Onze goede reisvoornemens voor 2018

Goede reisvoornemens 2018

Jouw goede reisvoornemens voor 2018? Ongetwijfeld de wereld nog verder ontdekken! Een voornemen dat nooit verkeerd is. Wij hebben, naast uiteraard ook de wereld verder ontdekken, ook onze persoonlijke goede reisvoornemens voor 2018 opgeschreven. Voornemens die we in 2017 al langzaam in de praktijk begonnen te brengen, maar nu volledig na willen gaan leven. Misschien zitten hier ook wel wat goede reisvoornemens voor jou tussen?

Geen landen afstrepen, maar ervaringen

In 2017 besloten wij het al: wij willen niet alleen maar landen afstrepen, maar vooral ook ervaringen. Want is het daar niet waar het uiteindelijk om draait tijdens het reizen? Heel leuk om te vertellen dat je naar zo veel verschillende landen bent geweest, maar als je maar drie plaatsen hebt bezocht, ben je er dan ook écht geweest? Wat staat je een paar jaar later nog van die landen bij? Juist, de bijzondere ervaringen die je daar hebt opgedaan! Zo wil ik in 2018 graag leren surfen op de Filipijnen (oké, dat surfen moet momenteel nog maar even op mijn bucketlist blijven staan). En Spaans leren in Midden-Amerika staat ook hoog op ons gezamenlijke lijstje voor als we ooit die kant op gaan.

In 2017 hebben we onder andere een trektocht gemaakt naar het Annapurna Base Camp in het Himalaya-gebergte in Nepal. We hebben gewerkt in de outback van Australië. En we hebben een road trip gemaakt met ons eigen busje, onder andere langs de Great Ocean Road en op Tasmanië. Een ervaring voor 2018: langere tijd op één plek in Nieuw-Zeeland wonen en werken om te zien hoe het leven daar is.

Slow travel

Ook zo’n goed reisvoornemen voor 2018. Langzaam reizen. Oftewel, slow travel. Dat is precies wat we gaan doen. Hoe onze reisplannen er de komende twee maanden uitzien is nog een beetje vaag. We hopen in februari voor een maand naar de Filipijnen te gaan. Vanaf maart hebben we een jaar de tijd om Nieuw-Zeeland te ontdekken. Alleen maar Nieuw-Zeeland. Hoe heerlijk is het om juist een land écht goed te leren kennen, haar gewoontes, de omgeving om je heen, de mensen. De kleine hoekjes waar juist niet te veel mensen komen.

Ook voor onszelf willen we wat rustiger reizen. Het is geweldig om veel te zien en nieuwe indrukken op te doen. Maar je hoofd moet ook de tijd hebben om alles te verwerken en goed op te nemen. Daar zal het in Nieuw-Zeeland geen problemen mee krijgen.

Groener en bewuster reizen

Wat schrok ik toen we afgelopen jaar in Thailand en Vietnam gingen snorkelen. Want naast de vele vissen was er vooral héél véél dood koraal en plastic te ontdekken. Wat schrok ik van alle plastic flesjes en ander afval dat in grote bergen langs de weg ligt. En wat schrok ik al helemaal toen ik erachter kwam dat er in Vietnam kinderen werken in de bouw om resorts op te bouwen waar jij dit nieuwe jaar met je cocktail bij het zwembad ligt.

Ergens weet je dondersgoed dat dat soort praktijken wereldwijd gebeuren, maar als je het eenmaal met je eigen ogen ziet, komt deze realiteit wel heel dichtbij. Hoe kun je het dan nog negeren en er niets aan doen? De realiteit: heel veel aan deze bizarre situaties veranderen kunnen we niet. Maar alle kleine beetjes helpen wel, en als wij in elk geval ons best doen om wél groen en bewust te reizen, dan geven we straks ook het goede voorbeeld aan andere mensen en helpen we de wereld toch een stukje beter te worden.

Barossa Valley | South Australia | Wine | Road Trip | Australia

Off the beaten track

Reizen waar de massa niet naartoe gaat. Dat gaat niet altijd even makkelijk, zeker niet met het toenemende toerisme, maar het is wel avontuurlijk en leuk om te doen. Wij bezochten in 2017 genoeg toeristische plekken, maar we probeerden zeker ook onze eigen gang te gaan en daarnaartoe te gaan waar weinig andere mensen komen. Of we probeerden zelf de lokale bus te pakken, in plaats van de bus waar alle toeristen in gepropt worden.

