Met deze activiteiten in Queenstown krijg jij een adrenalinekick

Het Wakatipumeer in Queenstown waarop je veel activiteiten kan ondernemen.

Naar Nieuw-Zeeland ga je voor het landschap, de outdooractiviteiten en om de mooiste roadtrips te maken. Maar liefhebbers van extreme sporten gaan ook naar Nieuw-Zeeland toe voor een flinke dosis adrenaline. Is het niet met snowboarden of paragliden, dan wel met een flinke sprong in het diepe met een bungeekoord om de enkel. En wat is nu een betere plek in Nieuw-Zeeland om al dit soort activiteiten te doen dan Queenstown? 

Reisinformatie Queenstown

Queenstown ligt op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland, aan de voet van The Remarkables en aan de rand van het 80 kilometer lange Lake Wakatipu. Het is met 10.000 inwoners zeker niet de grootste stad van het land, maar wel een van de meest bezochte. Ik gok erop dat het deels met de ligging te maken heeft, want de omgeving rondom Queenstown is waanzinnig mooi. Vanaf elke straathoek kijk je tegen (besneeuwde) bergen aan, heb je uitzicht over het langgerekte, heldere meer of allebei. Daarnaast zijn er ook extreem veel activiteiten te doen in en rondom de stad. In de winter worden de skipistes drukbezocht, terwijl het in de zomer een perfecte bestemming is voor lange wandeltochten en andere activiteiten. 

Vervoer Queenstown

Je kunt Queenstown met eigen vervoer bereiken via State Highway 6 of de bus, en er is ook een vliegveld net buiten de stad waar veel gebruik van wordt gemaakt. Het is daarnaast een perfecte uitvalsbasis voor dagtrips naar bijvoorbeeld Milford Sound in Fiordland National Park en Wanaka. 

Het centrum van Queenstown zelf is erg compact, dus alles is op loopafstand te bereiken. Voor activiteiten word je doorgaans opgehaald bij je accommodatie in Queenstown.

Weer Queenstown

Het weer in Nieuw-Zeeland kan nogal veranderlijk zijn en dat is niet anders in Queenstown. In de winter wordt het er koud en kan er aardig wat sneeuw vallen op de bergen, maar in Queenstown zelf vriest het doorgaans niet echt. In de zomer is de gemiddelde temperatuur rond de 20 graden en schijnt de zon regelmatig. Maak kijk er niet van op dat je in de lente nog verrast wordt door een flinke sneeuwstorm en je in de herfst ineens een dag van 30 graden hebt. Bereid je dus op alles voor. 

Het centrum van Queenstown

Queenstown bezienswaardigheden

Om maar eerst even met de ‘rustige’ activiteiten te beginnen: Queenstown zelf heeft op het eerste gezicht misschien niet bijzonder veel te bieden. De straten in het centrum worden vooral gekenmerkt door veel toeristenbureaus die tours en activiteiten aanbieden, hotels, souvenirwinkels en restaurants. Dat gezegd hebbende, er valt al zo veel in de omgeving te doen, dat het ook niet echt nodig is. Als je deze vijf in elk geval maar niet overslaat. 

Varen op Lake Wakatipu

Queenstown ligt aan de riviermonding van de Kawarau River, die uitmondt in Lake Wakatipu. Het eerste dat ons opviel aan het meer was dat het water echt enorm helder is. Het tweede dat er volop activiteiten te doen zijn. Wil je op een rustige manier van het meer genieten, dan kun je een ritje maken op de TSS Earnslaw, een historisch stoomschip dat over het meer vaart. Maar ben je dus diegene die op zoek is naar adrenaline, dan kun je ook een Hydro Attack doen, waarbij je in een duikbootje in de vorm van een haai onder en uit het water schiet. No kidding. Ook kun je er flyboarden, het water overschieten in een jetboat en nog veel meer. 

Lake Wakatipu bij Queenstown is heel helder.

