Dit was 2019! Vijf bestemmingen die wij dit jaar bezochten

Cilindervorminge tempel gezien vanuit stenen poort bij Wat Ratburana in Ayutthaya.

Trek de champagne maar open. Haal de oliebollen uit het vet en gooi de confetti in de lucht. Een nieuw jaar staat weer voor de deur! Ik heb geen idee hoe het met jullie zit, maar ik heb ontzettend veel zin in 2020. Al moet ik eerlijk bekennen dat 2020 er voor ons voorlopig nog wat vaag uitziet. We hebben nog geen grootse plannen, maar alle deuren staan open. Wie weet hoe ons leven er over 366 dagen uitziet!

In 2016, 2017 én 2018 maakte ik mooie jaaroverzichten van de reizen die we dat jaar maakten. Vooral in 2017 en 2018 zijn deze lijsten goed gevuld met bestemmingen als Australië, Nieuw-Zeeland, Nepal, Maleisië, Thailand en Dubai. Dit jaar… is de lijst een stuk korter. Waarom we dit jaar veel minder gereisd hebben leg ik je binnenkort in een andere blogpost uit. Maar voor nu eerst de vijf landen waar we dit jaar wél waren.

Deze vijf landen bezochten wij in 2019

Thailand

Oud & nieuw vierden wij vorig jaar op Koh Lanta. Met een groep mede-digital nomads telden we op het strand af tot de klok twaalf uur sloeg. Het oudejaarsfeest op het eiland bleek niet al te spannend te zijn, en vrij kort daarna lagen wij alweer in ons bed. Maar het paste perfect bij het eilandleven waar we op dat moment zo van genoten.

We verbleven uiteindelijk dan ook twee maanden op Koh Lanta, voor we half januari nog voor een kleine maand naar Chiang Mai gingen, Ayutthaya en uiteindelijk Bangkok. Drie maanden wonen, werken en reizen in Thailand. Dat vinkje kon ik dit jaar op mijn bucketlist zetten.

Longtail boot met rij kano's en eiland bij Koh Lanta Ngoi.
Zonlicht op stenen Wat Chai Watthanaram tempel in Ayutthaya.
Meisje dat loopt in een leeg, gestript vliegtuig op Airplane Graveyard.

Filipijnen

Vanuit Thailand besloten we om naar de Filipijnen te gaan. Een schot in de roos. Maar na 2,5 jaar reizen vonden we het fijn om het rustig aan te doen. We namen daarom een kleine maand de tijd om alleen over Palawan te reizen. Vanuit Puerto Princesa bezochten we Port Barton, Taytay, Sibaltan en El Nido. Ik durf echt wel te beweren dat de Filipijnen een klein paradijs op aarde is. Witte stranden, azuurblauw water, ontzettend vriendelijke mensen… We hadden het er heel goed naar ons zin.

We waren dan ook zeker nog niet klaar met de Filipijnen, maar toen kregen we een vervelend telefoontje vanuit Nederland. Zo’n 48 uur later stonden we weer op Schiphol. Dat was wel even een klap in ons gezicht. Het was niet alleen het einde van het reizen door de Filipijnen, maar van onze hele reis van 2,5 jaar. Een vervelend einde, en nu ik er weer over schrijf, besef ik pas hoe moeilijk die omschakeling is geweest. Nog steeds eigenlijk. Maar ook daarover zal ik volgende maand wat meer vertellen!

Toeristen bij bamboe café op strand Port Barton
Houten boot om te snorkelen bij Sibaltan
Vrouw op aangespoelde boomtak bij oceaan

Frankrijk

Na een aantal maanden Nederland lokte het buitenland weer zo erg, alleen Daan had inmiddels een vaste baan gekregen. Voor elk probleem is een oplossing, en daarom gingen we gewoon voor een lang weekend naar Frankrijk.

We eindigden in Monthermé, een lieflijk dorpje net over de grens met België. Gewapend met een tent kampeerden we in het zonnetje en genoten we vooral even van het weg zijn en het schattige dorp. Op de terugweg bezochten we daarnaast nog de populaire plaats Dinant in België.

Engeland

In september hadden we een heel toffe reis voor de boeg! We maakten namelijk een treinreis door het noorden van Engeland en bezochten daarbij de steden Hull, Leeds, Manchester en Liverpool. Ik vond het zelf echt een heel fijne en gave manier van reizen. In elke stad brachten we twee volle dagen door en daarna stapte je heel gemakkelijk op de trein naar de volgende bestemming.

Engeland werd voor mij een bestemming waar ik graag nog eens naartoe zou willen gaan. Misschien om een roadtrip te maken met de auto? Of om andere delen van het land te ontdekken per trein.

Street art spotten tijdens citytrip naar Manchester
Leeds Corn Exchange met witte dak en gekleurde winkels

België

Nog iets wat we dit jaar van onze bucketlist konden strepen: verhuizen naar het buitenland! Maar of we dat echt mee mogen tellen… Sinds augustus wonen wij officieel in België en zijn we daar dus ook elke dag te vinden. Alhoewel de grens letterlijk vóór ons huis loopt. Het voelt voor ons dus helemaal niet als België en we doen ook gewoon de boodschappen in Nederland. Maar we betalen onze huur en andere zaken wél weer in België. Verwarrend…

Dat was het voor 2019! Vijf landen. En hoewel we helemaal niet mogen klagen daarover, hoop ik stiekem toch ergens dat we in 2020 weer wat meer zullen zien. We beginnen eind januari met drie weken Kaapverdië en verder gaan we nog ontdekken wat 2020 ons zal brengen.

In welke landen ben jij in 2019 geweest?

Leef ook als digital nomad!

Wil je alle vrijheid hebben om te werken en te leven waar jij dat wil? Download dan mijn gratis e-book en leer in 6 stappen hoe je begint met locatie-onafhankelijk werken.

Cover gratis e-book locatie-onafhankelijk werken

Laat je verder inspireren

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mijn naam is Danique en reizen is wat ik het allerliefste doe! Daarom heb ik er ook voor gekozen om locatie-onafhankelijk te ondernemen. Ik help jou ook om meer vrijheid en avontuur in je leven te creëren.

OVER DANIQUE

Volg mijn cursus

Leer in de online cursus ‘Digital Nomad Life‘ hoe je overal ter wereld je geld kunt verdienen en een lifestyle als digital nomad creëert. Een praktische cursus voor iedereen die locatie-onafhankelijk wilt werken en meer wilt reizen.

Jouw enthousiasme en inzichten in de cursus hebben me enorm aangezet en me het zelfvertrouwen gegeven dat ik er 100% voor mag gaan! – Ingrid

Bestel mijn boek

‘Superspannend verhaal voor avontuurlijke meiden!’ – MeidenMagazine

Laatste blogposts

Scroll to Top

Ben jij er klaar voor om te werken als digital nomad?

Doe dan mee aan de online cursus 'Leer locatie-onafhankelijk werken'. Reis meer, geniet meer en voel je vrij! Nu voor de pilotprijs van slechts € 79,- (excl. btw).