Geld pinnen in Nepal: bij deze banken moet je zijn

Pinnen in Nepal | Pokhara | Kathmandu

Geld pinnen in Nepal kan best een uitdaging zijn. Banken zijn er in steden als Kathmandu en Pokhara in overvloed te vinden, maar of het je dan lukt om er geld uit te krijgen is de volgende vraag. Kijk er in elk geval niet van op als je langs een pinautomaat of vijf moet lopen voor je eindelijk wat Nepalese roepies in je handen hebt.

Kosten om geld te pinnen in Nepal

Een andere uitdaging is vooral de hoeveelheid geld die je uit deze pinautomaten kunt krijgen. Ga je pinnen in Nepal, dan krijg je veel te maken met banken waar je maximaal 10.000 NRP (€ 82,50) kunt pinnen waarvoor je een pinfee moet betalen naast de eventuele kosten van je eigen bank. En dat kan best in de kosten lopen. De standaard pinfee is 500 NPR (€ 4,13) en soms 400 NPR (€ 3,30). Veel banken in Nederland vragen daarnaast zo’n € 2,25 aan opnamekosten en de meeste banken rekenen daarnaast ook nog eens een koersopslag. Een simpel rekensommetje: voor elke € 82,50 betaal je al gauw € 7,- aan extra kosten! Even geld opnemen kan op deze manier flink in de kosten lopen.

Betalen in Nepal

Alles in Nepal wordt betaald met de Nepalese roepie. Ook kun je in principe nergens pinnen of met een creditcard betalen, behalve in duurdere restaurants en hotels. Ben je van plan om een meerdaagse trektocht te maken? Neem dan vooral ruim voldoende geld mee want nergens in de bergen lukt het je om aan geld komen. Ook als je naar dorpen en minder toeristische plaatsen gaat kun je er maar beter voor zorgen dat je cash op zak hebt. Reken van tevoren uit hoeveel je nodig hebt en neem ook altijd wat extra’s mee voor noodgevallen. In onderstaande blog over de kosten om zelf te hiken naar het Annapurna Base Camp vertel ik precies hoeveel kosten je per dag kunt verwachten, zodat je zelf makkelijk kunt uitrekenen hoeveel je nodig hebt.

Lees ook: Hiken naar het Annapurna Base Camp: de kosten

De goedkoopste banken in Nepal

We hoeven vast niet uit te leggen dat je regelmatig moet pinnen als er maximaal € 82,50 uit de pinautomaat komt, zeker als je gaat hiken in de bergen waar de kosten nog een stuk hoger liggen en je alles contant mee moet nemen. Maar het fijne: er zijn twee banken in Nepal waar je een stuk goedkoper aan Nepalese roepies kunt komen.

Een daarvan is de groengekleurde Nabil Bank. Deze bank is op veel plekken te vinden in het land. Bij Nabil Bank is het mogelijk om tot 35.000 NPR (€ 288,-) in één keer op te nemen met opnamekosten van 500 NPR (€ 4,13). Nog beter is de Standard Chartered Bank waar je soms zelfs tot 50.000 NPR (€ 413,-) kunt opnemen en géén pinfee betaalt (behalve de opnamekosten van je eigen bank uiteraard). Pinnen bij een van deze twee banken scheelt je uiteindelijk tientallen euro’s.

De keerzijde ervan is dat meer mensen dit weten en dat de automaten dus soms leeg zijn. Ook wordt in sommige automaten de magneetstrip van je pinpas gelezen. Niet alle Nederlandse bankpassen hebben deze strip meer, maar vaak is dezelfde bank op een paar honderd meter afstand te vinden waar je pas dan wel werkt. Kortom, het loont dus zeker om even goed te zoeken naar een van deze twee banken. Zo wordt het een stuk goedkoper voor je om geld te pinnen in Nepal.

Geld pinnen | Nepal | Kathmandu | Pokhara

Leef ook als digital nomad!

Wil je alle vrijheid hebben om te werken en te leven waar jij dat wil? Download dan mijn gratis e-book en leer in 6 stappen hoe je begint met locatie-onafhankelijk werken.

Cover gratis e-book locatie-onafhankelijk werken

Laat je verder inspireren

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mijn naam is Danique en reizen is wat ik het allerliefste doe! Daarom heb ik er ook voor gekozen om locatie-onafhankelijk te ondernemen. Ik help jou ook om meer vrijheid en avontuur in je leven te creëren.

OVER DANIQUE

Volg mijn cursus

Leer in de online cursus ‘Digital Nomad Life‘ hoe je overal ter wereld je geld kunt verdienen en een lifestyle als digital nomad creëert. Een praktische cursus voor iedereen die locatie-onafhankelijk wilt werken en meer wilt reizen. Nu voor slechts € 197,-! (excl. btw)

Jouw enthousiasme en inzichten in de cursus hebben me enorm aangezet en me het zelfvertrouwen gegeven dat ik er 100% voor mag gaan! – Ingrid

Bestel mijn boek

‘Superspannend verhaal voor avontuurlijke meiden!’ – MeidenMagazine

Laatste blogposts

Scroll to Top

Ben jij er klaar voor om te werken als digital nomad?

Doe dan mee aan de online cursus 'Leer locatie-onafhankelijk werken'. Reis meer, geniet meer en voel je vrij! Nu voor de pilotprijs van slechts € 79,- (excl. btw).