Azië Nepal Reisfilms

Reisfilm: hiken naar Annapurna Base Camp in de Himalaya

13 mei 2018
Hiken | Himalaya | Annapurna Base Camp | Nepal
Laatste update: 24 november 2018

Een van onze mooiste reisherinneringen blijft onze hiketocht naar het Annapurna Base Camp in Nepal. In vijf dagen liepen we naar het kamp in de Himalaya, en in drie dagen weer terug naar beneden. Misschien heb je onze hikedagboeken erover al eerder gelezen?

Op sommige moment was het lopen behoorlijk pittig en we zijn onszelf echt wel tegengekomen die dagen. Maar als ik nu zelf deze beelden weer terugzie, dan denk ik: wat een avontuur was het. Wat een geweldige ervaring. Wat was het mooi om in die machtige bergen van de Himalaya te lopen, op sommige plekken volledig omringd door de stilte. Bergen die kilometers boven je uit torenen, met sneeuw bedekt en groots. Het waren de tranen en het zweet meer dan waard. En ik blijf trots op onszelf dat we het gered hebben, de top. Niemand pakt ons deze ervaring meer af.

 • Reply
  Jeremy
  28 mei 2018 at 19:41

  Waarom hebben jullie gekozen voor Annapurna? Is daar een specifieke reden voor? Zelf twijfel ik enorm tussen Everest Base Camp of Annapurna. Als jullie hierover tips hebben, hoor ik het graag! 😃

  • Reply
   Danique
   3 juni 2018 at 09:49

   Hi Jeremy! Geen heel specifieke reden. Om eerlijk te zijn ging een vriendin al de Annapurna lopen en zijn wij vooral aangehaakt. Van horen zeggen heb ik wel begrepen dat de Annapurna net wat afwisselender en mooier is dan de Everest Base Camp-trek. En Pokhara, de uitvalsbasis voor de Annapurna, is ook een heerlijke plek om naartoe te gaan!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.