Europa Ierland Reisdagboek

Reisdagboek Ierland: Dag 3 in Dublin

4 maart 2016
Cliffs of Moher
Laatste update: 8 januari 2018

Inmiddels ben ik alweer wat dagen terug in Nederland en zou ik dit eigenlijk geen liveblog meer mogen noemen. Maar dat doe ik toch. Jullie hebben tenslotte nog een verslag van mijn laatste dag in Ierland tegoed. En eigenlijk klopt de kop ook al niet, want ik was bijna niet in Dublin te vinden op mijn laatste dag. Ach, we doen maar gewoon even alsof.

Zondagochtend ging mijn wekker op tijd af omdat ik om 07.00 uur de bus moest hebben. Ik had dus heel enthousiast een tour geboekt richting de Cliffs of Moher, maar toen ik wakker werd had ik daar aardig wat spijt van. Ik voelde me nog steeds beroerd. Sterker nog, ik voelde me zieker dan zaterdag en even heb ik overwogen om de tour te cancellen. Maar ik wist dat ik me nog ellendiger zou voelen als ik de hele dag in mijn hostelbed zou blijven liggen en ben daarom toch op pad gegaan, met genoeg aspirine en strepsils in mijn tas.

Het voordeel van een tour is dat je vooral veel in de bus zit. Dat is normaal de reden waarom ik het helemaal niet fijn vind om met een tour mee te gaan en liever zelf ergens naartoe ga, maar voor een keer was ik er enorm dankbaar voor. Dus terwijl Dublin nog in duisternis gehuld was en de zon langzaam op begon te komen, reden we weg in de richting van Galway. Ik heb vooral liggen slapen en vanaf Galway kon ik eindelijk mijn ogen een keer openhouden. Toch ook wel fijn om wat te kunnen zien onderweg.

Cottage Kinvara Ierland Dublin

View West Ireland

Ik moet zeggen, het binnenland van Ierland heeft echt wel wat. Vanuit Galway reden we in de richting van Kinvara waar we kort een kasteel bezochten. En daarna reden we direct door naar Ballyvaughan (krijg je bij die namen niet direct het gevoel alsof je zo een Lord of the Rings-film in bent gestapt?). Ondertussen reden we door de heuvels heen en kwamen we alleen maar wat boerderijtjes en kleine dorpen tegen. Best schattig! Wat me vooral enorm opviel waren alle stenen die overal liggen en de stenen muurtjes die soms letterlijk over de heuvels heen zijn aangelegd. Dat werd vooral vroeger veel gedaan om de langsgrenzen te markeren. Ik moet er toch niet aan denken om over zo’n heuvel even een stenen muurtje aan te leggen.

Poulnabrone Dolmen

Poulnabrone Dolmen

Als een stel Japanse toeristen werden we weer de bus in geduwd. Inmiddels ging het nog steeds niet echt lekker met mij en elke keer als ik de bus uit stapte voelde ik mijn longen weer branden. Ik voelde me ook heel idioot als iemand wat tegen me zei en ik met gebarentaal weer aan moest geven dat ik letterlijk niets terug kon zeggen. Ik geef dan ook maar gelijk toe dat ik niet helemaal van het reizen kon genieten zoals ik dat normaal wel kan. Maar ik was toch nog steeds blij dat ik niet op mijn slaapzaal lag met vijftien andere mensen. We gingen verder richting Poulnabrone Dolmen, een hunebed dat al eeuwen oud is, voordat we aankwamen in Doolin. We waren eindelijk bij de Cliffs of Moher, en wat waren ze mooi!

Cliffs of Moher

Cliffs of Moher

Waren de Cliffs of Moher van de onderkant al machtig, toen we vanuit Doolin naar de top reden en we daar over de kliffen konden lopen, zag je pas echt hoe hoog ze eigenlijk zijn. Het hoogste punt ligt ruim 200 meter boven het water dus eraf vallen wil je echt niet. Maar ze waren prachtig om te zien en ik was blij dat ik het weekend niet alleen in Dublin was gebleven. Na anderhalf uur stapten we weer in de bus, om in eerste instantie langs de kust te rijden terwijl de zon al langzaam onder begon te gaan. Wauw! Het zal geen verrassing voor je zijn dat ik, eenmaal weer in Dublin, een douche heb genomen en direct mijn bed in ben gedoken voordat ik de volgende ochtend terug zou vliegen. Ja, mijn laatste dag was niet fantastisch, maar de kliffen maakten een hoop goed. En ik heb gewoon een goede reden om snel weer terug te gaan naar Ierland.

Cliffs of Moher

 • Reply
  Wanda
  14 maart 2016 at 11:05

  Balen joh dat je bij dit uitstapje zo ziek was maar wel goed van je dat je ondanks dat mee bent gegaan en er nog het beste van hebt weten te maken. Wij willen ook zeker nog een keertje terug naar Dublin en dan ook zeker meer van Ierland zelf zien, want dit is wel iets wat ons ongelofelijk aantrekt.

  • Reply
   Danique
   23 maart 2016 at 15:19

   Het is zeker prachtig om het binnenland van Ierland in te gaan. Aanrader!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • ONDERNEMEN IS DOEN Vorige week was ik bij het
 • Hi there! Ik vond het wel weer eens tijd
 • CONTENT Hoe lang moet een blogpost zijn? Voor
 • REIZEN Ziet dit er niet uit als een paradijs?
 • Zodra er in een stad street art te vinden is
 • Volgens mij wordt Leeds nog een beetje ondergewaardeerd zei Daan
 • Na twee dagen in Hull doorgebracht te hebben moet ik
 • De reis naar NoordEngeland die we nu aan het maken