Een heel gelukkig 2018 voor iedereen gewenst!

Om het direct maar te roepen: iedereen een onwijs tof, gezond en gelukkig 2018 gewenst! Ik hoop echt dat iedereen ervan kan gaan genieten. En ook bedankt. Bedankt dat jullie als lezers ons gevolgd hebben in 2017. Zonder jullie zou het schrijven een stuk minder leuk zijn en zou The Wandering Mind slechts een schaduw zijn van wat het is. We hopen jullie in 2018 weer mee te nemen op onze reizen en de mooiste plekjes te laten zien.

Slow travel

2018 zal in het teken staan van slow travel en het leven als (digital) nomad. Veel landen zullen we niet bezoeken, maar we gaan in maart wel voor een jaar naar Nieuw-Zeeland. Hier gaan we net als in Australië weer ter plekke werken, maar ook veel meer vanachter onze laptops doen om een inkomen te creëren. Wat een mooie uitdaging zal dat weer gaan worden. En een jaar naar Nieuw-Zeeland! Mijn hart maakt een sprongetje als ik daar alvast aan denk. We gaan er rustig reizen, willen elk hoekje ontdekken, en hebben daarvoor dus alle tijd. Lekker easy going. Alle seizoenen meemaken. Een worden met de mensen en de natuur. We kijken er zo naar uit.

Daarvoor is het plan om een maand naar de Filipijnen te gaan. Ik zeg bewust ‘is het plan’, want of we fit genoeg zijn om in februari alweer te reizen, dat weten we nog niet. We zijn nog steeds aan het herstellen van het busongeluk dat we vorige maand hebben gekregen en daarmee zijn we voorlopig ook nog wel even zoet. Minimaal een maand of twee. Fingers crossed dat we kunnen gaan, want de Filipijnen staan héél hoog op onze bucketlist (en de tickets hebben we al). In worstcasescenario gaan we maar een maand met onze billen op het strand zitten. Zijn we tenslotte ook goed in.

2018

Foto’s: Aline Bouma

Business

Met The Wandering Mind hebben we grootse plannen voor 2018. Ik heb er zo veel zin in om ze te realiseren, al hebben we deze plannen voor nu dus al wel wat weken moeten uitstellen. Heel erg jammer, maar het geeft niet. Het komt wel. Ze lopen niet weg. Op papier staan ze al en zodra we weer langer achter de laptop kunnen zitten, gaan we knallen. Ik heb nog zoveel te vertellen over onze laatste reizen en er staan nog een paar korte reisfilms klaar. Aan inspiratie zeker geen gebrek. Ik ben blij dat ik in de loop van de jaren geleerd heb om snel het positieve van lastige situaties te zien en het snel te accepteren dat het even niet anders kan. Dat geeft zoveel meer rust.

In 2017 zaten we daarnaast regelmatig te brainstormen over het opzetten van een eigen (online) business. 2018 moet het jaar worden om dit te realiseren. Hier houd ik verder nog mijn mond over, want alles staat nog in de kinderschoenen, maar toffe plannen hebben we wel.

Een rustig begin

Als ik er zo naar kijk, moet 2018 toch wel een heel gaaf jaar worden?! Het wordt in elk geval het jaar van nog meer dromen waarmaken. Vanaf deze week zitten we tot begin februari in een huisje op een vakantiepark. Dat is het nadeel als je je huis verkoopt om voor langere tijd te reizen: als er wat gebeurt en je moet onverwacht naar huis, dan heb je geen eigen plek meer. Het voordeel ervan: nu zitten we een maandje in een bungalow met bubbelbad en bij het bos. Nee, daar klagen we zeker niet over. Hier gaan we heerlijk rustig aan doen en alleen maar even aan onszelf denken. Hopelijk kan ik het bloggen weer een beetje gaan oppakken en zijn we daarna fit genoeg om weer te gaan reizen. Aan een nieuw jaar zijn we in elk geval nog nooit zo rustig, maar vol ideeën en spirit begonnen.

En wat voor mooie plannen hebben jullie voor 2018? Ik ben er benieuwd naar!

Over de auteur

Lees meer

1 thought on “Een heel gelukkig 2018 voor iedereen gewenst!”

  1. Wat een fijne plannen, heerlijk naar Nieuw-Zeeland! Ik hoop de Filipijnen ook gaan lukken, maar jullie gezondheid gaat voor natuurlijk. Het huisje met bubbelbad bij het bos klinkt wel erg fijn eigenlijk. Neem de tijd om goed op te knappen!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hi! Mijn naam is Danique en reizen is wat ik het allerliefste doe! Dit combineer ik graag met ondernemen. Op mijn reisblog lees je daarom niet alleen tips over reizen, bestemmingen en budgetten, maar ook over werken op reis.

LEES MEER

Laatste blogposts

Geniet van korting op je volgende reis:

Scroll to Top