het slapen was.

Kon ik mooi ook de zonsopkomst bekijken vanaf ons balkon!

Zo voelde ik me dus.

Op naar Melbourne

De vrijdag daarop gingen we richting Melbourne! Als er iets was waar ik écht heel veel zin in had, dan was het Melbourne wel. Het was zo fijn om weer onder de mensen te komen, onder de gezelligheid en rumoerigheid. Dat had ik echt gemist de laatste maanden! Heel de weg hadden we regen, wat ik volgens mij nog niet eerder heb meegemaakt in Australië. Bij aankomst checkten we in, aten we pizza bij Domino’s (onze guilty pleasure hier in Australië) en gingen we vroeg slapen.

Op zaterdag hadden we een echt Hollands feestje en vierden we alvast Koningsdag met heel veel andere Nederlanders. We hadden er van tevoren heel veel zin in, maar om eerlijk te zijn viel het behoorlijk tegen. Alsof we op de verjaardag van tante Truus waren beland. Desondanks hadden we toch een gezellige avond (na een paar biertjes).

We hadden echt héél véél regen onderweg.

Het hostel had een heel fijn dakterras waar je prima een boekje kon lezen – toen het de eerste twee dagen nog een beetje warm en droog was.

Melbourne ontdekken

De rest van de week hebben we op een rustige manier Melbourne ontdekt. Wat was het koud! Het was zelfs zo koud dat ik nog een jas en een muts heb gekocht. Die had ik hard nodig! We hebben de koude wind getrotseerd om naar het strand bij St. Kilda te gaan (waar we $ 50,- vonden, yay!), de Victoria Market te bezoeken, de stad te ontdekken met een free walking tour, rond te dwalen door de graffiti lanes en te genieten van de prachtige stad met z’n hoogbouw en historische panden.

Dat dus.

Flinders Station in Melbourne. Best een mooi station!

We aten te veel sushi (dat is in Australië als een van de weinige dingen een stuk goedkoper dan in Nederland!) en onder het mom van ‘hier wil ik over schrijven op mijn blog’ bezochten we wat gezellige cafeetjes. Dat was niet echt een straf nu het buiten 12 graden was en regende. Ook hebben we nog een Working Holiday Visum aangevraagd voor Nieuw-Zeeland! Voorlopig gaan we er nog niet naartoe, maar we moesten hem al wel aanvragen. Spannend!

Het was duidelijk dat ik in Melbourne ook nog moe was van het werken. Maar we hadden wel sushi!

Dit was in mijn favoriete sushitent. De sushi hier was zo goed en deze verse sushi kostte nog geen € 5,-.

Bye, bye Melbourne!

Great Ocean Road

Na een week in de bruisende binnenstad van Melbourne door te hebben gebracht, stapten we de auto in om naar de Great Ocean Road te rijden. De meeste mensen doen deze route in hooguit een paar dagen, maar wij hadden er ruim een week de tijd voor. Heerlijk!

De eerste dag was onze eerste stop bij een gratis overnachtingsplek die we op Wikicamps hadden gevonden en daar bleven we de rest van de dag. Konden we mooi even de auto herinrichten. Wat een troep verzamel je in een paar maanden. We leerden ook dat je nooit eten moet laten slingeren, voor je het weet zit er een kangoeroe achter in de keuken!

Kangoeroe in de keuken! Hier zat hij alweer op afstand.

Deze kwam ook nog even gedag zeggen.

Zondag gingen we echt rijden en kwamen we op een paar heel mooie plekjes uit, zoals Teddy Lookout. Prachtig toch? Daan probeerde zijn nieuwe drone uit bij de oceaan (ik vond het echt doodeng en was bang dat dat ding in de zee zou storten!) en ik kreeg zeiknatte voeten. Kijk, ik ben gewoon een beetje lomp, en ik stond zo enthousiast foto’s te maken dat ik niet doorhad dat het hoogwater werd. Drie dagen later waren mijn schoenen nog nat.

Het uitzicht bij Teddy Lookout, mooi!

Oeps, dat krijg je ervan als je niet oplet.

