Maart 2018: een nieuwe start in Nieuw-Zeeland

Maandoverzicht maart

Wat was maart een bijzondere maand. Elke week zag er totaal anders uit dan de week ervoor. We begonnen maart op het Thaise eiland Koh Lanta, waar we in een bungalow sliepen op Khlong Khong Beach en mijn verjaardag vierden met een cocktail aan het strand. We reisden door naar Kuala Lumpur, waar we ruim een dag hadden voor onze vlucht naar Auckland in Nieuw-Zeeland. Inmiddels hebben we een fijne slaapplek gevonden én zijn we aan het werk. Over de eerste weken in Nieuw-Zeeland heb je in ons vorige reisdagboek gelezen (of lees ’m anders zeker even terug). Wat vonden we verder van maart?

Waar zijn we geweest in maart?

Ik zei het net eigenlijk al vlug, maar in maart waren we in Thailand, Maleisië en Nieuw-Zeeland. Dat klinkt veel, maar is het eigenlijk niet. In Thailand waren we alleen op Koh Lanta, in Maleisië hebben we anderhalve dag in Kuala Lumpur doorgebracht en in Nieuw-Zeeland zijn we tot nu toe alleen in Auckland geweest. We hadden overigens ook nog een onverwachte stop van elf uur in Gold Coast, Australië, maar jammer genoeg mochten we het vliegveld niet af omdat we geen visum hadden.

Onze favoriete slaapplek

Het is eigenlijk niet echt spannend om dezelfde plek als vorige maand te herhalen, maar onze bungalow op Koh Lanta was toch wel erg fijn. Ik zou er zo weer naartoe gaan. Hier in Auckland hebben we sinds twee dagen ook een fijne slaapplek, maar hé, dat valt onder april. Daarvoor sliepen we in een hostel dat echt héél slecht was. Het bed was compleet doorgezakt, oud, stoffig. Bah. Maar zoals jullie in ons reisdagboek konden lezen was eerder verhuizen nogal een opgave. Gelukkig hebben we dat nu achter ons kunnen laten!

Mijn favorieten

1. In een boekenkast in Auckland vond ik ineens het boek ‘Kalm‘. Het is een boek dat Daan twee jaar geleden had gekregen en ik wilde het toen al heel graag lezen, maar toen gingen we op reis en nou ja, dat kwam er niet meer van. Hoe grappig is het dan wanneer je het boek spontaan tegenkomt aan de andere kant van de wereld? Het is een boek over mindfulness, maar niets zweverigs. Over met meer aandacht leven voor verschillende aspecten in het leven. Heel luchtig geschreven en met grappige opdrachten om te maken. Ik ben er in elk geval nu wel in begonnen.

2. Auckland heeft best wat toffe, soms wat verborgen plekjes, vooral als het op toffe restaurants en café’s aankomt. Wij werken zelf nu bij Ponsonby Central, een hip gebied in het creatieve Ponsonby. Maar er is ook genoeg leuks te vinden bij onder andere City Works Depot, Victoria Park Market en het bekende Wynyard Quarter en rondom Viaduct Basin. We moeten zelf ook nog veel ontdekken, maar het zijn wel aanraders mocht je naar Auckland komen.

3. We zagen in maart de documentaire ‘Wild Wild Country’ op Netflix, over de controversiële Indiaase guru Bhagwan, die het voor elkaar kreeg om een flinke gemeenschap in de Verenigde Staten op te bouwen en daar zelfs een complete stad te bouwen. De serie is wat aan de lange kant, maar het is bizar om te zien wat hij allemaal voor elkaar kreeg en dat alles wat je ziet ook echt gebeurd is.

4. Als je op zoek bent naar een fijne accommodatie voor Auckland: zoek dan eens op Verandahs Lodge. Verandahs Lodge bestaat uit twee in Victoriaanse stijl gebouwde huizen met privékamers en wat dorms, met bovendien een grote achtertuin aangrenzend aan het park, een gigantische keuken en verschillende woonkamers met banken en boekenkasten. Het is ook nog eens heel netjes en schoon. Wij vinden dit echt een heel fijne plek.

Maandoverzicht maart

Wat ik deze maand leerde

Volg altijd je hart en luister naar je gevoel. Dat is echt niet altijd makkelijk en soms heb je ook wat tijd nodig om de juiste richting te vinden. Wij zaten in maart met een naar onderbuikgevoel in Auckland, omdat we onze weg probeerden te vinden en niet zo goed wisten welke kant we op moesten wat wonen en werken betreft. Diep vanbinnen wisten we dat wél, maar soms vergeet je die richting ineens als er ook andere mogelijkheden op je pad komen. Mogelijkheden die op de korte termijn aantrekkelijk zijn, maar op lange termijn niet het juiste. Door goed met elkaar te praten, zelf na te denken en te luisteren naar ons gevoel, vonden we de weg langzaam weer terug. We dwalen hier en daar nog steeds een beetje af, maar we gaan in elk geval de goede richting op.

