Maandoverzicht: Mei 2017

Monthly review, Bay of Fires

Ook zo’n nieuw item op The Wandering Mind, een maandoverzicht. Want hoewel de Two-week diaries goed bevallen, is het ook tof om nog even terug te blikken op de hoogte- en dieptepunten en andere leuke feitjes van afgelopen maand. Voor deze eerste keer is mei aan de beurt! 

Deze maand hebben we zóveel meegemaakt, gedaan en gezien. Voor het mooie misschien iets te veel eigenlijk. Ik ga het steeds meer waarderen om juist langzaamaan te reizen en langer op een plek te zitten. Voorheen had ik heel erg de drang om zoveel mogelijk te zien, nu heb ik mijzelf aangeleerd dat ik gewoonweg niet álles kan zien wat de wereld te bieden heeft. Alleen is dat rustig aan doen in mei nog niet heel erg gelukt, behalve de laatste paar dagen.

Waar zijn we geweest?

Nog altijd zaten we in Australië! Deze keer om precies te zijn bij de Great Ocean Road, in de Grampians, op Tasmanië en in Sydney. Vooral op Tasmanië hebben we veel tijd doorgebracht en daar hebben we dan ook bijna de hele maand gezeten. Wat een prachtige plek! Heel anders dan de rest van Australië en we vonden het jammer om weer weg te gaan.

Top drie favoriete plekken

Ik wilde er eerst één noemen, maar toen bedacht ik mij dat dat een ONMOGELIJKE opgave gaat worden, laat staan dat drie lukt, maar daarmee kan ik tenminste nog een poging wagen. Ik heb er lang over nagedacht, want ik weet nog steeds niet zeker of ik het zelf wel eens ben met deze top drie, maar ik moet toch een keuze maken. Komt-ie dan hè:

Cradle Mountain
Onze eerste bestemming op Tasmanië en gelijk ook een van de mooiste plekken. Van zonsopkomst tot zonsondergang, alles was mooi wat we hier zagen en we hebben zo genoten van de zon en van de natuur. Een aanrader!

Cape Hauy
Het gevoel dat je het einde van de wereld hebt bereikt, zo voelt het wanneer je de woeste golven tegen de metershoge kliffen aan hoort rammen, wetende dat de volgende bestemming Antarctica is als je de oceaan oversteekt. Hoe je je zo kleins op zo’n machtige plek kunt voelen.

Teddy’s Lookout
Een curvy road afgetekend tegen een waanzinnig blauwe zee. De weg vanuit Lorne richting het westen, is er eentje die je simpelweg niet wilt missen. We begonnen met het uitzicht vanaf Teddy’s Lookout. Waanzinnig.

Favoriete slaapplek

Het eerste dat in me opkomt is meteen Bay of Fires. Wakker worden terwijl het oranje licht van de opkomende zon de auto in schijnt, je schoenen aantrekken om meteen het strand op te rennen om de zon boven de horizon uit te zien komen. De brekende golven die alleen maar een rustgevend geluid geven. De duizenden sterren die schijnen als je ’s nachts de auto uit gaat. Ik kan nog even doorgaan, maar ik denk dat het niet nodig is. O, en The Pickled Frog in Hobart. Want een comfortabel bed en een warme douche naast de deur is op z’n tijd ook heel fijn.

Aantal kilometers gereden

Rond de 3800 kilometer in mei! Oeps. Dat was flink wat, we hebben gemiddeld ruim 120 kilometer per dag gereden. In totaal hebben we nu zelfs al ruim 16.000 kilometer gereden met ons busje. Holy crap. Dat betekent dat we heel Australië al rond hadden kunnen rijden. En voor mijn gevoel hebben we nog maar een héél klein stukje gedaan. Of we hadden vanuit Nederland ver in Mongolië kunnen rijden en weer terug. Ik bedoel maar.Monthly review, Bay of Fires, mei

Lekkerste maaltijd

Om maar even heel eerlijk te zijn: de Australische keuken vind ik over het algemeen niks. Veel restaurantjes die je tegenkomt serveren alleen maar kleffe hamburgers, patat en pizza. Bij Harvest Trail in Halls Gap had ik voor de eerste keer het gevoel écht weer in een gezellige lunchroom te zitten waar ze lekker eten serveerden. Ik nam een broodje steak, dat ook typisch Australisch is, maar voor de verandering gemaakt was met een ciabattabroodje, tomatenchutney en geroosterde mini-aardappeltjes erbij. Lekker! Ook in Coogee Beach at ik heerlijk. Een steenovenpizza met ansjovis, kappertjes en olijfjes.

