Onmisbare online tools voor digital nomads

Als je locatie-onafhankelijk wilt ondernemen, dan wil je natuurlijk zoveel mogelijk je bedrijf online runnen. Maar je wilt er ook voor zorgen dat er zoveel mogelijk automatisch in je bedrijf gaat. Er zijn heel wat online tools voor digital nomads beschikbaar die je daarbij goed kunt gebruiken. Want hoe zonde zou het zijn als je veel tijd kwijt bent aan zaken die je ook kunt automatiseren? Of veel uren besteedt aan ongeorganiseerd werken? Daarom laat ik je zien welke online tools ik als ondernemer gebruik.

De online tools die ik als ondernemer gebruik om online te ondernemen

Trello

Om structuur aan te brengen in mijn bedrijf, gebruik ik al een aantal jaar Trello. Waar ik het voorheen vooral als mijn to-do-lijst gebruikte, gebruik ik het nu echt voor ALLES. Mijn doelen staan erin, maandplanningen, dagplanningen, to do’s, contentplanning, marketingideeën en reflecties. Het heeft bij mij even geduurd voor ik echt een goede structuur hierin gevonden had, maar door de borden goed in te richten, heb ik nu zo veel overzicht gekregen. Ik weet nu altijd in één oogopslag wat ik moet doen. Dan heb ik het niet alleen over werkzaamheden, maar ook over taken waardoor mijn bedrijf gaat groeien. Trello is wat dat betreft echt een onmisbare online tool voor mij als ondernemer geworden.

Evernote

Evernote is mijn favoriete notitie-app waarin ik vooral veel content schrijf. Ik kan Evernote synchroniseren met mijn telefoon, waardoor ik altijd en overal verder kan schrijven. Ook offline kun je notities opslaan. Wat helemaal handig is: ik heb Evernote verbonden aan mijn contentoverzicht in Trello. Zo zie ik precies wat ik geschreven heb en wat er nog op de planning staat!

Google Calendar

Google Calendar gebruik ik voor al mijn afspraken. Ik heb verschillende agenda’s aangemaakt en deze allemaal een eigen kleur gegeven. Zo zie ik snel wat een persoonlijke afspraak is en wat een zakelijke. En op welke dagen ik nog ruimte heb voor afspraken.

Jortt

Als ik één gouden tip mag geven mocht je een beginnende ondernemer zijn: investeer in een boekhoudprogramma. Sinds 2017 gebruik ik Jortt en het heeft mijn administratie zoveel makkelijker gemaakt. Al mijn offertes en facturen verstuur ik vanuit dit programma. Als er iemand een product koopt op mijn andere website Digital Roadmap, dan krijgt diegene automatisch een factuur in zijn inbox. Ik heb nergens meer omkijken naar. De rapportages zorgen er daarnaast voor dat je inzichten in je omzet, winst en kosten krijgt. Het is de € 15,- per maand meer dan waard.

WordPress

Mijn websites draaien allebei op WordPress. WordPress is een contentmanagementsysteem waarmee je een website kunt bouwen en ervoor kunt zorgen dat er content op komt. Ik gebruik WordPress zelf in combinatie met Elementor en de Yoast-plugin. In Elementor maak ik de layout en met de Yoast-plugin check ik of ik op de goede weg zit wat SEO betreft.

Woocommerce & Mollie

Naast The Wandering Mind heb ik een onderneming (Digital Roadmap) waarmee ik andere ondernemers help op het gebied van SEO en content. Op de website van Digital Roadmap heb ik een kleine webshop waarin mensen mijn producten en diensten kunnen aanschaffen. Deze heb ik gemaakt met behulp van Woocommerce. Het betalen gaat vervolgens via het betalingssysteem van Mollie. Superhandig, want mensen krijgen hierdoor automatisch de juiste mails en producten. En ik krijg van Mollie een dag later de betaling op mijn zakelijke rekening gestort.

Mailblue

Mailblue is een mailingsprogramma waarmee je automatische mails naar je klanten kunt sturen. Superfijn! Hierdoor heb ik veel in mijn bedrijf kunnen automatiseren. Download je mijn gratis e-book op Digital Roadmap? Dan krijg je die automatisch in je inbox. Een online tool voor digital nomads die het investeren waard is. Zeker als je veel op pad bent en niet altijd een internetverbinding hebt.

