Maandoverzicht

Maandoverzicht: September 2017

1 oktober 2017
september
Laatste update: 8 januari 2018

September. De maand waarin de herfst weer terug begon te komen in Nederland. We net zo hard genoten van de gezelligheid thuis als dat we in augustus deden. Een maand met mooie, bijzondere gelegenheden, maar ook een maand waarin we weer afscheid namen van alle lieve mensen om ons heen. We vlogen de maand september letterlijk uit in het vliegtuig op weg naar Dubai, en reizen vrolijk de maand oktober in.

Waar zijn we geweest?

Thuis. Alhoewel het best gek is om over thuis te praten als je in principe geen thuis meer hebt. We hebben natuurlijk geen eigen huis meer, en zolang we dat niet hebben is thuis de plek waar familie en vrienden zijn. Thuis dus. Deze maand geen reisjes, alleen kleine uitstapjes in de buurt. Gisteravond zaten we wel in het vliegtuig, op weg naar onze eerste bestemming Dubai.

Wat ik leerde deze maand

Afscheid nemen wordt niet steeds makkelijker, alleen maar moeilijker. De eerste keer toen ik voor langere tijd op reis ging heb ik praktisch geen traan gelaten. Ik keek zo uit naar mijn avontuur. De tweede keer, vorig jaar dus, kwamen op Schiphol pas de tranen. Nu heb ik al een paar keer tranen met tuiten gehuild. Wéér iedereen achterlaten die je liefhebt. En dat terwijl ik nu misschien wel nog meer uitkijk naar het reizen dan ik ooit heb gedaan. Want we gaan naar Nepal en Nieuw-Zeeland en die landen móéten wel waanzinnig mooi zijn. Ook gaan we natuurlijk weer samen en de vorige keer ging dat zo goed en genoten we zo van alles, dat ik daar echt naar uitkijk. Ja, kon je alles maar tegelijk omarmen, dat zou soms iets makkelijker zijn.

Hoogtepunten deze maand

Veel. Heel veel. We hebben weer genoeg gezellige uitjes ondernomen met vrienden en familie. We hadden een bruiloft. Veel etentjes. En het weer was ook zeker niet altijd verkeerd. En The Wandering Mind kreeg een nieuw design! Hoe leuk is dat?

Minder leuk in september

Ik val in herhaling, maar weer: afscheid. Gelukkig geen definitief afscheid, maar afscheid vanwege een eigen keuze en een heel mooie toekomst. En hoewel het niet leuk is maakt het mij ook wel weer trots. We doen namelijk wel wat we zelf écht willen. Het is heel makkelijk om te zeggen ‘we doen het niet’ omdat we niemand willen achterlaten, maar maakt ons dat uiteindelijk gelukkig? Dat denk ik niet. En tegenwoordig is het zo makkelijk communiceren met de mensen thuis, dat het bijna lijkt alsof je niet weg bent.

maandoverzicht september

Plannen voor oktober

Plannen voor oktober zijn er genoeg. Heel leuke plannen! Vandaag lopen we rond in Dubai en vannacht vliegen we weer verder naar Kuala Lumpur. In Maleisië hebben we negen dagen en we weten nog niet helemaal zeker waar we naartoe gaan. We willen namelijk verschillende plekken zien maar ze allemaal bezoeken gaat ons niet lukken. We twijfelen tussen de Cameron Highlands, Taman Negara of Pulau Pangkor. In ieder geval blijven we twee dagen in Kuala Lumpur om even bij te komen van de lange reis en dan beslissen we. Op 12 oktober vliegen we vervolgens naar Nepal, waar we een paar dagen later aan de Annapurna Base Camp Trek beginnen met een vriendin van mij. Een hiketocht van ongeveer twaalf dagen, dus een uitdaging gaat het zeker worden!

The Wandering Mind

Ik was er al zo blij mee, maar elke dag word ik nog een stukje gelukkiger van het nieuwe design en logo die deze maand online kwamen. Angelina van Eunoia Studio kon het wat mij betreft echt niet beter doen! Een mediakit komt er nog aan, en met de geweldige foto’s die Aline van ons maakte, is het plaatje wat mij betreft compleet. Ook die vind ik meer dan fantastisch geworden! Deze maand kwamen er ook weer meer bezoekers, en het is leuk om te zien dat er echt een stijgende lijn in het aantal lezers zit. Blijf vooral terugkomen zou ik zeggen ;).

Welke artikelen kwamen er online

Naast het maandoverzicht voor augustus, plaatste ik begin september een artikel dat er een nieuw design online stond. Deze werd gevolgd door een 10-daagse route door Tasmanië (zeker niet missen als je naar Australië gaat!) en een reisfilmpje van Daan: in 60 seconden langs de Great Ocean Road. De maand sloot ik af met onze 15 favoriete plekken in Zuid-Australië. Ja, ik heb even een inhaalslag gemaakt met artikelen over Australië, en er gaan er nog meer komen!

Populairste artikel

De route door Tasmanië of de 15 favoriete plekken in Zuid-Australië. Een moeilijke keuze blijkbaar, want ze werden op een paar bezoekers na net zo vaak gelezen. Het zijn dan ook allebei mooie plekken ;).

Hoe was september voor jullie?

 • Reply
  Natasja
  2 oktober 2017 at 18:24

  Prachtige foto’s maakt Aline toch! En ja dat afscheid nemen… ik ben zelf nooit langer dan 2,5 maand weg geweest maar vond dat toch ook wel een ding. Maar jullie hebben mooie vooruitzichten! Ik ben alweer ruim een maand terug uit Nieuw-Zeeland en zit nog boordevol fijne herinneringen. Straks via jullie meegenieten!

  • Reply
   Danique
   9 oktober 2017 at 15:40

   Ja klopt, en nu we weer weg zijn ben je al snel bezig met ‘hier’. Dus nu is het weer even prima, haha ;).

 • Reply
  Aline
  8 oktober 2017 at 19:22

  Ahhh wat staan de nieuwe foto’s leuk!!! :D

  • Reply
   Danique
   9 oktober 2017 at 15:41

   Jaaa, supertof toch! Goede fotograaf ;).

 • Reply
  Marcella
  11 oktober 2017 at 11:26

  Lijkt me best lastig, afscheid nemen. Maar je hebt inderdaad zo contact met de andere kant van de wereld, dat scheelt. Veel reisplezier, geniet van Nepal straks!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • ONDERNEMEN Wat zijn jouw kernwaarden?  Deze vraag
 • REIZEN Ziet er best uit als een paradijs h
 • REIZEN Nu wij de komende tijd gewoon weer in
 • Happy Sunday folks! De temperaturen schieten omhoog en er
 • Deze leuke jongen is vandaag jarig! Dat vindt hij zelf
 • Hoe wij deze week begonnen? Met een korte roadtrip door
 • Of ik interesse had om het boek Backpack bestemmingen
 • FILIPIJNEN Wakker worden en deze zonsopkomst zien Wie wil