Neem de gondola naar Ben Lomond

Het centrum van Queenstown ligt pal naast het Ben Lomond Scenic Reserve, dat oké, een stukje hoger ligt. Om er te komen kun je een flinke zigzaggende weg omhoog nemen, maar als alternatief is er ook de Skyline Gondola waarmee je dus in een gondola naar boven gaat. Je kunt er bovenaan eventueel voor kiezen om te gaan ‘lugen’. Denk aan een soort Mario Karts waarmee je naar beneden zigzagt. Met mooi weer heb je natuurlijk ook een geweldig uitzicht over Queenstown. 

Eet een hamburger bij Fergburger

Hoe deze hamburgertent ooit zo populair heeft kunnen worden, is mij nog steeds niet helemaal duidelijk. Maar ook ik moet toevoegen dat de ‘Fergburger’ echt te heerlijk voor woorden is. Ze zijn zelfs zo populair, dat er dagelijks rijen met mensen staan te wachten om een van de burgers te bestellen. Wees dus ook niet verbaasd als je gerust een halfuurtje in de rij moet staan om er een te bemachtigen.  

Een fergburger bij de Ferg Burger in Queenstown.

Ga een avondje stappen

Nieuw-Zeeland heeft niet altijd een bruisend uitgaansleven en over het algemeen is het ook vrij duur om een avondje te stappen. Niet per se in Queenstown. Met drankjes voor $ 5,- en een heleboel muziek en gezelligheid hebben wij ons prima een avondje vermaakt in de stad. Het uitgaansleven blijkt in Queenstown zo’n beetje in het hele centrum te zijn, dus ver zoeken hoef je niet. Er zijn ook heel veel leuk geprijsde restaurants te vinden en terrasjes met verwarming voor na het wintersporten. 

Rijd de Queenstown – Glenorchy Road

Misschien dat wij al iets te veel verwend waren door de mooie routes die wij in Nieuw-Zeeland hebben gereden, zoals Arthur’s Pass. De Queenstown  – Glenorchy Road staat namelijk bekend als een van de mooiere routes in Nieuw-Zeeland. Mooi was het zeker, al vonden wij het zeker niet de allermooiste route. Maar met een afstand van rond de 90 kilometer heen en terug, kan het zeker geen kwaad om hem te rijden. Stop dan ook zeker soms eens bij het water om van Lake Wakatipu te genieten. 

Een korte roadtrip vanuit Queenstown: de Queenstown - Glenorchy Road

Queenstown voor adrenalinejunkies

Waar blijft nu de actie dan, hoor ik je denken. Dat is er meer dan genoeg, wees maar gerust. Niet alle Queenstown activiteiten kun je het hele jaar door doen, zoals skiën en snowboarden. De rest van de activiteiten die doorgaans nogal een kick geven, zijn meestal het hele jaar door te boeken, al zijn ze soms wel afhankelijk van het weer.  

Skiën en snowboarden rondom Queenstown

Kom je in de winter naar Nieuw-Zeeland, dan zijn er rondom Queenstown meerdere skigebieden te vinden waar je kunt skiën en snowboarden. De meest bekende zijn The Remarkables, Coronet Peak, Cardrona en Treble Cone Ski Area. Alles wat je nodig hebt om te kunnen wintersporten in Nieuw-Zeeland, kun je in Queenstown regelen. Hou er alleen rekening mee dat heel véél mensen graag van het skiseizoen in Queenstown gebruikmaken en dat accommodaties ruim van tevoren vol kunnen zitten. En… de winter loopt natuurlijk tegelijk met de Nederlandse zomer. Het skiseizoen in Nieuw-Zeeland loopt dan ook ongeveer van half juni tot en met half oktober, afhankelijk van het gebied waar je zit. 