Toggl

Met Toggl houd ik alle uren bij die ik werk. Ik probeer tegenwoordig zo min mogelijk uurtje-factuurtje te werken, maar door mijn uren consistent bij te houden, kan ik vaak een goede inschatting maken van hoeveel tijd ik voor iets nodig heb. Toggl hoef je alleen maar aan te zetten en weer stop te zetten als je klaar bent. Toegegeven, in het begin vergat ik het nogal vaak, maar inmiddels is het zo’n gewoonte geworden dat ik het amper nog vergeet. Hierdoor heb ik inmiddels veel inzichten gekregen in hoeveel tijd ik ergens voor moet plannen.

Adobe Lightroom

Met Adobe Lightroom doe ik niet bijzonder veel, maar ik gebruik het vooral om mijn (reis)foto’s wat op te fleuren. Ik maak hiervoor gebruik van presets, waardoor ik er maar weinig tijd in hoef te stoppen.

Canva

Canva is echt fantastisch! E-books, Pinterest-plaatjes, Insta Stories… Je kunt er alles mee maken en er echt professioneel uit laten zien. Je hebt een gratis variant waar je al heel veel mee kunt. Wil je nog net iets meer kunnen, dan is er ook een betaalde versie van Canva.

Planoly

Planoly kun je gebruiken om je Instagram-posts mee in te plannen. Ik heb zelf meerdere planners geprobeerd, maar Planoly is toch wel mijn favoriet. Je kunt hashtags van tevoren opslaan en hergebruiken, en het werkt hartstikke makkelijk. Zo hoef je niet elke keer achter je telefoon te zitten om toch wat op Instagram te krijgen.

iCloud

Mijn bestanden en foto’s zet ik altijd in de cloud. Vooral als je reizen en werken combineert en nooit een vaste werkplek heb, is het zo belangrijk om je bestanden goed op te slaan. Je zult niet de eerste zijn van wie net de laptop gestolen wordt of externe harde schijf crasht…

Zoom

Als ik online afspraken heb met klanten, gebruik ik altijd Zoom. Met Zoom kun je videobellen van over de hele wereld. Erg handig als je bijvoorbeeld trainingen geeft! Wat dat betreft is een programma als Zoom echt een onmisbare online tool voor digital nomads. Ineens kun je je werk overal uitvoeren. Chill!

Leef ook als digital nomad!

Wil je alle vrijheid hebben om te werken en te leven waar jij dat wil? Download dan mijn gratis e-book en leer in 6 stappen hoe je begint met locatie-onafhankelijk werken.

Cover gratis e-book locatie-onafhankelijk werken

Laat je verder inspireren

1 thought on “Onmisbare online tools voor digital nomads”

  1. Canva is fantastisch hé. Ik gebruik het zelf vaak voor leuke infographics, zodat ik die kan plaatsen binnen mijn artikelen. Super effectief voor mijn lezers.

    Nooit eerder gehoord van Planoly. Ook zeker effectief voor mij aangezien ik ook actief ben op Instagram.

    Bedankt voor het delen van waardevolle informatie Danique.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mijn naam is Danique en reizen is wat ik het allerliefste doe! Daarom heb ik er ook voor gekozen om locatie-onafhankelijk te ondernemen. Ik help jou ook om meer vrijheid en avontuur in je leven te creëren.

OVER DANIQUE

Volg mijn cursus

Leer in de online cursus ‘Digital Nomad Life‘ hoe je overal ter wereld je geld kunt verdienen en een lifestyle als digital nomad creëert. Een praktische cursus voor iedereen die locatie-onafhankelijk wilt werken en meer wilt reizen. Nu voor slechts € 197,-! (excl. btw)

Jouw enthousiasme en inzichten in de cursus hebben me enorm aangezet en me het zelfvertrouwen gegeven dat ik er 100% voor mag gaan! – Ingrid

Bestel mijn boek

‘Superspannend verhaal voor avontuurlijke meiden!’ – MeidenMagazine

Laatste blogposts

Scroll to Top

Ben jij er klaar voor om te werken als digital nomad?

Doe dan mee aan de online cursus 'Leer locatie-onafhankelijk werken'. Reis meer, geniet meer en voel je vrij! Nu voor de pilotprijs van slechts € 79,- (excl. btw).