Reisdagboek #15: Groetjes uit Nederland!

Om de twee weken op zondag online. Een reisdagboek met onze laatste avonturen, foto’s en belevenissen van over de wereld. Om jullie een klein beetje mee te nemen in alles wat we doen. In alles wat we zien en beleven. En om herinneringen vast te leggen voor altijd. Ga je met ons mee op reis?

Misschien was het sommigen van jullie al opgevallen, misschien ook helemaal niet: de laatste dagen was ik behoorlijk stil op social media en mijn blog. Ik deelde geen reisfoto’s en geen nieuws. Dat had eigenlijk een heel leuke reden die ik nog even geheim wilde houden: we zijn namelijk weer in Nederland! Komt dat als een verrassing? Ja, vast wel. Want dat was helemaal niet ons plan in eerste instantie…

Laatste dagen in Maleisië

Maar laat ik eerst nog even vertellen over onze laatste dagen in Maleisië. Toen we vanuit Thailand naar Maleisië gingen, wisten we dat we nog precies drie weken de tijd zouden hebben om Maleisië te zien. Op Koh Tao hadden we namelijk onze tickets naar Nederland omgeboekt. We hadden dus een mooi plan om een rondje door West-Maleisië te maken, maar doordat ik ziek werd in Kuala Lumpur, werd dat allemaal erg krap. We bleven ook nog eens bewust wat langer op Pulau Tioman hangen, want ergens wilden we gewoon nog even lekker genieten bij het strand voordat we terug naar Nederland zouden gaan.

Chillen aan het strand!

Onze bungalowtje aan Salang Beach.

Toch wilden we nog wel íets meer van Maleisië zien en we bekeken daarom de opties om naar Taman Negara of de Perhentian-eilanden te gaan. Tja, en toen gooide mijn lijf weer roet in het eten… Ik werd namelijk opnieuw ziek. Met flinke koorts heb ik in ons bungalowtje zonder airco gelegen aan Salang Beach. Wat baalde ik. Nu hadden we nog maar een week voordat we naar Nederland zouden vertrekken en daar lag ik weer. We besloten dus uiteindelijk om nóg iets langer op Tioman te blijven en daarna gewoon weer terug naar Kuala Lumpur te gaan. Ook prima!

Daan in de ultieme genietmodus.

Heb je dit al eens gezien? Superschattige mini-ananasjes!

Visjes!

Drie keer = scheepsrecht

Vorige week woensdag vertrokken we uiteindelijk van het eiland en in de nacht kwamen we in Kuala Lumpur aan. Ik voelde me gelukkig weer een stuk beter en de volgende dag konden we eindelijk een keer wat van de stad zien. Dit was inmiddels de derde keer dat ik er was maar de eerste twee keren heb ik praktisch niets gezien. We zijn naar China Town geweest, Little India, Bukit Bintang, de Petronas Towers en we hebben een beetje rondgehangen in wat stadsparken. Ook hebben we nog een poging gedaan om een leuk souvenirtje op de kop te tikken voordat we voor de laatste twee dagen naar het Regalia Resort gingen.

Het Regalia Resort is een hoge woontoren met op het dak een infinity pool waarvandaan je een waanzinnig tof uitzicht hebt over Kuala Lumpur. Het leuke is dat je hier appartementjes via Airbnb kunt boeken en zo kun je echt voor een heel leuk prijsje slapen. Wat een fijne plek om onze reis af te sluiten.

Dé iconen van Kuala Lumpur: de Petronas Towers.

Chill plekje.

Echt een heel nare plek om de laatste dagen van je reis door te brengen.

Het uitzicht vanaf het Regalia Resort: supervet!

Terug naar Nederland

Tja, en toen stonden we ineens op Kuala Lumpur International Airport om het vliegtuig terug naar Nederland te pakken… Een onwerkelijk gevoel na tieneneenhalve maand reizen. We hadden helemaal niet het idee dat we teruggingen, maar meer het gevoel dat we onderweg waren naar een nieuwe bestemming. Nu vraag je je dus waarschijnlijk af waarom we ineens terug naar Nederland zijn gegaan. Eigenlijk heel simpel. Deze zomer stonden er wat leuke gebeurtenissen op de planning, waaronder een bruiloft van een vriendin van mij en de geboorte van mijn nichtje. Gebeurtenissen die ik in eerste instantie zou missen.

Maar de laatste tijd begon het ontzettend te knagen dat ik deze dingen gewoon niet wilde missen. Ook hadden we echt wel weer even behoefte om onze families en vrienden te zien. Want ja, die hebben we natuurlijk ontzettend gemist op reis! Op Koh Tao besloten we dus om de vliegtickets om te boeken, en daar hebben we nog geen moment spijt van gehad. Wat een fijn gevoel.

Dumb & Dumber in Kuala Lumpur.

Nog even een laatste foto van ons tweetjes!

Aankomst op Schiphol

Vanaf Kuala Lumpur vlogen we over de stoffige woestijn bij Dubai, en na een korte overstap door naar het regenachtige Amsterdam. En toen waren we daar ineens. Thuis. Het besef was er echt niet, maar wat was het ongelooflijk fijn om iedereen weer te zien. Afgelopen week is daarom ook in een fijne waas voorbijgegaan. De eerste dagen moesten we ZO wennen en beseften we niet zo goed wat er aan de hand was. Dat begint nu pas een beetje te komen. De eerste dagen waren ook ontzettend hectisch, maar o zo leuk. Want binnen 24 uur nadat we geland waren, was ik weer tante geworden van een heel lief meisje. Over een perfecte timing gesproken.

Nog even tijd voor een juice.

Tijd voor beschuit met muisjes!

Inmiddels heeft ook mijn vriendin het ja-woord gegeven aan haar man en die bruiloft was nu precies de reden waarom ik nog niet verteld had dat we eerder terug zouden komen naar Nederland: ik kwam als verrassing naar haar bruiloft toe. En die verrassing was goed gelukt. Ze wist helemaal van niets en was ontzettend verbaasd en blij toen ik ineens voor haar neus stond. Echt zo leuk!

En nu?

Zijn we nu klaar met reizen? Nee, nog steeds niet! De komende tien weken blijven we in Nederland, maar daarna stappen we opnieuw in het vliegtuig voor reis 2.0. Voorlopig staan Azië en Nieuw-Zeeland op de planning, maar waar we precies naartoe gaan weten we nog niet. Daar gaan we de komende weken eens rustig naar kijken. Op 30 september vertrekt ons vliegtuig weer terug naar Kuala Lumpur, maar voor nu gaan we even heel goed genieten van de komende weken thuis met onze vrienden en familie.

Lees ook mijn laatste travel diaries:

#14: Scams, ziekenhuizen en Maleisië
#13: Relaxen op Koh Tao
#12: Groetjes uit Thailand!

Dit artikel bevat een affiliatelink. Meer over het gebruik van affiliatelinks kun je lezen in de disclaimer.

Over de auteur

Lees meer

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hi! Mijn naam is Danique en reizen is wat ik het allerliefste doe! Dit combineer ik graag met ondernemen. Op mijn reisblog lees je daarom niet alleen tips over reizen, bestemmingen en budgetten, maar ook over werken op reis.

LEES MEER

Laatste blogposts

Geniet van korting op je volgende reis:

Scroll to Top