In 2018 willen we nog meer off the beaten track. In een land als Nieuw-Zeeland zal dat niet altijd makkelijk gaan, maar ook daar zullen er nog genoeg prachtige plekken te vinden zijn waar alleen de locals komen, of bijna niemand. Omdat we de tijd hebben, hebben we ook de mogelijkheid om op zoek te gaan naar deze verborgen plekken. Ik ben heel benieuwd wat we allemaal gaan tegenkomen.

Living the digital nomad life

Voor nu het laatste goede reisvoornemen voor 2018: leven als digital nomad. Achteraf gezien deden we dit in 2017 ook al deels (wanneer noem je jezelf eigenlijk digital nomad?), maar wij combineerden het met werken in Australië. Daarnaast werkte ik digitaal voor wat uitgeverijen en uiteraard voor The Wandering Mind. In 2018 willen we de nadruk meer op online werken verschuiven. In Nieuw-Zeeland gaan we weer ter plekke werken, deels ook voor de ervaring, maar nu zal het zijn plek moeten gaan delen met de online business.

Wat zijn jouw goede reisvoornemens voor 2018?

Over de auteur

Lees meer

8 thoughts on “Onze goede reisvoornemens voor 2018”

  1. Wat een mooie voornemens! Geen landen afstrepen, maar eevaringen ben ik helemaal met je eens. Zo heb ik altijd al gereisd en ik zoek de mooie ervaringen nu zelfs gewoon in NL. Een heel fijn 2018 gewenst, zo te lezen gaan jullie een mooi jaar tegemoet.

  2. Goede voornemens! Ik bezoek dit jaar enkele landen voor de … uhm … ikweetniethoeveelste keer. Dat zijn geen vinkjes erbij, maar dat boeit me ook niet. Dat bewuster reizen hebben wij in Myanmar en Cambodja gepoogd. We hebben nul waterflesjes gekocht en alles met een filterfles gedaan. Da’s best kicken als het lukt, dus ook nog eens leuk om te doen. Kan ik echt aanraden. Jullie een fijn 2018!

    http://www.traveljunks.nl/reisinspiratie/verantwoord-reizen-verminder-plastic/

    1. Dat is dus precies wat we inderdaad onder andere willen gaan doen! In Nepal filterden we ons drinkwater, want als je ziet hoeveel flessen je op maandbasis koopt… Dat is echt schrikken! Tijd om er dus wat aan te doen. Goed artikel trouwens!

  3. Mooie voornemens, Danique! Duurzaam reizen zie je echt steeds meer; goede ontwikkeling wat mij betreft :) Mijn reisvoornemens..? Een bestemming zoeken waarbij we óók lekker kunnen relaxen aan het strand ;-) Vorig jaar USA was fantastisch, maar weinig echte relax-dagen gehad. Verder heb ik niet echt een reisvoornemen, behalve keihard genieten van alle trips!

  4. Goed artikel en mooie plannen! Ik merk ook, sinds onze reis van 1,5 maand door Thailand, dat slow travel eigenlijk heel fijn is. Lekker rustig reizen en genieten van alles om je heen. Nu is dat heerlijk en houd ik het ook zeker zo met ons jaar in Australië. Echter ben ik wel benieuwd hoe het zal gaan als we (later als we groot en) weer in NL zijn en maar 3 weken hebben op een plek of ik het dan kan volhouden. Vaak wil je toch zoveel mogelijk zien in zo’n korte tijd. Misschien de oppervlakte die je wilt bekijken beperken?

    1. Ik denk dat het dan inderdaad wat lastiger wordt! Je oppervlakte inderdaad beperken of misschien met welk plan je ernaartoe gaat. Maakt het een stuk makkelijker gok ik zo ;).

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hi! Mijn naam is Danique en reizen is wat ik het allerliefste doe! Dit combineer ik graag met ondernemen. Op mijn reisblog lees je daarom niet alleen tips over reizen, bestemmingen en budgetten, maar ook over werken op reis.

LEES MEER

Laatste blogposts

Geniet van korting op je volgende reis:

Scroll to Top