Reizen naar Nieuw-Zeeland? Vraag op tijd je visum aan!

Weg richting besneeuwde berg Mount Cook Nieuw-Zeeland

Wat was het makkelijk dat je tot voor kort gewoon kon reizen naar Nieuw-Zeeland zonder een visum van tevoren aan te vragen. Maar deze regels zijn nu veranderd. Visumvrij reizen naar Nieuw-Zeeland is namelijk verleden tijd. Vanaf 1 oktober 2019 moet je als reiziger al in het bezit zijn van een toeristenvisum voor je het vliegtuig in stapt. Dit visum voor Nieuw-Zeeland kun je heel eenvoudig online regelen en heet dan een NZeTA (New Zealand electronic Travel Authority). Om je zo snel mogelijk hiermee op weg te helpen, beantwoord ik voor jou de meest gestelde vragen over het NZeTA.

7 veelgestelde vragen over het visum voor Nieuw-Zeeland (NZeTA)

1. Waarom moet ik nu ineens een visum voor Nieuw-Zeeland aanvragen?

Net als landen als Australië en de Verenigde Staten heeft Nieuw-Zeeland ervoor gekozen om reizigers van tevoren een online visum aan te laten vragen. Deels is dit vanwege een stukje veiligheid, maar ook om nieuwe inkomsten te genereren. Een groot deel van deze inkomsten zal worden ingezet voor het behoud van de natuur. Dé reden natuurlijk dat jij wilt reizen naar Nieuw-Zeeland! Je draagt dus direct je steentje bij aan het behoud van dit mooie land.

2. Wat is een NZETA precies?

NZeTA staat voor New Zealand electronic Travel Authority. Het is een digitale reisvergunning, net als bijvoorbeeld de ESTA voor de Verenigde Staten, of een e-visum voor Vietnam. Het is vooral in het leven geroepen om het jou gemakkelijker te maken. Het online aanvragen werkt namelijk snel en goedkoop. En het bespaart je een ritje op en neer naar de ambassade om daar een visum in je paspoort te laten plakken.

Hoogtepunten Zuidereiland: Rotsen in felblauwe zee en groene kustlijn

3. Wanneer heb ik een NZeTA nodig?

Iedereen die met het vliegtuig of cruiseschip naar Nieuw-Zeeland komt, moet in het bezit zijn van een NZeTA, behalve als je een Nieuw-Zeelands of Australisch paspoort hebt. Een NZeTA vraag je aan als je van plan bent korter dan drie maanden in Nieuw-Zeeland te blijven en niet wilt werken. Wil je wel werken of langer blijven? Dan moet je bijvoorbeeld een Working Holiday Visum aanvragen.

Als je vanuit Nederland reist zal het niet snel gebeuren. Maar stel dat je alleen maar een overstap in Auckland hebt en verder niets in Nieuw-Zeeland te zoeken hebt? Dan heb je ook een NZeTA nodig.

4. Wat zijn de voorwaarden om te reizen met een NZeTA?

 • Bij aankomst in Nieuw-Zeeland moet je al in het bezit zijn van een ticket het land uit.
 • Je paspoort moet nog minimaal 3 maanden geldig zijn op het moment dat je Nieuw-Zeeland weer verlaat.
 • Je moet voldoende geld op je bankrekening hebben staan om je hele reis in Nieuw-Zeeland te kunnen betalen.
 • Je moet je netjes gedragen en mag geen risico vormen voor de veiligheid.
 • Het is niet toegestaan om een strafblad te hebben en je wordt niet toegelaten tot het land indien je eerder de visumregels van een ander land hebt overschreden.
 • Als reiziger mag je geen ernstige, overdraagbare ziektes hebben of grote medische problemen verwachten.
 • Je mag niet werken, ook niet als vrijwilliger.

