Cathedral Cove en Hot Water Beach: graaf je eigen hot spring

Hot Water Beach | Noordereiland | Nieuw-Zeeland

Ontspannen in een hot spring op het strand. Met natuurlijk uitzicht over de oceaan. Je moet hem alleen zelf nog even graven. Waar anders kan dit dan in Nieuw-Zeeland, het land dat bekendstaat om alle hot springs die in verschillende regio’s door het land heen te vinden zijn. Wie wel zin heeft in een beetje work-out gevolgd door ultiem relaxen in heet water, zou Hot Water Beach op zijn bucketlist voor Nieuw-Zeeland moeten zetten. En als je toch bezig bent, zet dan een bezoek aan het nabijgelegen Cathedral Cove er ook meteen op.

Je eigen hot spring graven op Hot Water Beach

Het meest bezochte strand van Nieuw-Zeeland is smal, eigenlijk niet eens zo bijzonder mooi en in de zomer stampvol met mensen die massaal met schepjes kuilen staan te graven. En dat allemaal omdat ze op zoek zijn naar hetzelfde: water uit een van de warmwaterbronnen die ver onder het strand in de grond liggen. Maar laten we eerlijk zijn: supertof is het natuurlijk wel dat je je eigen natuurlijke hot spring op het strand kan graven en erin kan neerploffen als je uitgegraven bent. Dus is het logisch dat veel mensen de drukte even voor lief nemen en zichzelf een paar uur hier vermaken.

Of wij ook naar warm water hebben gezocht op Hot Water Beach nadat we eerst naar Cathedral Cove waren geweest? Eh, nee. Maar dat had er vooral mee te maken dat wij Hot Water Beach in de winter bezochten, het steenkoud was en we geen schep hadden. En oké, we waren er in de kou ook gewoon niet stoer genoeg voor. Een paar anderen waren dat wel en we hebben toegekeken hoe bij hen de stoom binnen no-time de grond uit kwam zetten. Vergis je niet, het water kan echt heel warm worden onder Hot Water Beach.

Lees ook: Zo kun jij ook Hobbiton bezoeken in Nieuw-Zeeland

Tips voor jouw bezoek aan Hot Water Beach

  • Je kunt het beste tussen twee uur voor laagwater en twee uur daarna graven. Je bent dus afhankelijk van de getijden die je op deze website na kunt kijken. 
  • Het water kan echt héél warm zijn, pas er dus een beetje mee op. 
  • Als je hier in de zomer komt en met name in een weekend of vakantieperiode, zorg dan dat je er op tijd bent. Het kan echt immens druk worden. 
  • Heb je heel verbazingwekkend geen schep in je backpack of koffer gestopt? Niet getreurd, er zijn schepjes te huur (niet in de winter). Je hoeft het overigens echt niet me je blote handen te proberen. 
  • Ook nog handig om te weten: je vindt Hot Water Beach aan de oostkust op het mooie Coromandel Peninsula, op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland. 

Lees ook: Doen in Paihia: de uitvalsbasis voor Bay of Islands

De arch bij Cathedral Cove

Als je na een paar uur uitgegraven bent en wel zin hebt in een korte wandeling, pak dan de auto en rijd naar het uitzichtpunt bij de Cathedral Cove. Het is niet dat je Cathedral Cove zelf vanaf het uitkijkpunt ziet, want daarvoor moet je nog 45 minuten omhoog en omlaag lopen, om bij het strand uit te komen waar Cathedral Cove ligt. En wat is Cathedral Cove dan? Eigenlijk is het niet meer dan een grote natuurlijke ‘arch’ waar je doorheen kunt lopen als het laagwater is. Deze steekt voor een deel in de zee en de golven slaan om de rotsen heen als het nog niet helemaal laagwater is.

Volgens mij is Cathedral Cove zo’n beetje een van de meest bekende iconen van Nieuw-Zeeland geworden. In elk geval van het Noordereiland. Als het echt helemaal laagwater is kun je door de arch lopen naar een ander strand. In elk geval is het een mooie wandeling ernaartoe en prima vertoeven op het strand. En handig: het ligt maar op een klein kwartiertje rijden van Hot Water Beach af. Een prima dagbesteding.

Lees ook: Onze 10 highlights op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland

Breek met de dagelijkse sleur en word digital nomad!

Zeg maar dag tegen je 9-tot-5-baan. Vrijheid is je nieuwe lifestyle! Volg mijn online cursus ‘Digital Nomad Life’ en leer hoe je locatie-onafhankelijk werkt.

Tot en met 22 mei voor de speciale actieprijs van slechts € 97,- (ex. btw). 

Leef ook als digital nomad!

Wil je alle vrijheid hebben om te werken en te leven waar jij dat wil? Download dan mijn gratis e-book en leer in 6 stappen hoe je begint met locatie-onafhankelijk werken.

Cover gratis e-book locatie-onafhankelijk werken

Laat je verder inspireren

2 thoughts on “Cathedral Cove en Hot Water Beach: graaf je eigen hot spring”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mijn naam is Danique en reizen is wat ik het allerliefste doe! Daarom heb ik er ook voor gekozen om locatie-onafhankelijk te ondernemen. Ik help jou ook om meer vrijheid en avontuur in je leven te creëren.

OVER DANIQUE

Volg mijn cursus

Leer in de online cursus ‘Digital Nomad Life‘ hoe je overal ter wereld je geld kunt verdienen en een lifestyle als digital nomad creëert. Een praktische cursus voor iedereen die locatie-onafhankelijk wilt werken en meer wilt reizen. Nu voor slechts € 97,-! ex. btw & toegang tot 4 Q&A-sessies. Aanbieding geldig tot 22 mei 2024.

Jouw enthousiasme en inzichten in de cursus hebben me enorm aangezet en me het zelfvertrouwen gegeven dat ik er 100% voor mag gaan! – Ingrid

Bestel mijn boek

‘Superspannend verhaal voor avontuurlijke meiden!’ – MeidenMagazine

Laatste blogposts

Scroll to Top

Ben jij er klaar voor om te werken als digital nomad?

Doe dan mee aan de online cursus 'Leer locatie-onafhankelijk werken'. Reis meer, geniet meer en voel je vrij! Nu voor de pilotprijs van slechts € 79,- (excl. btw).