Offline in de bergen van Nepal

Nepal | AirAsia | airplane | sky

Op het moment dat dit artikel online komt, zitten wij ergens in het Himalaya-gebergte in Nepal. Ik weet niet op welke berg precies, ik weet niet hoe koud of warm het daar nu is. Ik weet niet hoe ver het nog naar de Annapurna Base Camp is, de plek waar we naartoe hiken, of waar we vanavond gaan slapen. Misschien weet ik het ook wel, maar ik kan het niet delen met jullie. Of eigenlijk: ik ga het (nog) niet delen met jullie, want de komende twee weken zijn we offline.
 
Een uitdaging, lichamelijk en mentaal. Zo zie ik de hiketocht van zo’n twee weken die we aan het maken zijn naar de Annapurna Base Camp. Omhoog en weer omlaag. We dragen onze eigen tassen, gaan zonder gids, en in de avonden hopen we een slaapplek te vinden in een van de vele berghutjes die er langs de route te vinden zijn. Maar ook een unieke ervaring. Zo’n eentje die je niet snel nog een keer doet en als dat al wel gebeurt, dan nog zal de magie van de eerste keer er altijd blijven.
 
Ik hoef dan vast ook niet uit te leggen dat we er helemaal van willen genieten. Daarom heb ik besloten om de komende twee weken even offline te gaan. Er zal niets verschijnen op The Wanderind Mind, en ook niets op social media-kanalen. Iedereen die mij een e-mail stuurt krijgt een out of office-melding. Je denkt nu misschien, hoe wil je überhaupt in de bergen online zijn? Het kan tegenwoordig. Maar nee. Het lijkt mij heerlijk (en goed!) om de digitale wereld even te laten voor wat het is en alleen maar bezig te zijn met onszelf, de bergen en de mensen die we ontmoeten tijdens het lopen.
 
Ik spreek jullie over twee weken weer, met een ervaring rijker.

Over de auteur

Lees meer

2 reacties op “Offline in de bergen van Nepal”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hi! Mijn naam is Danique en reizen is wat ik het allerliefste doe! Dit combineer ik graag met ondernemen. Op mijn reisblog lees je daarom niet alleen tips over reizen, bestemmingen en budgetten, maar ook over werken op reis.

LEES MEER

Laatste blogposts

Geniet van korting op je volgende reis:

Scroll naar top