Virtueel zen worden in het bos met Wildfulness 2

Wildfulness | Wild Ventures | Zen | Meditiatie

Sinds wij terug zijn in Nederland zitten wij tijdelijk in een vakantiehuisje. Als ik aan de lichthouten eettafel achter mijn laptop zit te werken, kijk ik precies door de grote terrasdeuren naar buiten tegen de dennenbomen aan. Vooral als de zon schijnt en de lichtstralen een weg door de takken zoeken, geeft het een prachtig mooi beeld. Steeds weer hoor ik vogels fluiten en dat heeft wat geruststellends als ik ernaar luister. Ontspannend als ik aan het werk ben of even op de bank zit. Wat dat betreft is het echt een heerlijke plek om te werken.

Laat de realiteit nu zijn dat de meesten van ons niet elke dag de bomen zien en de vogels horen fluiten. Ook wij gaan straks het huisje weer uit, het bos en zijn mooie geluiden verlaten en de drukte van Auckland in. Toch heb ik een manier gevonden om ook in de rumoerige stad te kunnen ontspannen bij deze bosgeluiden met de app Wildfulness 2 van Wild Ventures. Een app die ervoor zorgt dat je je virtueel even in het bos waant, en voorzien is van de mooiste illustraties.

Wildfulness II

Wildfulness II is bedoeld om mee tot rust te komen. Om zen te worden en pauze te nemen van je dagelijkse bezigheden. Dat doe je onder andere door een van de tien boslandschappen te openen en te genieten van de rustgevende geluiden en beelden. Kijk bijvoorbeeld naar de vallende sneeuwvlokjes in het sneeuwlandschap of luister naar de vogelluiden in de frisse dageraad. In elk landschap kun je een timer aanzetten, waarna er aan het eind geen ellendig hard geluid afspeelt, maar de geluiden langzaam vervagen. Perfect dus om even je hoofd mee leeg te krijgen en nieuwe energie op te doen.

Simpel, mooi, mindful, natuurlijk en perfect voor iedereen op elk moment. Ontdek met de hand geïllustreerde landschappen en kom tot rust met de kalmerende natuurgeluiden van Wildfulness 2 die je helpen stress te verminderen, je energie in balans te houden, angsten te beheersen en je algemene welzijn te bevorderen. – Wild Ventures

De app is bedacht door het Nederlandse stel en designduo Mark en Sterre. Sterre maakt echt de mooiste natuurillustraties en samen hebben ze dit handwerk omgezet naar een digitaal kunstwerk. In de app staat ook een ademhalingsoefening van 60 seconden die je op elk moment tussendoor kunt doen en na het gebruiken van de timer komt er een mooie illustratie beschikbaar met quote die je kunt delen op social media. Een eenvoudige app met een paar mogelijkheden, maar meer heb je in dit geval zeker ook niet nodig.

Lees ook: Je dankbaarheid opschrijven in een dagboek

Wildfulness | Meditatie | Zen | Wild Ventures

Sonus Island

Voor wij naar Auckland vertrekken, gaan wij eerst nog twaalf dagen naar Koh Lanta. Ik hou van het bos, van de bergen én van eilanden. Van het geluid van de golven en de wuivende palmbomen. En ik ben zeker niet de enige. Ben je meer een eilandpersoon dan iemand die van het bos houdt? Dan is er ook nog Sonus Island beschikbaar. De app werkt precies hetzelfde als Wildfulness 2, met het enige verschil dat de boslandschappen- en geluiden zijn vervangen door eilandgeluiden- en beelden.

Sonus Island is de perfecte app om meer te ontspannen, te focussen en beter te slapen. Luister naar de kalmerende geluiden van golven aan de kust, kom tot rust met de meditatieve geluiden van walvissen onder water of val onder de sterrenhemel in slaap op het strand. – Wild Ventures

Wildfulness 2 en Sonus Island zijn allebei beschikbaar voor de iPhone en iPad en verkrijgbaar in de App Store. Het downloaden van de apps met één landschap is gratis, maar wil je van alle tien de landschappen gebruikmaken, dan betaal je eenmalig € 4,49 per app.

Dit artikel betreft een samenwerking met Wild Ventures. Meer over samenwerkingen lees je in de disclaimer

Over de auteur

Lees meer

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hi! Mijn naam is Danique en reizen is wat ik het allerliefste doe! Dit combineer ik graag met ondernemen. Op mijn reisblog lees je daarom niet alleen tips over reizen, bestemmingen en budgetten, maar ook over werken op reis.

LEES MEER

Laatste blogposts

Geniet van korting op je volgende reis:

Scroll to Top