Onze nieuwste reisplannen part II

reisplannen | wereldreis | digital noman

Dat onze reisplannen nog wel eens wijzigen, daar hoef ik niet meer mee aan te komen. Dat is inmiddels wel duidelijk. Maar vorige week hebben we voor de verandering onze reisplannen nu vooral eens een keer vastgelegd (voor een deel). We weten nu precies wanneer we naar Nieuw-Zeeland toe gaan, en wat we in de tussentijd gaan doen. Ben je benieuwd?

Nieuw-Zeeland

Al sinds vorig jaar april/mei weten we dat we naar Nieuw-Zeeland gaan. Toen kregen we bericht in onze mailbox dat we officieel een Working Holiday Visum voor Nieuw-Zeeland hadden gekregen. Yes! Het voordeel van zo’n goedkeuring: je hebt nog een jaar de tijd om het land binnen te gaan. Dus besloten we om eerst nog in Australië te reizen, gingen we naar Thailand en Maleisië, naar Nederland en naar Nepal.

In eerste instantie hadden we onszelf voorgenomen om in april 2018 naar Nieuw-Zeeland te gaan. Dit werd december 2017, want ja, geld moet er ook weer verdiend worden en in december zouden we nog net een stukje van de zomer meepakken. Maar het reizen in Zuidoost-Azië bevalt ons goed. Zo goed, dat we het ook weer zonde vinden om snel weg te gaan. Dus zeiden we al tegen elkaar: ergens tussen december en maart vertrekken we naar Nieuw-Zeeland.

Toen we vorige week maar eens voor een vlucht gingen kijken om Nepal uit te gaan, zagen we wel heel goedkope tickets naar Nieuw-Zeeland. Zonde om daar geen gebruik van te maken, en zo boekten we nu echt onze tickets naar het land van de Lord of the Rings. Op 13 maart 2018 vliegen we die kant op!

Niets plannen

En zo stappen we deels af van ons geloof dat we niet van plannen houden. Ik hou er nog steeds niet van, maar als je soms gebruik wilt maken van goede vliegdeals, moet je er wel aan geloven. In dit geval vonden we tickets voor € 225,- per persoon (inclusief bagage) van Kuala Lumpur naar Auckland, met een tussenstop in Gold Coast, Australië. Een vlucht van 13 uur, dus zeker het boeken waard. En het feit dat we toch al weten dat we naar Nieuw-Zeeland gaan, hielp ook mee om de beslissing te maken. En daarnaast: Nieuw-Zeeland! Als er een land is waar we ontzettend naar uitkijken, dan is het Nieuw-Zeeland wel. We gaan er voor een jaar naartoe, om te werken en te reizen, en ik ben nu al benieuwd wat het ons allemaal gaat brengen.

Reizen door Zuidoost-Azië

Het feit dat we pas in maart gaan, betekent natuurlijk dat we nog ruim vier maanden de tijd hebben in Azië. Yes! Ook hiervoor hebben we al gekeken, waar we naartoe willen, maar bijna niets staat nog vast. Alleen dat we vandaag naar Vietnam vliegen. Ons visum voor Nepal verloopt morgen en dus werd het tijd voor een nieuwe bestemming. Vietnam is het geworden. Zelf ben ik er al een keer geweest, maar ik heb toen zo veel mooie plekken moeten overslaan dat het zeker geen straf is om weer terug te gaan.

We hebben precies drie maanden de tijd om Vietnam te verkennen en één of meerdere andere landen (Laos, Cambodja, Noord-Thailand en Myanmar staan momenteel hoog), voordat we op 10 februari voor een maand naar de Filipijnen vliegen. Het leek ons wel een fijn idee om nog even te genieten van het strand en de oceaan, voor we naar het op dat moment koude Nieuw-Zeeland vertrekken om te gaan werken.

As always, alle tips voor deze landen zijn welkom. Zeker voor de Filipijnen, omdat dat voor ons allebei een heel nieuw land is! 

Over de auteur

Lees meer

4 thoughts on “Onze nieuwste reisplannen part II”

  1. Linda | travellersoftheworld

    Gave plannen! Nieuw-Zeeland staat heel hoog op mijn bucketlist, lijkt me zo mooi daar :) Ook de Filipijnen en Vietnam klinken heel goed :)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hi! Mijn naam is Danique en reizen is wat ik het allerliefste doe! Dit combineer ik graag met ondernemen. Op mijn reisblog lees je daarom niet alleen tips over reizen, bestemmingen en budgetten, maar ook over werken op reis.

LEES MEER

Laatste blogposts

Geniet van korting op je volgende reis:

Scroll to Top