Maandoverzicht september: werken, hiken en roadtrips!

Maandoverzicht september

Het is gewoon zo stom om een maandoverzicht altijd maar met een cliché te beginnen. Toch doe ik het lekker gewoon weer. Hallo september, wat ben je belachelijk snel voorbijgegaan! September was voor ons een wat rommelige maand waarin we veel rondreden, weer op een huis en dieren pasten en het Noordereiland verruilden voor het Zuidereiland. Het was een maand waarin we eindelijk weer wat dagen kregen met heerlijk warm weer maar ook bevroren tenen. We hebben weer wat meer kunnen zien van Nieuw-Zeeland en hebben veel gewerkt. Ja, zelfs tijdens het reizen kan je soms een druk leven hebben ;-). 

Waar we deze maand zijn geweest

Nog altijd in Nieuw-Zeeland! Maar we verruilden het Noordereiland na zes maanden wél voor het Zuidereiland. Daar keken we allebei best naar uit en tot nu toe stelt het ons zeker niet teleur. We begonnen de maand nog in Napier, aan de oostkust op het Noordereiland, en vervolgden onze weg naar Wellington, pakten de boot naar het Zuidereiland en verkenden daar de omgeving rondom Blenheim, Marlborough Sounds, Nelson en het Abel Tasman National Park.

Fijnste slaapplek

Ik heb er nog niets over geschreven (als je mij volgt op social media heb je vast wel foto’s voorbij zien komen!), maar een van de dingen die we in september deden was een meerdaagse hiketocht door het Abel Tasman National Park. Alle dagen hiervan waren tof, maar de tweede nacht sliepen we in ons tentje op een prachtig en compleet verlaten strand met helderblauw water. ‘s Nachts hadden we een heldere nacht vol sterren en ‘s ochtends werden we wakker met de zon. Dat was toch echt niet verkeerd.

Maandoverzicht september | kamperen Abel Tasman

Hoogtepunten

• Onze meerdaagse hiketocht dus door Abel Tasman National Park. Wat een fantastisch mooi park is dat en doordat het nog laagseizoen is, was het ook best rustig. Ik genoot niet alleen van het park, maar ook van het feit dat we even een paar dagen heerlijk offline waren en weg van de bewoonde wereld. Dat is soms best een verademing ;-).

• De boottocht naar het Zuidereiland. Na zes maanden geleefd te hebben op het Noordereiland werd het echt wel tijd voor een nieuwe stap. Nieuwe plekken ontdekken en andere mooie dingen zien. De boot vaart het laatste stuk door de fjorden van Marlborough Sounds. Wauw. Dat beloofde al veel goeds voor het Zuidereiland.

• Het is lente! Begin deze maand begon officieel de lente en daar snakten we allebei heel erg naar. Niet dat het meteen superwarm was natuurlijk, maar we hadden echt geluk en precies op de dagen dat we in het Abel Tasman Park liepen, kregen we enorm goed weer. Buiten dat om begint de zon echt weer te branden en zelfs met 13 graden kan je soms in een shirtje lopen als het niet waait. Het gaat dus de goede kant op. Gelukkig maar.

Dieptepunten

• Onze housesit die we deze maand deden. Gelukkig was het ‘maar’ voor tien dagen. Hoe lyrisch we over de eerste twee waren, hoe negatief over de laatste. Het huis was één grote verzameling van troep, het was er vies, het stonk er en elke dag kwamen er bouwvakkers over de vloer. Als je juist het housesitten doet om rustig te kunnen werken, dan nou ja, je snapt hem wel. Aaargh, frustratie dus. We waren dus ook héél snel weg toen de eigenaren weer thuis waren.

• De kou! Ja, lekker tegenstrijdig, hè. Want hoewel het zonnetje overdag dus een stuk meer begint te branden, hebben we het ‘s nachts soms nog steenkoud met temperaturen die bijna rond het vriespunt liggen. Slapen in een auto is dan écht niet lekker. Het is dat het overdag warmer begint te worden en dat we dan dus lekker op kunnen warmen. Anders waren we er allebei niet gelukkiger van geworden.

Zonsondergang Blenheim

Plannen voor oktober

Vooral rondrijden over het Zuidereiland en werken. Daar komt het eigenlijk op neer. In oktober willen we helemaal naar beneden rijden langs de oostkust. Op 1 november staat onze volgende meerdaagse hiketocht gepland (de Routeburn Track) en die ligt behoorlijk zuidelijk. Nu is het Zuidereiland ook weer niet zo groot dat we een maand de tijd nodig hebben om daar te komen. Maar we willen tussendoor ook nog gewoon werken. Dus doen we het lekker rustig aan en zullen we veel bibliotheken en koffietentjes opzoeken.

The Wandering Mind

Het was een beetje rustig, hè, op The Wandering Mind. Ik heb het de laatste twee maanden zó druk gehad met werk dat ik aan bloggen echt niet toekwam. Dat heb ik dan ook maar even naast mij neergelegd. Ik heb vooral veel proeven geredigeerd en dat vergt soms best wat van je concentratievermogen. Dat is helemaal niet erg, maar daarna is het vooral ook fijn om even niet met teksten bezig te zijn. Nu heb ik het heel even rustiger (voor zolang het duurt) en ga ik een inhaalslag maken. Stay tuned ;-).

Welke artikelen kwamen er online?

Populairste artikel

Ik vind het soms best bizar dat we al twee jaar aan het reizen zijn, maar het is toch echt zo. Misschien dat jullie dat ook vonden, want alle feitjes over onze twee jaar on the road vonden jullie toch erg interessant ;-). Net als onze 10 highlights op het Noordereiland overigens. Dat werd ook prima gelezen! 

Leef ook als digital nomad!

Wil je  alle vrijheid hebben om te werken en te leven waar jij dat wil? Download dan mijn gratis e-book en leer in 6 stappen hoe je een locatie-onafhankelijk leven voor jezelf creëert. Vol vrijheid en avontuur!

Laat je verder inspireren

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mijn naam is Danique en reizen is wat ik het allerliefste doe! Daarom heb ik er ook voor gekozen om locatie-onafhankelijk te ondernemen. Ik help jou ook om meer vrijheid en avontuur in je leven te creëren.

OVER DANIQUE

Volg mijn cursus

Leer in de online cursus ‘Werk locatie-onafhankelijk en voel je vrij!‘ hoe je overal ter wereld je geld kunt verdienen en een lifestyle als digital nomad creëert. Een praktische cursus voor iedereen die locatie-onafhankelijk wilt werken. Nu voor slechts € 197,-! (excl. btw)

Bestel mijn boek

‘Superspannend verhaal voor avontuurlijke meiden!’ – MeidenMagazine

Laatste blogposts

Scroll to Top

Ben jij er klaar voor om te werken als digital nomad?

Doe dan mee aan de online cursus 'Leer locatie-onafhankelijk werken'. Reis meer, geniet meer en voel je vrij! Nu voor de pilotprijs van slechts € 79,- (excl. btw).