5. Op welk moment moet ik een visum voor Nieuw-Zeeland aanvragen?

Normaal gesproken hoeft het echt niet lang te duren voor je aanvraag van je visum voor Nieuw-Zeeland is goedgekeurd. Het kan een week duren, maar ook 10 minuten. Al moet je van dat laatste natuurlijk nooit uitgaan. Het handige is wel: een visum voor Nieuw-Zeeland is maar liefst 2 jaar geldig. Je kunt dus nooit te vroeg beginnen met het aanvragen ervan.

6. Verloopt het visum na mijn reis?

Nee! En dat is dus geniaal. Op het moment dat je Nieuw-Zeeland verlaat, kun je gerust nog een keer terugkomen op hetzelfde visum. Wel mag je maar maximaal 3 maanden aaneengesloten in het land blijven en maximaal 6 maanden per jaar. Je kunt het dus combineren met nou ja, laten we zeggen, eilandhoppen in de Pacifische Oceaan?

7. Hoe duur is het visum?

Dat ligt eraan waar je het aanvraagt. Er zijn namelijk twee opties. Je kunt een visum voor Nieuw-Zeeland aanvragen bij een externe Nederlandse partij. Je doet bij hen dan de aanvraag in het Nederlands. Zij handelen de aanvraag verder af en staan voor je klaar als je ergens vragen over hebt. Het visum kost dan € 39,95 per persoon. Dit is inclusief de International Visitor Conservation and Tourism Levy (toeristenbelasting) van $ 35,- NZD die iedereen moet betalen. Ze bieden ook de optie van een spoedaanvraag. In 90% van de gevallen heb je het visum dan binnen een uur. Dit kost je € 17,50 extra.

Je kunt ook zelf de aanvraag regelen via de website of de app van New Zealand Immigration. Deze aanvraag is natuurlijk in het Engels. Online kost de aanvraag $ 12,- en via de app $ 9,-. Daarbovenop komt dan ook weer de $ 35,- aan toeristenbelasting.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met VisumBuitenland.nl.

Leef ook als digital nomad!

Wil je alle vrijheid hebben om te werken en te leven waar jij dat wil? Download dan mijn gratis e-book en leer in 6 stappen hoe je begint met locatie-onafhankelijk werken.

Cover gratis e-book locatie-onafhankelijk werken

Laat je verder inspireren

3 thoughts on “Reizen naar Nieuw-Zeeland? Vraag op tijd je visum aan!”

 1. Goed om te weten, want ik ben de afgelopen twee jaar 2x in Nieuw-Zeeland geweest en sluit een derde bezoek niet uit, maar zou dan automatisch ervan uitgaan dat je dit gewoon bij aankomst zou kunnen regelen!

  1. Snap ik helemaal! Dat zou ik zelf gok ik ook doen ;-). Maar zou toch zonde zijn als je vervolgens het vliegtuig niet in mag!

 2. Pingback: Roadtrip Nieuw-Zeeland - Onze route van 5 weken -

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mijn naam is Danique en reizen is wat ik het allerliefste doe! Daarom heb ik er ook voor gekozen om locatie-onafhankelijk te ondernemen. Ik help jou ook om meer vrijheid en avontuur in je leven te creëren.

OVER DANIQUE

Volg mijn cursus

Leer in de online cursus ‘Digital Nomad Life‘ hoe je overal ter wereld je geld kunt verdienen en een lifestyle als digital nomad creëert. Een praktische cursus voor iedereen die locatie-onafhankelijk wilt werken en meer wilt reizen.

Jouw enthousiasme en inzichten in de cursus hebben me enorm aangezet en me het zelfvertrouwen gegeven dat ik er 100% voor mag gaan! – Ingrid

Bestel mijn boek

‘Superspannend verhaal voor avontuurlijke meiden!’ – MeidenMagazine

Laatste blogposts

Scroll to Top

Ben jij er klaar voor om te werken als digital nomad?

Doe dan mee aan de online cursus 'Leer locatie-onafhankelijk werken'. Reis meer, geniet meer en voel je vrij! Nu voor de pilotprijs van slechts € 79,- (excl. btw).