En terug naar Melbourne

Maandag gingen we weer verder rijden maar kregen we even ‘pech’. Ik moest halsoverkop naar Melbourne toe om een longfoto te laten maken om mijn visum voor Nieuw-Zeeland goedgekeurd te krijgen. En de enige afspraak die ik nog kon maken was voor de volgende ochtend om 10 uur. Zucht. We maakten dus weer rechtsomkeert. Even terug naar Melbourne.

Maar wel hulde voor de zorg in Australië want de twee keer dat ik er nu gebruik van heb moeten maken, ging alles razendsnel. Voor elf uur zaten wij alweer op de snelweg terug naar de Great Ocean Road, op weg naar Kennett River. Kennett River is een van de beste plekken in Australië om koala’s te spotten en wat hadden we een mazzel! We hebben er dertien gezien waarvan de laatste net uit de boom aan het klimmen was en rustig op de grond ging zitten eten. We konden er gewoon naast staan, de koala keek nergens van op! Heel tof!

Vanuit de auto zagen we deze koala laag in een boom zitten.

En ja hoor, daar zat hij op de grond!

Kamperen in Australië

Aan het eind van de dag reden we nog een supertoffe route door Otway National Park om ‘s nachts op een camping te slapen waar het echt steen- en steenkoud was. We hebben echt lopen rillen van de kou (het was maar een paar graden ‘s nachts) en ‘s ochtends wilden we liever de auto niet uit…

Toch maar gedaan om een waterval te bezoeken en het ‘hoogtepunt’ van de Great Ocean Road: de twaalf apostelen. Het zijn er geen twaalf, en we moesten echt over de hoofden van Chinese toeristen lopen om een glimp op te vangen, maar we hebben ze gezien. Best bijzonder! Alleen jammer dat het zwaar bewolkt was. Ziet het er toch net even wat minder mooi uit.

In het Otway National Park zijn een paar supermooie watervallen te vinden.

Beetje grauwig weer (en een woeste zee!)

Ook op de camping waar we sliepen waren genoeg Chinezen te vinden. Die hadden ineens in de ochtend een tuinslang aangesloten in de badkamer waarmee ze zich wasten… Een natte bende dus en waarom?

Om ze deze keer voor te zijn gingen we vroeg weer terug naar de twaalf apostelen. Nu scheen de zon en waren er maar een paar mensen te vinden. Veel beter! Op ons gemakje hebben we de rest van de Great Ocean Road gereden. Daar zijn echt wel wat mooie plekjes te vinden!

De twaalf apostelen mét zonlicht.

Overal vind je mooie kliffen langs de Great Ocean Road.

Dit vond ik het mooiste stukje, de Razorback!

Privéstrand (grapje, om ons heen stonden genoeg mensen).

Even lachen.

Aan het eind van de Great Ocean Road!

Tof uitzicht had je hier.

Yay!

Dit weekend zitten we in de Grampians. Omdat ik weet dat we daar geen internet zullen hebben, kan ik daar helaas nog niets over vertellen. Dat komt de volgende keer, mét al onze avonturen vanuit Tasmanië!

PS Mocht je nu ook verbeterpunten zien of leuke ideeën hebben, of wil je iets over onze reis weten, mail mij dan vooral op info[@]thewanderingdmind.nl of geef een gil via social media!

Over de auteur

Lees meer

6 thoughts on “Reisdagboek #9: klaar met werken, Melbourne en de Great Ocean Road”

  1. Dick en Jenny

    Hoi Danique en Daan,

    Wat maken jullie een hoop mee en wat is het daar prachtig zeg. Het spat van de foto’s af dat jullie het gigantisch naar jullie zin hebben,fijn hoor. En ja danique dat kan alleen jou maar overkomen met de schoenen in het water hihi,ach wat maakt het uit. En trouwens wat is er mis met tante Truus Whaaa je schrijft hartstikke leuk hoor. Liefs voor jullie beiden. xxxxx

    Groetjes van Ome Dick en Tanta Jenny

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hi! Mijn naam is Danique en reizen is wat ik het allerliefste doe! Dit combineer ik graag met ondernemen. Op mijn reisblog lees je daarom niet alleen tips over reizen, bestemmingen en budgetten, maar ook over werken op reis.

LEES MEER

Laatste blogposts

Geniet van korting op je volgende reis:

Scroll to Top