Onze reisplannen! (+ wat doen we nu in Nederland)

reisplannen

Voor veel mensen is het niet heel duidelijk wat we nu toch eigenlijk aan het doen zijn op dit moment. Zijn we nog wel op reis? Blijven we nu voorlopig in Nederland? Wat doen we sowieso ineens weer terug in ons kleine kikkerlandje? Of hebben we alweer reisplannen?

Dat snap ik. Ik heb er wel over gesproken in andere blogs en op social media, maar laten we eerlijk zijn. Vooral op social media mis je berichten snel en dan heb je ineens geen idee meer waar iemand uithangt. Daarom even een update over onze reisplannen en wat we nu toch vooral eigenlijk aan het doen zijn in Nederland.

Wat we nu doen in Nederland

Laten we maar even bij het heden beginnen: Nederland. In mijn vorige blog konden jullie lezen dat vooral de eerste twee weken even wennen waren. We hadden het gevoel nooit weg te zijn geweest en tegelijkertijd voelde het onwerkelijk om alles en iedereen weer te zien. Dat gevoel is gelukkig helemaal verdwenen en inmiddels voelt alles eigenlijk gewoon weer heel erg normaal. In mijn reisdagboek vertelde ik ook waarom we eerder naar Nederland kwamen dan het idee was.

Vooral de eerste weken na thuiskomst hebben we ontzettend veel tijd besteed aan het bezoeken van familie en vrienden. Dan pas merk je hoeveel je dat eigenlijk hebt gemist tijdens het reizen. Onze dagen waren gevuld met barbecues, terrassen, etentjes, kraamvisites en veel gelach. In de tussentijd had ik nog wat correctiewerk liggen dat gedaan moest worden en zo gingen de dagen aardig snel voorbij.

Werken aan The Wandering Mind

Naast iedereen weer zien en gezellige dingen ondernemen hadden wij ons ook voorgenomen om even flink aan The Wandering Mind en Daan zijn reisfilmpjes te werken. Dat is er de eerste weken wat minder van gekomen dan we hadden gepland, maar nu hebben we er toch een start mee gemaakt. Ik ben aardig wat aan het schrijven over Australië en Maleisië en samen zijn we toffe plannen aan het maken voor The Wandering Mind.

Want nee, dat reizen is voorlopig nog niet voorbij. Eind september vertrekken wij weer en ga ik natuurlijk ook weer daarover schrijven op mijn blog. Voor nu heb ik de reisdagboeken even stilgezet, maar die komen weer terug als we weggaan. Net als dat The Wandering Mind binnenkort een heel nieuw design krijgt (echt veel mooier!) en we straks ook véél meer met film gaan doen. Superspannend en leuk!

Trainen voor Nepal

En om dan ook maar gelijk onze nieuwste bestemming te verklappen: we gaan naar Nepal! Op 30 september vliegen wij richting Kuala Lumpur met een tussenstop van een dag in Dubai. Daarna gaan we weer even Maleisië in (waar we de vorige keer gestopt zijn) en na anderhalve week vliegen wij door naar Nepal, een land dat enorm hoog op mijn bezoeklijstje staat. Hier gaan wij samen met een vriendin van mij de Annapurna Basecamp-trek doen. En daarvoor moet je best een goede conditie hebben. Vijf keer in de week zijn we nu aan het trainen, en as we speak heb ik best een beetje spierpijn van het sporten, maar dat is alleen maar goed.

Na Nepal weten we het nog niet helemaal precies. Het plan was om naar Myanmar te gaan, zij het niet dat het een beetje omslachtig en duur is om vanuit Nepal naar Myanmar te vliegen. We willen er absoluut naartoe, maar misschien bezoeken we eerst nog wat anders in Azië voordat we die kant op gaan. Sowieso willen we onze reis niet meer alleen plannen op landen, maar vooral op ervaringen die we willen opdoen. Hiken in de bergen van Nepal is daar dus één van.

Volgend jaar april gaan we uiteindelijk richting Nieuw-Zeeland op een Working Holiday Visum. Het visum is al aangevraagd en goedgekeurd, en voor 28 april 2018 moeten we in het land zijn (anders verloopt ons visum!). Voorlopig zijn we dus nog heerlijk de wereld aan het ontdekken, en genieten we dus extra van de tijd die we nu in Nederland hebben met iedereen.

En vertel, wat zijn jouw reisplannen voor de komende tijd?

Over de auteur

Lees meer

2 reacties op “Onze reisplannen! (+ wat doen we nu in Nederland)”

    1. Ja, het is zeker niet de goedkoopste bestemming om naartoe te vliegen. Volgens mij hebben wij nu € 120,- voor een enkeltje betaalt. Terugweg hebben we nog niet ;).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hi! Mijn naam is Danique en reizen is wat ik het allerliefste doe! Dit combineer ik graag met ondernemen. Op mijn reisblog lees je daarom niet alleen tips over reizen, bestemmingen en budgetten, maar ook over werken op reis.

LEES MEER

Laatste blogposts

Geniet van korting op je volgende reis:

Scroll naar top