Snowboarden in Nieuw-Zeeland

Bungeejumpen boven de rivier

Ik kan veel woorden aan het bungeejumpen wijden, maar ik gok erop dat je het principe wel kent. Op verschillende plekken in Queenstown kun je bungeejumpen, waarbij de sprong boven de Kawarau River misschien nog wel het meest populair is. Hierbij donder je even 43 meter de diepte in en kun je met je vingertoppen het water aanraken. Ehm… Of ga je toch liever voor de hoogste bungeejump van heel Nieuw-Zeeland waarbij je 134 meter de afgrond in lazert? De keuze is aan jou…

Bungeeswingen door een canyon

Ik weet niet wat enger is, bungeejumpen of bungeeswingen. Het verschil? Bij de bungeeswing ‘schommel’ je letterlijk door een canyon heen of vlak boven Queenstown. Samen met nog een andere persoon neem je plaats in een tuigje waarna je valt en keihard heen en weer wordt geslingerd. Bij de Nevis Swing slinger je in een boog van maar liefst 300 meter… 

Paragliden en skydiven boven de bergen

Paragliden en skydiven in Queenstown kunnen niet ontbreken in het rijtje. Als je gaat skydiven, spring je van de berg bij Ben Lomond Scenic Reserve en kom je terecht op een voetbalveld in het centrum van Queenstown. Kun je daarna meteen wat drinken om van de schrik te bekomen. Ik vond het er soms doodeng uitzien, want het leek af en toe net of je een skydiver op je hoofd kon krijgen. En het paragliden moet wel fantastisch mooi zijn in deze omgeving. Het is dat ik het niet durf, anders zou ik het zeker in Queenstown doen. 

Skydiven boven Queenstown

Raften of jetboaten op Shotover River

Ook een populaire Queenstown activiteit: een ritje in een jetboat of raften op de Shotover River. Deze rivier is 75 kilometer lang en heeft deze naam gekregen omdat er nogal veel stroomversnellingen in te vinden zijn. Het water gaat ook echt hard tekeer! Perfect dus om te raften of met een snelle jetboat doorheen te racen op een mooie dag.

Hotel in Queenstown

In bijna heel Nieuw-Zeeland kampeerden we met onze auto, maar in Queenstown was dit haast niet te doen. Wij sliepen daarom een aantal nachten bij JUCY Snooze in het centrum van Queenstown en ik kan deze accommodatie alleen maar heel erg aanbevelen.

De bedden zijn supercomfortabel, de douche heerlijk en er is een gezellig dakterras waar je pizza kunt eten en waar dagelijks activiteiten worden georganiseerd, zoals livemuziek. Voor de solo-reizigers zijn er ook supertoffe sleeping pods beschikbaar die er bijna futuristisch uitzien, maar van alle gemakken voorzien zijn. Ben je er benieuwd naar? Check de pagina’s van JUCY op Facebook of Instagram maar! 

Een privékamer bij JUCY Snooze in Queenstown
Miss Lucy's Woodfired Pizza met dakterras op de bovenste verdieping van JUCY Snooze.

Voor dit artikel hebben wij gratis mogen overnachten bij JUCY Snooze in Queenstown. Dat betekent echter niet dat mijn mening over JUCY daardoor anders is geworden. We vonden het oprecht een heel fijne plek om te verblijven in Queenstown.

Leef ook als digital nomad!

Wil je alle vrijheid hebben om te werken en te leven waar jij dat wil? Download dan mijn gratis e-book en leer in 6 stappen hoe je begint met locatie-onafhankelijk werken.

Cover gratis e-book locatie-onafhankelijk werken

Laat je verder inspireren

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mijn naam is Danique en reizen is wat ik het allerliefste doe! Daarom heb ik er ook voor gekozen om locatie-onafhankelijk te ondernemen. Ik help jou ook om meer vrijheid en avontuur in je leven te creëren.

OVER DANIQUE

Volg mijn cursus

Leer in de online cursus ‘Werk locatie-onafhankelijk en voel je vrij!‘ hoe je overal ter wereld je geld kunt verdienen en een lifestyle als digital nomad creëert. Een praktische cursus voor iedereen die locatie-onafhankelijk wilt werken. Nu voor slechts € 197,-! (excl. btw)

Bestel mijn boek

‘Superspannend verhaal voor avontuurlijke meiden!’ – MeidenMagazine

Laatste blogposts

Scroll to Top

Ben jij er klaar voor om te werken als digital nomad?

Doe dan mee aan de online cursus 'Leer locatie-onafhankelijk werken'. Reis meer, geniet meer en voel je vrij! Nu voor de pilotprijs van slechts € 79,- (excl. btw).