Fijn om te lezen

Het boek The Gifts of Imperfection van Brené Brown. Ik sleep al jaren een e-reader met mij mee maar ik neem véél te weinig tijd om te lezen. Dit boek heb ik dan ook nog lang niet uit, maar het begin is heel prettig. Een positief boek over het omarmen van je eigen imperfecties.

Minder leuk deze maand

Ik begon dit blogje een paar dagen voor het einde van de maand te schrijven en kwam alleen maar op kamperen met -3°C uit. Ja, als dat het ergste is, valt het wel mee toch? Helaas. We brachten onze auto op de een na laatste dag van mei naar de garage voor een servicebeurt en kregen een rekening van bijna $ 2000,- voor dingen die kapot schijnen te zijn. Ehh, daar zaten we niet op te wachten (overigens staat hij nu bij een andere garage voor een second opinion en hebben we nog niets betaald). We kwamen dezelfde dag er ook achter dat de Australische overheid stilletjes wat belastingregels heeft veranderd en dat we ineens nog zo’n $ 3000,- aan belasting moeten betalen als we Australië verlaten. Oké, waar was die regenboog met die pot goud ook alweer?

Plannen voor de volgende maand

Geen idee! En dat is geen grapje. Een paar dagen geleden zijn we in Sydney aangekomen en we staan EIN-DE-LIJK stil. Vanuit de haven in Melbourne zijn we in twee dagen naar Sydney gescheurd, met als voornaamste doel de warmte weer opzoeken. Want jeetje, de kou kwam onze neus wel uit. Vooral als je dan al die tropische plaatjes vanuit Nederland voorbij ziet komen. Helemaal niet jaloers hoor. Maar goed, het zou dus logisch zijn om via de oostkust omhoog te rijden. Logisch ja, maar wij zijn niet altijd van logisch, dus of we dat gaan doen? Eerst maar wachten tot de auto gerepareerd is…
Monthly review, Bay of Fires, mei

The Wandering Mind

En hoe ging het dan met mijn blog en ander werk? Ja, best oké! Na een klein dipje in april heb ik de smaak weer te pakken in mei. Dat dipje kwam overigens niet door gebrek aan inspiratie, maar vooral door gebrek aan internet. Dat is nog altijd belabberd in Australië. Maar in mei schreef ik weer meer en zag ik mijn bezoekersaantallen op mijn blog omhoogschieten. Superleuk! Ook nam ik de tijd om weer wat correctiewerk voor uitgeverijen te doen. Dat moet soms op een beetje een creatieve manier, maar het is toch grappig om aan de andere kant van de wereld aan een Nederlands boek te werken.

Welke artikelen kwamen er online

Deze maand begon ik met mijn Two-week diaries en daarvan kwamen er twee online. Nummer #9 en nummer #10. Ja, dat klinkt niet zo logisch als het de eerste twee zijn, maar ik tel door vanaf de eerste travel diaries die ik schreef. Wat zijn ze tof om te maken! Ook schreef ik nog een artikel over mijn favoriete bars in Melbourne, over de graffiti lanes in Melbourne en over vijf plekken langs de Great Ocean Road die je zeker niet moet missen als je er ooit een keer naartoe gaat! Ja, het is wel duidelijk aan welke kant van Australië we zaten in mei.

Populairste artikel

By far mijn artikel Vijf hoogtepunten langs de Great Ocean Road. Ik probeer zoveel mogelijk artikelen ook in het Engels te schrijven en de Engelse versie werd opgepakt door het officiële Great Ocean Road toeristenbureau, dat hem enthousiast deelde op Twitter en Facebook. Supertof natuurlijk!

De foto’s in dit artikel zijn overigens bij Bay of Fires door Daan genomen met zijn drone. Zijn ze niet supervet geworden?!

Over de auteur

Lees meer

3 reacties op “Maandoverzicht: Mei 2017”

  1. Wat een leuk overzicht. En jeetje, ik zou ook graag door Australië rondreizen! Heel tof! Ben benieuwd wat je verdere reizen je zullen brengen ?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hi! Mijn naam is Danique en reizen is wat ik het allerliefste doe! Dit combineer ik graag met ondernemen. Op mijn reisblog lees je daarom niet alleen tips over reizen, bestemmingen en budgetten, maar ook over werken op reis.

LEES MEER

Laatste blogposts

Geniet van korting op je volgende reis:

Scroll naar top