Reidagboek #8: Eindelijk écht reizen

Travel Diary

Het is klaar. Over en uit. Ons werk in Australië zit erop! Na een klein halfjaar te hebben gewerkt op een boerderij en in een wijnfabriek, hebben we onze laatste werkdag erop zitten. Sinds gisteren zijn we officieel weer werkloos (dat was nog nooit zo leuk) en kunnen we als backpackers de rest van Australië – en de wereld – gaan ontdekken. En deze keer écht voor een lange tijd.

Wat zijn we opgelucht dat we klaar zijn. Hoewel we natuurlijk niet mogen klagen – we hebben tenslotte lekker wat geld kunnen verdienen de laatste zes maanden én het was onze eigen keuze om te gaan werken in Australië – voelt het toch ENORM goed dat de laatste werkdag erop zit. Want eerlijk is eerlijk, het werken was niet altijd bepaald een feestje. Ook al hebben we voor backpackers zeker niet de slechtste baantjes gehad.

Zwaar werk

Ik ga nog uitgebreid bloggen over onze ervaring met het werken in Australië, maar de laatste weken waren zwaar. Echt wel flink zwaar. Dat kwam niet alleen doordat het werk fysiek echt uitputtend was, maar ook door het feit dat ik niet goed sliep en regelmatig al tussen half vier en vier uur ’s nachts wakker was, terwijl de wekker pas om vijf uur ging (of helemaal niet, in het weekend!). Ja, ik weet niet wat voor rare kronkel dat is, maar echt vrolijk werd ik er niet van.

Het voordeel van al dat fysieke werk is wel dat mijn conditie nog NOOIT zo goed is geweest als dat het nu is. Ik heb het gevoel dat ik nu in één keer een marathon kan rennen. En we kunnen nu bijna een jaar gaan reizen met het geld dat we hier verdiend hebben. Hoe fijn is dat?! Maar om echt te kunnen genieten van het reizen hebben we besloten om eerst nog een week hier in Yenda te blijven, om even flink bij te slapen en rustig de auto in te kunnen pakken. We hebben het nodig. Ik kan daarnaast nog even goed aan mijn blog werken (want het is maar de vraag wanneer we weer internet zullen hebben) en Daan oefent ondertussen flink met het maken van reisfilms.
Travel Diary

Op de rem trappen

Het is fijn om nu even op de rem te trappen en rustig aan te kunnen vertrekken. Echt, het is héél verleidelijk om nu direct in te auto te springen en met gierende banden weg te rijden en deze plek in Australië voor altijd achter ons te laten, maar het zou alleen maar stom van ons zijn om dat te doen. Dus hoop ik deze week weer een normaal slaapritme te krijgen en rust te vinden zodat we volgende week vrijdag met héél véél energie richting Melbourne kunnen rijden. Want ja, dat wordt onze eerste bestemming! En zeker niet de laatste voorlopig.

Onze reisplannen de komende tijd zijn nog altijd een beetje wazig, maar beginnen steeds meer vorm te krijgen. We weten nu sowieso dat we naar Melbourne gaan, daarna de Great Ocean Road gaan rijden en voor ruim twee weken de boot naar Tasmanië pakken. Daarna rijden we via de oostkust omhoog richting Cairns. Uiteindelijk willen we weer naar Sydney gaan om de auto te verkopen en om eventueel nog een paar laatste dollars bij te verdienen als we het werken te veel missen. Wie weet kunnen we terugrijden via Alice Springs, maar we zien wel wat mogelijk is en hoeveel tijd we nodig hebben voor alles. We hebben ook nog geen idee wat we aan de oostkust allemaal gaan bekijken.
Travel Diary

En daarna?

Ja, en dan zijn we natuurlijk nog niet klaar met reizen. Onze tijd in Australië vliegt voorbij en inmiddels zitten we hier alweer zeven maanden. Over vier maanden vliegen we voor een kleine vier weken terug naar Nederland, maar daarna reizen we weer verder, zoals je hier ook kunt lezen. Eind deze maand vragen we een visum voor Nieuw-Zeeland aan. Het zal dan nog een jaartje duren voordat we er echt naartoe gaan, want in de tussentijd gaan we eerst naar Azië, maar we moeten hem nu eenmaal alvast aanvragen, anders zijn we te laat (leeftijdsprobleempje).

Het is raar dat het werken in Australië zo snel is gegaan. Aan de ene kant voelt het alsof we een eeuwigheid gewerkt hebben, maar aan de andere kant kan ik mij nog prima de dag herinneren dat we aankwamen in Sydney. Wat leek het reizen toen nog ver weg. Nu is het eindelijk zover en kunnen we écht doen waarvoor we naar de andere kant van de wereld zijn gevlogen: de wereld ontdekken en genieten van alles wat op ons pad komt.

PS. Als je je afvraagt waar de foto’s van zijn, in dit dorp hebben we de laatste maanden dus doorgebracht!

Travel Diary

Over de auteur

Lees meer

8 thoughts on “Reidagboek #8: Eindelijk écht reizen”

  1. Wat fijn dat het er op zit, het werken! Ik herken mezelf zo in alles.. Al hebben wij voorlopig nog niet zoveel gespaard als dat we wilden, dus binnenkort weer op zoek naar de volgende baantjes. Lekker bijkomen deze week en alvast heel veel plezier in Melbourne!

    1. Jaaa, het is echt heel fijn! We begonnen het zo zat te raken… Waar zitten jullie nu? Succes alvast met het zoeken van werk!

  2. Dat klaar zijn met werken gevoel herken ik heel goed! Wat verstandig om even bij te komen, ik ontvluchte Mooroopna volgens gelijk nadat ik mijn laatste tomaat had ingepakt.. En Melbourne voelde als thuiskomen. Veel plezier! Tasmanie is prachtig en die Nederlandse geschiedenis is ook heel interessant!

    1. Morgenochtend vertrekken we naar Melbourne en we zijn nu echt de uren aan het aftellen. Kunnen niet wachten!

  3. Geniet! En probeer zeker Alice Springs mee te pakken. Dat vond ik van alles wat ik heb gezien in Australië (bijna heel het rondje gedaan) echt het meest indrukwekkend. Tasmanië heb ik helaas nog niet bezocht, dus ben benieuwd naar jullie verhalen/foto’s.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hi! Mijn naam is Danique en reizen is wat ik het allerliefste doe! Dit combineer ik graag met ondernemen. Op mijn reisblog lees je daarom niet alleen tips over reizen, bestemmingen en budgetten, maar ook over werken op reis.

LEES MEER

Laatste blogposts

Geniet van korting op je volgende reis:

Scroll to Top