Bewust winkelen bij Mercado Biológico de Óbidos in Portugal

Ik hou van boeken. Voor mijn werk als redacteur duik ik steeds weer in andere verhalen en avonturen. En ik hou van eten. Goed eten. Dus wat is een betere combinatie dan rondreizen in het prachtige Portugal, naar het schattige stadje Óbidos gaan en een kleine winkel tegenkomen waar ze boeken en biologisch voedsel onder één dak verkopen. Ik werd direct verliefd. Niet alleen op het stadje, maar vooral ook op deze winkel. Alleen zo jammer dat ik geen Portugees kan lezen…

Mercado Biológico de Óbidos
Mercado Biológico de Óbidos

Het regent flink als we aankomen in het literatuurstadje Óbidos. Om ons heen schieten de kapotte paraplu’s over de straat heen. Ook in Portugal kan het extreem hard waaien, maar dat lijken veel mensen even vergeten te zijn. Ondanks het slechte weer is het nog aardig druk in de smalle straten. Toeristen lopen te slenteren van winkel naar winkel. Dat het een toeristenstadje is, is wel duidelijk te zien aan de vele miniatuurhaantjes, aardewerken borden en andere ‘handgemaakte’ souvenirs. We krijgen een korte rondleiding, maar het is bitterkoud en het is fijn als de rondleiding even binnen plaatsvindt. Het stadje ziet er ondanks het grauwe weer al onwijs mooi en gezellig uit en het moet wel een prachtige plek zijn om te bezoeken in de zomer. Maar voor nu zijn vooral de plekken binnen aangenaam. Als laatste onderdeel van de rondleiding lopen we omhoog richting de kerk, waarin nog niet zo lang een boekwinkel gevestigd is. Vol trots wordt er verteld over het unieke concept van een historisch gebouw in combinatie met een boekenwinkel. Ik lach stiekem. De beste man is zeker nog nooit in de Dominicanenkerk in Maastricht geweest.

Mercado Biológico de Óbidos
Mercado Biológico de Óbidos

Als we weer terug slenteren richting de stenen toegangspoort van de stad, lopen we pardoes tegen de Mercado Biológico de Óbidos e Livraria aan waar we eerder al een tip over hadden gekregen. Alleen konden we de markt helemaal niet vinden in de toch niet echt grote stad. Dat is ook niet zo gek. De naam ‘markt’ doet de unieke locatie weinig eer aan. De winkel is gevuld met torenhoge houten boekenkasten gevuld met literatuur. Rondom de kassa staan houten kratten opgestapeld met vers fruit en groente, zelfgemaakte jam en ander biologisch voedsel. Superleuk om te zien! Buiten heeft de regen inmiddels zijn hoogtepunt bereikt en het water dondert als kleine kiezelstenen op de grond neer. Maar wij staan gelukkig op een fijne plek om te schuilen. Het is een plek waar je tijden door kunt brengen – als je tenminste net als ik van boeken en goed eten houdt. Ik lees dan wel geen woord Portugees, toch is het leuk om alle boeken te bekijken. En terwijl de regen langzaam minder wordt, struin ik er een tijdje rond. Wat een fijne plek!     
Mercado Biológico de Óbidos

Je vindt de Livraria do Mercado Biológico aan de Rua Direita 27 in Óbidos, vlak bij de stad Caldas da Rainha. Deze steden liggen vlak bij de kust en zijn zeker een bezoekje waard als je een roadtrip maakt langs de kust van Portugal vanuit Lissabon.

Mercado Biológico de Óbidos

Leef ook als digital nomad!

Wil je  alle vrijheid hebben om te werken en te leven waar jij dat wil? Download dan mijn gratis e-book en leer in 6 stappen hoe je een locatie-onafhankelijk leven voor jezelf creëert. Vol vrijheid en avontuur!

Laat je verder inspireren!

1 thought on “Bewust winkelen bij Mercado Biológico de Óbidos in Portugal”

  1. Wij gaan komende maand naar Portugal en slapen vlakbij Obidos. Ik zet deze post dus even in mijn favorieten, leuk, dank je voor de tip.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mijn naam is Danique en reizen is wat ik het allerliefste doe! Daarom heb ik er ook voor gekozen om locatie-onafhankelijk te ondernemen. Ik help jou ook om meer vrijheid en avontuur in je leven te creëren.

OVER DANIQUE

Volg mijn cursus

Leer in de online cursus ‘Werk locatie-onafhankelijk en voel je vrij!‘ hoe je overal ter wereld je geld kunt verdienen en een lifestyle als digital nomad creëert. Een praktische cursus voor iedereen die locatie-onafhankelijk wilt werken. Nu voor slechts € 79,-! (excl. btw)*

*Prijs geldig tot 1 oktober 2023

Bestel mijn boek

‘Superspannend verhaal voor avontuurlijke meiden!’ – MeidenMagazine

Laatste blogposts

Scroll to Top

Ben jij er klaar voor om te werken als digital nomad?

Doe dan mee aan de online cursus 'Leer locatie-onafhankelijk werken'. Reis meer, geniet meer en voel je vrij! Nu voor de pilotprijs van slechts € 79,- (excl. btw).