Onze eigen minivan voor in Australië

Roadtrip Australia minivan Toyota Tarago

Toen ik besloot om met mijn vriend mee te gaan naar Australië, waren we het met een ding direct eens. We wilden een auto kopen zodat we de vrijheid zouden hebben om overal naartoe te gaan. Het was niet makkelijk om er een te kopen want wauw, er staan zo veel verschillende (slechte!) auto’s te koop. En het is zo belangrijk om de juiste te kiezen. Maar het is gelukt en we kochten samen een minivan.

Als je gaat reizen door Australië weet je een ding zeker: je gaat heel wat uren in de auto, bus, trein, vliegtuig of wat dan ook doorbrengen. Australië is groot, extreem groot. Zelfs als je urenlang hebt rondgereden en daarna op de kaart kijkt om te zien waar je allemaal bent geweest, kom je erachter dat je eigenlijk nog steeds niets hebt gezien. Dus als je er lang gaat rondreizen en je veel van het land wilt zien, wil je liever wel wat comfortabeler reizen en niet eindigen in een veel te kleine auto of achteraf spijt hebben van de manier waarop je reist.

Waarom wij een auto kochten

Er zijn zo veel verschillende manieren om door Australië te reizen, maar wij besloten al direct dat we een auto wilden kopen. Je kunt ook heel gemakkelijk een auto huren, maar daarvoor reizen wij te lang en dan lopen de kosten zelfs nog hoger op dan wanneer je iets koopt. We wilden ook niet de hele tijd afhankelijk zijn van het openbaar vervoer. Het OV is echt prima in Australië, maar het lukt je gewoonweg niet om overal naartoe te gaan, zeker niet als je ook naar de Outback wilt, zoals wij dat willen. Voor onze baantjes die wij momenteel hebben is het ook heel belangrijk dat we een eigen auto hebben. We gebruiken hem elke dag!
Minivan IKEA

Een busje kopen

Maar hoe kies je dan de juiste auto als er zo veel te koop staan? Het maakt natuurlijk uit waar je eigen voorkeur naartoe gaat en hoelang je gaat reizen. Wij wilden graag wat comfort hebben omdat onze auto voorlopig simpelweg ons huis ook is. Daarom wilden we wel wat ruimte vanbinnen. Vooral op regenachtige dagen is het fijn dat je binnen toch een beetje lekker kunt zitten. In eerste instantie zagen we onszelf al wel rondrijden in een 4×4. Surfboards op het dak, hoe tof zou dat zijn! Maar op het moment dat we daarvoor in Sydney keken, kwamen we tot de conclusie dat zo’n auto waarschijnlijk niet handig voor ons zou zijn. Yep, het lijkt ons nog steeds tof. Supertof. Maar we vonden er gewoon geen een die ook nog eens een beetje comfortabel was. Dus uiteindelijk besloten we om voor een busje te gaan.

Onze minivan

En dit werd dan ons geliefde minivan. Lelijk aan de buitenkant, maar fijn en comfortabel aan de binnenkant:
minivan outside backpacking around AustraliaBenches minivankitchen minivanSleeping minivan
We besloten om er een te kopen dat speciaal voor reizigers is omgebouwd. De twee banken binnenin kunnen we makkelijk ombouwen tot een fijn bed. We hebben een klein koelkastje achterin. We kunnen onze eigen maaltijd koken. We kunnen zelfs, jammer genoeg, de afwas doen. Het busje is klein maar het heeft alles wat we nodig hebben en waar we naar zochten. Yay! Ziet er best tof uit, toch? Nu kunnen we rondreizen door Australië, op zoek naar avonturen in de Outback, sterrenkijken in de nacht, kamperen bij het strand en gewoon gaan waar en wanneer we willen. Vanbinnen hebben we het nog even iets gezelliger gemaakt (wie kan er zonder IKEA?) en we hebben recent nog een luifel gekocht. We kunnen niet wachten om op onze eerste lange roadtrip te gaan!

Over de auteur

Lees meer

13 thoughts on “Onze eigen minivan voor in Australië”

  1. Heerlijk! Destijds kochten mijn ex en ik een campertje en hebben daarmee ook heel veel plezier gehad. Als je echt lekker wilt rondrijden en ook chill op free camp spots wil staan raad ik je het boek camps 7 Australië wide aan. Daarin staan heel veel gratis en goedkope plekken waar je kan slapen en op plekken waar je het niet verwacht en er staat aangegeven of er een toilet etc bij is. Wij hebben zoveel gehad aan dat boek en heeft ons ook flink geld bespaart zodat je nog meer leuke dingen kunt doen in het geweldige land! Ik ga je volgen want heerlijk om even weer mij terug te wanen in Australië

    Liefs Agneta

    1. Thanks voor de tip! Wij gebruiken op het moment WikiCamps, een app voor op je telefoon. Deze laat ook alle gratis plekken zien, heel handig!

  2. Hoi Danique, gaaf blog heb je! En wat een toffe reis zijn jullie aan het maken! Daar droom ik stiekem ook van ;) Eerst maar eens onze reis van vier maanden afmaken, maar daarna lijkt me een avontuur als de jouwe echt heel gaaf! Ga je volgen en ben benieuwd naar je verhalen. Was het makkelijk om een baan te vinden?? Groetjes, Herma

    1. Hi Herma, bedankt voor het compliment! En een reis van vier maanden klinkt ook niet verkeerd! Een baan vinden hier is echt heel makkelijk. Vooral in de steden. Daar kun je binnen een dag wat vinden als je echt wilt.

    1. Redelijk makkelijk. Er staan wel echt heel veel shitty busjes te koop, dat is wel een nadeel. Maar je vindt ze wel overal!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hi! Mijn naam is Danique en reizen is wat ik het allerliefste doe! Dit combineer ik graag met ondernemen. Op mijn reisblog lees je daarom niet alleen tips over reizen, bestemmingen en budgetten, maar ook over werken op reis.

LEES MEER

Laatste blogposts

Geniet van korting op je volgende reis:

Scroll to Top