Europa Ierland Reisdagboek

Reisdagboek Ierland: Dag 2 in Dublin

29 februari 2016
Dublin pub

Dacht je dat mijn citytrip niet spannender kon worden. Nou, dan heb ik nieuws. Dat wordt het ook niet. Zaterdagochtend werd ik namelijk flink beroerd wakker. Niet door de pints, maar ik was wel geveld door flinke keelpijn, verhoging en een stem die achter is gebleven bij Temple Bar. Shit. Vorige week was ik ook al twee dagen ziek geweest en de rest van de week ging met ups en downs. Jammer genoeg moest het er toch weer even uit komen.

Ik besloot daarom maar om rustig aan te doen. Ik moest nog wat werken en typte heel enthousiast mijn eerste liveblog. Om vervolgens eigenwijs te zijn en een ticket te boeken om naar de Cliffs of Moher te gaan op zondag. Yes, je leest het goed. Gisteren heb ik, ziek en al, een tocht gemaakt naar de westkust van Ierland om de wereldwijd bekende klippen te bewonderen. Of het verstandig was om met koorts in de wind op een klif te gaan staan laat ik nog even in het midden, maar ik ben nu eenmaal een beetje dwars soms en ik wilde mijn laatste dag niet doorbrengen in een hostelbed. En weet je hoe tof het eruitziet op de foto’s!

Dat ticket boeken kostte trouwens nog flink wat moeite. Als je letterlijk geen stem meer hebt en je je naam moet spellen, is dat geen pretje. Z. C? Nee, Z. C dus. NEE, Z! De jongen achter de balie had er echt moeite mee zijn lachen in te houden. En bedankt. Maar volgens mij vond hij het ook wel zielig. Rond het middaguur heb ik toch besloten om het centrum in te gaan, op zoek naar pizza. Soms heb je van die momenten dat je ergens gewoon ongelooflijk veel zin in hebt, en ik had zin in pizza. Ziek of niet ziek. De pizza vond ik, net als een koffietentje waar ik nog even heb gezeten. Ik wilde namelijk toch graag meedoen aan de walking tour door Dublin. Om nou echt alleen maar te kunnen zeggen dat ik pizza heb gegeten…

St. Patrick's Cathedral Dublin

Dublin Centre

Dus stond ik om twee uur ingepakt en wel en met gloeiende wangen op het startpunt. Gelukkig wetende dat ik altijd af zou kunnen haken als ik het echt niet meer zou trekken. Nu had ik ergens enorm mazzel, want ik heb dit hele weekend geen regendruppel gezien. Wat uitzonderlijk zeldzaam is voor Dublin. We begonnen bij de Cityhall en maakte onze weg langs onder andere Dublin Castle, St. Patrick’s Cathedral, Trinity College en alle andere – vooral historische – bezienswaardigheden die Dublin heeft. De gids was een beetje overenthousiast, maar dat zorgde er wel voor dat hij heel leuk vertelde en ik het tot vijf uur volgehouden heb. Ik heb me in die drie uur vooral afgevraagd of het tegenwoordig Edward Norton was die nu undercover tours geeft door Dublin (echt geen grapje, ze leken als twee druppels water op elkaar).

Na de tour heb ik vlug wat te eten gehaald. Tijd om terug naar het hostel te gaan. Ik dacht dat gezond eten in Londen krijgen al moeilijk is, maar in Dublin is dat echt een onmogelijke opgave. Dus eindigde ik in de Subway. Toen ik vervolgens weer terug in het hostel was probeerden allerlei mensen sociaal te zijn. Maar ik kon niets anders dan in gebarentaal proberen uit te leggen dat ik niet die asociale Nederlander was, maar gewoon echt niet mijn stem kon gebruiken. Ik dook daarom maar vlug mijn bed in. Gelukkig werkte wifi goed en kon ik Netflix kijken. Win-win!

Dublin graffiti

Dublin Castle

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

  • Its almost time for another adventure! So far Bay
  • Dream higher than the sky and deeper than the ocean
  • Lets go on a road trip! Last week we
  • We saw killer whales! Its been already a few
  • The view from Mount Eden is absolutely amazing! Three
  • Auckland CBD from Mount Eden  auckland visitauckland newzealandtrip
  • Is there any place around the world you wont find
  • Wildlife in Auckland! They were actually pretty rude trying to