Random

Jaaroverzicht: 2016 in reizen

6 januari 2017
Gili Life Trawangan 2016
Laatste update: 18 april 2018

2016. Weer een jaar met prachtige reizen op het lijstje. Waarin ik opnieuw mooie herinneringen heb mogen maken, adembenemende plekken heb gezien en één continent en drie nieuwe landen van mijn bucketlist heb mogen strepen, die alleen maar steeds langer en langer blijft worden. 2015 was al geweldig, 2016 was net zo goed fantastisch. En zoals het er nu naar uitziet, wordt 2017 een daverend feestje.

Op sommige momenten blijft het mij overvallen, hoe gelukkig ik mag zijn hoeveel ik de laatste twee jaar heb mogen reizen. Was ik twee jaar geleden nog nooit buiten Europa geweest, ineens heb ik mijn voetstappen in Noord-Amerika, Centraal-Amerika, Azië en Australië gezet. Waar een wil is, is een weg heb ik geleerd. Hoewel het even duurde voordat die weg gevonden was, ben ik er daarna in volle vaart overheen geraasd. Reizen is zo’n beetje mijn leven geworden. En dat zal het voorlopig ook nog wel blijven. Hield ik het in de eerste helft van 2016 wel een stukje dichter bij huis, de laatste helft stond weer in het teken van afscheid nemen, van familie en vrienden, van een thuis, van Nederland – en gaan voor het avontuur. Een avontuur dat pas net begonnen is.

Januari: Londen en Duitsland

Na maar weinig uurtjes slaap werd ik wakker in 2016. Niet in Nederland deze keer, maar in Londen. Een goede start van het jaar. Van Londen heb ik deze keer weinig gezien – ik was er puur om het nieuwe jaar in te luiden. Maar het was fijn en de dagen waren gezellig. Londen is altijd een goede plek om te zijn.

Twee weken later werd ik wakker in Frankfurt en werd ik verrast door een dik pak sneeuw dat de straten bedekte. Ik zou de stad gaan ontdekken, maar eindigde op de Großer Feldberg om het sneeuwlandschap te bewonderen. De naaldbomen waren bedekt met dikke sneeuwvlokken en het landschap zag eruit als in een sprookjesboek. Wat een plaatje.
2016

Februari: Noord-Ierland

In februari boekte ik spontaan een reisje naar Dublin. Ierland stond al langer op mijn wishlist en ik ben blij dat ik er eindelijk naartoe mocht gaan. De vlucht was kort, de tijd dat ik van Ierland kon genieten ook. Ik werd hartstikke ziek en zag veel minder van het land dan dat ik gepland had. Maar Ierland, ik kom zeker terug.
2016

Maart: België

Tot vorig jaar had ik – afgezien van het station – nog nooit wat van Antwerpen gezien. Ik weet het. En dat terwijl ik maar tien minuten van de Belgische grens vandaan woonde. Maar ook deze stad heb ik nu eindelijk mogen ontdekken. Niet dat het reisje gepland was – ik werd meegenomen op een date naar deze mooie Belgische stad. Het feit dat ik geen enkele foto van de stad kan laten zien, zegt denk ik genoeg over de date.

April: Luxemburg

Date geslaagd! De volgende maand gingen we voor een weekend naar Luxemburg toe. Ineens bedacht ik mij dat ik bijna nooit iemand over Luxemburg hoor praten. Dus gingen wij naar Luxemburg toe. Dag één brachten we door in de stad Luxemburg, dag twee in de natuur bij Echternach. En wat een verrassing was het. De stad was rustig, schoon en mooi. De natuur waanzinnig. Een pareltje.
2016 in travels

Mei: Hongarije

Een laatste reisje alleen, naar bestemming onbekend. Via srprs.me had ik een weekend weg geboekt en kwam ik terecht in Boedapest. Een fijne bestemming. Want hoewel ik er al twee keer eerder was geweest, had ik nog maar weinig van de stad gezien, omdat ik er eerder alleen voor het Sziget-festival was. Nu ik wel volop de tijd had om door de stad te dwalen, zag ik pas hoe mooi en historisch het eigenlijk is.
2016

Juli: Duitsland

Nog een reisje met srprs.me, maar nu in de vorm van een road trip en samen met mijn vriend. We stapten de auto in en kwamen via Valkenburg uiteindelijk terecht in Arnsberg, Duitsland. Het was een perfect, relaxed weekendje waarin we allebei goed uitrustten. En ons laatste reisje in Europa voorlopig.
2016

September: Singapore, Indonesië, Australië

En daar gingen we dan. Het begin van ons avontuur over de wereld. We gingen naar Australië toe. Maar niet eerst voordat we een stop hadden gemaakt in Singapore en Indonesië. Een vakantie voordat we aan het werk zouden gaan in Australië. Het deed ons zo goed om twee weken lang praktisch niets te doen. Heerlijk! En ik genoot weer heel erg van het feit dat ik in Azië was. Geweldig om weer terug te zijn.
2016 My travel journal in rice field

Oktober, november, december: Australië

We arriveerden in Australië. En daar zijn we nog steeds. Net als de komende maanden. We zagen Sydney, werkten op een boerderij in New South Wales, en sloten het jaar af in Adelaide, met heel veel andere reisplannen in het verschiet!
2016 in travel

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • Zodra er in een stad street art te vinden is
  • Volgens mij wordt Leeds nog een beetje ondergewaardeerd zei Daan
  • Na twee dagen in Hull doorgebracht te hebben moet ik
  • De reis naar NoordEngeland die we nu aan het maken
  • Hoi vanuit Hull! Vanochtend zijn we met de boot aangekomen
  • TASMANI Tasmani blijft een van mijn favoriete plekken op
  • Hoe tof is dit The Wandering Mind staat in een
  • Afgelopen weekend besloten we om eigenlijk heel spontaan een weekendje