Hoogtepunten van maart

We hebben echt een heerlijke tijd gehad op Koh Lanta, en we zijn allebei blij dat we daar nog naartoe zijn geweest voordat we naar Nieuw-Zeeland vlogen. Wat was het daar fijn. Ik vierde mijn verjaardag op het strand en we hebben elke dag heerlijk Thais gegeten. Verder deden we eerlijk gezegd vooral niet veel, maar we genoten wel volop. Ook onze aankomst in Nieuw-Zeeland was een hoogtepunt. Ik kan echt niet wachten tot we wat van het land gaan zien, want ik blijf maar fantastische verhalen horen om mij heen. Binnenkort hopen we wat meerdaagse trips te gaan maken op het Noordereiland, tussen het werken door. Wat ook echt een hoogtepunt voor ons was: lichamelijk gezien gaat het steeds beter met ons. Door op Koh Lanta veel te zwemmen en in Auckland heel veel te lopen, merken we dat de pijn echt minder wordt. Het is zo fijn dat er positieve ontwikkeling in zit.

Minder leuk aan maart

Zoals jullie ook in ons vorige reisdagboek konden lezen: de eerste twee weken zaten we niet heel erg op ons gemak in Auckland. Het was weer even wennen aan de stad, het hostel waarin we zaten was gewoon echt niet fijn, we hadden een gigantische jetlag waardoor we steeds ziek werden, we moesten van alles regelen wat steeds niet werkte. Dat zorgde ervoor dat we allebei een beetje een dipje kregen. Maar dat hoort er nu ook eenmaal bij. Reizen is niet altijd alleen maar leuk en gemakkelijk en soms valt iets gewoon even tegen. Dat geeft helemaal niets, want inmiddels gaat het een stuk beter. Vooral het verhuizen naar een andere accommodatie heeft ons zo goed gedaan. Nu ik dit schrijf zit ik heerlijk in de zon in een gigantische achtertuin. Genieten!

Plannen voor april

We zitten inmiddels alweer een paar dagen in april, een maand waarin we vooral veel zullen gaan werken. Ik ben net parttime in de horeca begonnen en daarnaast komen er wat toffe freelance projecten aan (waardoor ik dus twijfel of ik niet gewoon weer fulltime voor mijzelf moet gaan werken, hmmm), dus ik ben wel even bezig. Ook Daan gaat veel uren draaien en in de tussentijd hopen we wat eerste kleine roadtrips te gaan maken in april. We moeten even kijken hoe alles in elkaar gaat passen, maar er is vast wel een manier te vinden. Sowieso willen we meer uitstapjes in en rondom Auckland gaan maken. Met Pasen zijn we naar Mount Eden gelopen en morgen willen we naar Devonport gaan. Er is hier in elk geval genoeg te doen.

Maandoverzicht maart

The Wandering Mind

Het is zo tof om te zien hoe The Wandering Mind de laatste maanden echt aan het groeien is. Eerlijk is eerlijk, in maart heb ik minder geplaatst dan ik had willen doen, maar desondanks groeide het aantal bezoekers toch en kreeg ik verschillende complimentjes en leuke berichten van allerlei kanten. Bedankt daarvoor! De laatste dagen zit ik enorm in een schrijfflow en heb ik alweer meerdere blogs geschreven. In april komt er dan ook gewoon weer lekker twee keer per week wat online.

Welke artikelen kwamen er online?

In mei vorig jaar maakten we een geweldige roadtrip over Tasmanië, en een artikel over ons budget voor Tasmanië kwam in maart eindelijk online. Ik nam jullie ook mee in ons reisdagboek over Koh Lanta, en deelde de leukste bars en restaurants die op hetzelfde eiland bij Khlong Khong Beach te vinden zijn. Als laatste gaf ik tips voor het tropische eiland Pulau Tioman, een fantastisch fijn eiland aan de oostkust van Maleisië.

Populairste artikel?

Er was veel interesse in ons artikel over onze kosten voor Tasmanië, want dit artikel werd behoorlijk veel gelezen. We kunnen jullie het meer dan aanraden om er ooit eens naartoe te gaan!

En hoe was maart voor jullie?

Over de auteur

Lees meer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hi! Mijn naam is Danique en reizen is wat ik het allerliefste doe! Dit combineer ik graag met ondernemen. Op mijn reisblog lees je daarom niet alleen tips over reizen, bestemmingen en budgetten, maar ook over werken op reis.

LEES MEER

Laatste blogposts

Geniet van korting op je volgende reis:

Scroll naar top