Maandoverzicht

Maandoverzicht: Oktober 2017

31 oktober 2017
The Wandering Mind | Traveling | Monthly Review
Laatste update: 8 januari 2018

Hoi! Ja, daar zijn we weer. Onze hiketocht naar de Annapurna Base Camp in het Himalaya-gebergte zit erop. En we hebben het GEHAALD. Het was op sommige momenten flink zwaar, en ik ga nog van alles erover vertellen (en onze hikedagboek delen), maar voor nu eerst even het maandoverzicht voor oktober. Dé maand waarin we verdergingen met onze wereldreis en we een nieuw land bezochten: het waanzinnig mooie Nepal.

Waar zijn we geweest?

Oktober begon voor ons in Kuala Lumpur, Maleisië. We reisden door naar George Town, de Cameron Highlands en weer terug naar Kuala Lumpur, om het vliegtuig naar Nepal te pakken. Daar begonnen we in het chaotische Kathmandu, waar we bleven tot een vriendin van mij arriveerde, met wie we samen naar de Annapurna Base Camp in het Himalaya-gebergte liepen. Op dit moment zitten we in Pokhara, een ontzettend fijne stad aan het Phewa-meer. De komende dagen blijven we hier nog even lekker genieten.

Wat ik leerde deze maand

Ik ben ervan overtuigd dat je elke dag wel weer iets nieuws leert, maar tijdens onze hiketocht naar de Annapurna Base Camp (ABC) leerde ik zeker van alles. Ik ben sterker dan ik dacht. Van tevoren dacht ik niet dat ik de ABC zou gaan redden. De eerste twee dagen al helemaal niet, nadat we duizenden traptreden op en af waren gelopen. Maar ik haalde het wél, en hoewel ik nog steeds moe ben, ben ik vooral trots. Op ons allebei. Ik kan meer bereiken dan ik dacht.

En ook: gewoontes zijn maar gewoontes. Tijdens het lopen waren we alle dagen offline, aten we geen vlees (nog steeds niet) en dronken we geen alcohol (nu nog steeds niet). Geen van alle heb ik ook maar een seconde gemist. Het grappige is: ik heb wel eens eerder geprobeerd om vegetarisch te eten, maar ik geef direct toe dat ik dat dan best moeilijk vond. Nu ik ineens in een heel andere omgeving zat, mijn gedachten gefocust op één doel, heb ik er geen moment aan gedacht dat ik het kon missen (het lekkere Nepalese eten hielp er ook wel aan mee ;-)).

Maandoverzicht oktober

Hoogtepunten deze maand

Het bereiken van de Annapurna Base Camp was voor mij écht een persoonlijk hoogtepunt. Vlak voor aankomst, terwijl we het kamp in de verte al zagen liggen, moest ik wel even slikken en een traantje laten. Gewoon, van trots. We hadden het gehaald! Het feit dat we weer aan het reizen zijn, is zeker ook een hoogtepunt. We hebben mooie plannen in het vooruitzicht. En Nepal. Nepal! Wat een fantastisch land tot zover. De meeste mensen zijn ontzettend lief en behulpzaam, de natuur is prachtig, het Himalaya-gebergte fenomenaal en het eten heerlijk. Wat wil je nog meer?

Minder leuk in oktober

Weinig slechte gebeurtenissen in oktober, alhoewel we nu even aan het rommelen zijn met onze gezondheid. Daan werd de laatste dag van het lopen ziek en ik de dag erna. Nog steeds zijn we aan het snotteren en proesten, maar inmiddels gaat het weer een stuk beter. Er zijn slechtere plekken dan Pokhara om ziek te zijn! Ook heeft Daan zijn knie behoorlijk pijn gedaan tijdens het lopen. Zolang hij niet te veel loopt, gaat het goed, maar hij moet het zeker niet te veel belasten. Even rustig aan doen dus.

Plannen voor november

Hoewel we altijd beweren niet van plannen te houden, hebben we nu tóch onze reis voor de komende tijd een beetje gepland. Dat had er vooral mee te maken dat we nu ontzettend goedkope vliegtickets vonden en het ons zonde leek om daar geen gebruik van te maken. Wat deze plannen zijn, laat ik nog weten in een andere blogpost, maar voor november verklap ik ze alvast graag. Tot 9 november reizen we nog rond in Nepal, en daarna reizen we door naar Vietnam! We beginnen in Ho Chi Minh City, en reizen daarna naar het noorden. Zelf ben ik tweeënhalf jaar geleden in Vietnam geweest, maar er zijn zo veel plekken die ik toen heb moeten overslaan, dat ik maar al te graag weer terugkom.

Maandoverzicht oktober

The Wandering Mind

In oktober kozen we er bewust voor om even offline te gaan tijdens het hiken naar de ABC. Dat zorgde ervoor dat er bijna twee weken niets op The Wandering Mind verscheen en ook niets op social media. Mijn eerlijke mening: heerlijk. Het was echt fijn om tijdens het lopen hier niet aan te denken. Ik had natuurlijk berichten in kunnen plannen, maar nee. Ik wilde écht even helemaal offline en dat was een goed idee. Tijdens het lopen heb ik het ook niet gemist, maar wel veel ideeën voor artikelen opgedaan. In november gaan we dus gewoon weer volop schrijven!

Welke artikelen kwamen er online

De maand begon met het maandoverzicht voor september, gevolgd door een artikel over hoe je het samenreizen leuk houdt als stel. We zijn geen pro’s, maar het feit dat we al ruim een jaar samen aan het reizen zijn en nog steeds samen verder willen reizen, zegt hopelijk wel wat ;-). Ook verscheen er een budget guide voor het Thaise eiland Koh Tao, en schreef ik over hoe wij onze reizen betalen. Onze eerste reisdagboek van deze reis verscheen ook weer online, en de maand oktober sloten we af met het bericht dat we offline zouden zijn voor twee weken.

Populairste artikel

Nieuwsgierig aagjes die lezers van ons, want echt veruit het meest werd er gelezen over hoe wij onze reizen betalen. Sorry als het antwoord wat teleurstellend was, maar bedenk maar zo: dan kan jij het ook!

Hoe was oktober voor jullie?

 • Reply
  Shamira | Kompas 24
  31 oktober 2017 at 14:16

  Super gaaf! Ik ben heel benieuwd naar je Nepal verhalen verder, ik overweeg om er misschien in januari of februari heen te gaan, maar twijfel ook nog over Peru of Costa Rica. Keuzes keuzes haha.

  • Reply
   Danique
   3 november 2017 at 04:32

   Dat zijn best verschillende opties ;). Nepal bevalt ons supergoed! Daan is naar Costa Rica geweest en ook dat vond hij fantastisch.

   • Reply
    Shamira | Kompas 24
    3 november 2017 at 09:06

    Haha ja klopt, ze lopen lekker uiteen. Eerst wilden we zelfs naar Afrika, maar de landen op ons lijstje bleken qua klimaat niet helemaal goed uit te komen rond die periode. Toen ben ik op deze 3 opties uitgekomen :-)

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.