Maandoverzicht september 2020: niet meer reizen met twee, maar met drie!

September, wat was je een rommelige, maar bijzondere maand! Een maand waarin we een héél grote aankoop deden, maar vooral ontzettend leuk nieuws met de hele wereld mochten delen. Om direct maar met dat leuke nieuws in huis te vallen: ik ben zwanger! Dat betekent dat ons leven drastisch gaat veranderen – en ook de manier waarop we reizen in de toekomst. Maar je-mig, want vinden we het gaaf (en spannend!) en zijn we er gelukkig mee. En wat kijk ik nu juist al uit naar alle bijzondere momenten die we mee mogen gaan maken met zijn drieën. Maar voor we zover zijn, neem ik jullie eerst nog even mee naar september. Helaas kan ik geen mooie reisverhalen vertellen, maar wel een hoop ander leuks.

Zwanger!

Dat ik zwanger ben, wisten we natuurlijk al iets eerder dan september. Al in juli stonden we in lichte shock maar ook met veel blijdschap naar een positieve zwangerschapstest te kijken. Maar afgelopen maand hadden we de termijnecho, die er thank god helemaal goed uitzag. Ook uit de NIP-test (een bloedtest waarmee er getest wordt op een aantal chromosoomafwijkingen) kwam niets spannends en zo sloten we het eerste trimester goed af. Dus vonden we het tijd worden dat anderen (de familie en wat vrienden wisten het al wel) het ook mochten weten. Ik geloof ook niet dat we het heel lang meer geheim konden houden. Mijn spijkerbroeken pas ik niet meer, een van mijn jassen krijg ik met moeite nog dicht en in mijn meest wijde shirt zie je toch echt al een bolling verschijnen. Toen ik afgelopen week op de weegschaal ging staan, keek ik omlaag, om tot de conclusie te komen dat ik de cijfers niet zag omdat mijn buik in de weg zat. Daarvoor moest ik toch wat vooroverbuigen. Tsjah…

We zijn dus helemaal gelukkig! Al moet ik wel toegeven dat ik het eerste trimester soms best pittig vond. Ik ben al in jaren niet ZO moe geweest en sommige dagen was ik van opstaan tot slapengaan kots- en kotsmisselijk. En die hormonen kunnen écht wat met je doen, hoor. Gelukkig is de misselijkheid sinds een week of twee weg en voel ik de laatste dagen ook mijn energie weer terugkomen. Hoera! Goed, ik ben misschien nog wat licht ontvlambaar zo nu en dan en zet vooral niet het verkeerde eten voor mijn neus, dan komt het allemaal goed. Dit gaat er overigens wél goed in ;-):

Een huis gekocht!

On top of that hebben we ook nog eens een huis gekocht in september! In ieder geval gekocht onder voorbehoud. De hypotheek moet nog goedgekeurd worden, maar eigenlijk zou er geen reden kunnen zijn waarom die niet goedgekeurd wordt. Dus wachten we nu vooral op de laatste bevestiging. En ook daar zijn we superblij mee. Dat betekent dat we eind dit jaar weer in Nederland wonen en we straks een huis hebben met meerdere slaapkamers en een tuin. Zo fijn! Nu met een kleine op komst en het feit dat we allebei thuiswerken wordt ons appartement écht te klein (lees: we hebben maar één slaapkamer). Daarnaast is het vrij gehorig en weet ik zeker dat het hele gebouw volgend jaar mee kan genieten van nachtelijk gehuil. Dat wil ik onszelf – en de buren – besparen.

Als alles verloopt zoals plan kunnen we er in december al in. Deze maand en volgende maand zijn we dus volop bezig met spullen uitzoeken, verhuisdozen inpakken, verf uitkiezen en noem maar op. Zin in! We gaan overigens in een dorp wonen, vlak bij Breda en de hei. Niet verkeerd :-).

Dit was ook leuk in september

 De nazomer. Ik heb echt nog flink genoten van de laatste warme dagen in september, al vind ik het herfstweer van nu ook weer heerlijk. We hebben nog flink gewandeld, ik heb nog een high tea in de zon aan het water gedaan en echt goed de laatste warme zonnestralen in mij opgenomen. Voor mijn gevoel heeft de zomer ook heerlijk lang geduurd. Ik ben klaar voor de kou! (Al roep ik dat waarschijnlijk maar twee weken.)

 Het was heel relaxed. Omdat ik flink last had van vermoeidheid, heb ik het ook behoorlijk rustig aan gedaan in september. Dat beviel mij ergens heel goed. Ik nam ineens weer de tijd om gewoon eens met een boek op de bank te zitten. Of om een muziekje aan te zetten en te ontspannen. Ik moest toch tot de conclusie komen dat ik daar normaal gesproken redelijk slecht in ben. Zat er dus toch een positieve kant aan die vermoeidheid ;-)!  

Dit was minder aan september

 Mijn energieniveau. In augustus en september heb ik echt wel even een flinke stap terug moeten zetten, vooral in mijn werk. Ik was gewoon zo moe en misselijk. De eerste weken had ik daar nogal moeite mee en zei gerust tegen mijzelf: ‘Kom op zeg, stel je niet zo aan!’ Maar uiteindelijk bleek accepteren toch de betere optie te zijn. En naar bed gaan om 20.00 uur ‘s avonds ook. Ik moest dus wat prioriteiten stellen in werk en dat resulteerde helaas in wat minder bloggen en social media bijhouden. Hoe blij ben ik dan ook dat ik sinds deze week weer energie begin te krijgen!

Mijn plannen voor oktober

In oktober hopen we goedkeuring op de hypotheek te krijgen en dan kunnen we echt zeggen dat we een huis hebben gekocht (én spullen gaan inpakken). Yes! Verder ligt oktober nog behoorlijk open. Nu met de nieuwe maatregelen plannen we maar niet te veel in en zien we het gewoon van week tot week. Ergens ook heel lekker.

Hoe was september voor jou?

Leef ook als digital nomad!

Wil je  alle vrijheid hebben om te werken en te leven waar jij dat wil? Download dan mijn gratis e-book en leer in 6 stappen hoe je een locatie-onafhankelijk leven voor jezelf creëert. Vol vrijheid en avontuur!

Laat je verder inspireren!

4 thoughts on “Maandoverzicht september 2020: niet meer reizen met twee, maar met drie!”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mijn naam is Danique en reizen is wat ik het allerliefste doe! Daarom heb ik er ook voor gekozen om locatie-onafhankelijk te ondernemen. Ik help jou ook om meer vrijheid en avontuur in je leven te creëren.

OVER DANIQUE

Volg mijn cursus

Leer in de online cursus ‘Werk locatie-onafhankelijk en voel je vrij!‘ hoe je overal ter wereld je geld kunt verdienen en een lifestyle als digital nomad creëert. Een praktische cursus voor iedereen die locatie-onafhankelijk wilt werken. Nu voor slechts € 79,-! (excl. btw)*

*Prijs geldig tot 1 oktober 2023

Bestel mijn boek

‘Superspannend verhaal voor avontuurlijke meiden!’ – MeidenMagazine

Laatste blogposts

Scroll to Top

Ben jij er klaar voor om te werken als digital nomad?

Doe dan mee aan de online cursus 'Leer locatie-onafhankelijk werken'. Reis meer, geniet meer en voel je vrij! Nu voor de pilotprijs van slechts € 79,- (excl. btw).