Maandoverzicht November: afscheid Nieuw-Zeeland en werken vanaf Koh Lanta

O jongens, de een na laatste maand van het jaar zit er weer op. Als ik social media mag geloven hebben wij niet veel gemist in Nederland. Ik heb de ene na de andere woeste discussie zien oplaaien op Twitter, het weer was volgens mij ook niet al te best en ach, ik ben gewoon maar blij dat we november op een andere locatie hebben mogen doorbrengen. Thuis is november eigenlijk sowieso al nooit echt mijn favoriete maand. Maar deze november is er een voor ons geweest om niet snel meer te vergeten. Het was chaotisch, druk, maar ook heel erg leuk.

Waar zijn we deze maand geweest?

Op precies de 1ste van november begonnen we aan onze allerlaatste roadtrip in Nieuw-Zeeland (boe!). Ja, Nieuw-Zeeland. Wat was het een fantastisch mooi land. Eigenlijk wel het mooiste land dat we tot nu toe bezocht hebben. Precies acht maanden zijn we er geweest. Maar de eerste twee weken van afgelopen maand waren voor ons dus ook de laatste van al die maanden. Vanuit Queenstown reden we langs Mount Cook richting Christchurch, waar we ons fijne busje verkochten. Vanuit daar vlogen we naar Kuala Lumpur, bleven daar drie nachten, en vlogen door naar Thailand. En nu zitten we alweer bijna drie weken op Koh Lanta, hetzelfde eiland waar we in maart ook voor een kleine twee weken naartoe waren. 

De fijnste plekken waar we zijn geweest

Als het om mooie plekken gaat, dan zeker weten de omgeving rondom Mount Cook. I love it. Maar als het om fijne plekken gaat, dan kan ik alleen maar schreeuwen: Koh Lanta. De eerste week op Koh Lanta hebben we lekker (een poging gewaagd om te) ontspannen. Na fulltime proberen te reizen en te werken waren we best even uitgeput.

Maar de meest fijne plek voor mij was en is nog steeds KoHub. Zoals ik in ons laatste reisdagboek vertelde is KoHub is een co-working space op Koh Lanta waar we sinds anderhalve week aan het werk zijn. Elke dag weer (buiten het weekend om) zitten we aan een tafel, met uitzicht op een tuin waarin bananenbomen staan, bamboe hutjes en andere exotische planten. Je hoort tropische vogels fluiten, insecten tjirpen en er is een klein watervalletje dat ook voor de nodige ontspanning zorgt. En het feit dat we gewoon even stil op een plek zitten en weer eens een ritme hebben bevalt ons zo goed. Plus, we kunnen naar het strand gaan wanneer we maar willen. Serieus, wat willen we nog meer?!

Hoogtepunten van oktober

• We hebben echt nog een paar geweldig mooie plekken in Nieuw-Zeeland mogen zien voordat we weggingen. Mijn favoriet was echt Lake Pukaki met op de achtergrond Mount Cook, wauw. En ook Christchurch bleek een bijzonder leuke stad te zijn waar we meerdere keren heerlijk uit eten zijn geweest en toffe street art hebben gezien. 

• De snelheid waarmee we ons busje in Nieuw-Zeeland verkochten was echt bizar. Tussen de eerste bezichtiging en het moment dat we het vliegtuig in stapten zaten maar drie dagen. Maar daar waren we eigenlijk dus echt heel blij om. Het was ergens jammer om Nieuw-Zeeland uit te gaan natuurlijk, maar we hadden er geen trek in om te moeten blijven ‘hangen’ op één plek. Vooral omdat Nieuw-Zeeland niet echt het goedkoopste land is. Dat is dus helemaal goed gekomen! 

• Koh Lanta! Van het ontspannen in de eerste week tot het werken bij KoHub. We genieten nog altijd van elk moment. Het is toch wel heel luxe en fijn om op een eiland te mogen leven! 


Wat minder leuk was deze maand

We zaten er mentaal gezien eigenlijk best wel even doorheen in november. Zo, dat mag gewoon gezegd worden. Dat merkten we vooral toen we eenmaal op Koh Lanta aan waren gekomen. Van de vermoeidheid lag ik de eerste avonden gewoon al om 19.00 te slapen en sliep ik zo twaalf uur door… Oeps. Iets te veel gedaan misschien? Maar nu we hier bijna drie weken zijn en we allebei weer aardig wat rust en een ritme hebben gevonden, gaat het al duizend keer beter. November was dan een bijzondere maand met veel hoogtepunten, het was ook een vermoeiende maand waarin we eerlijk gezegd onze grens over zijn gegaan. We hebben ervan geleerd en ik denk niet dat we snel weer dezelfde fout zullen maken. 


Onze reisplannen voor december

Ja, en daar komt het dus: helemaal niets! Gek, hè. De hele maand blijven wij op Koh Lanta en in de weekenden zullen we wel uitstapjes gaan maken, maar lekker in de buurt. Zo ben ik gisteren met wat mensen van KoHub naar ‘Ghost Island’ gegaan. Maar december zal voor ons juist eigenlijk in het teken staan van werken. We lopen allebei al tijden rond met plannen en ideeën die we eerst niet konden uitvoeren door de manier waarop we aan het reizen waren. Nu dus eindelijk wel. Het is bizar om te zien hoeveel werk we in de eerste week bij KoHub al hebben kunnen verzetten. 


The Wandering Mind

Nu we dus stil blijven zitten, heb ik ook lekker wat de tijd om veel over Nieuw-Zeeland te schrijven voor The Wandering Mind. Want ja, daar heb ik echt nog wel meer dan genoeg over te vertellen. Een paar dagen geleden ben ik ook bezig geweest met mijn persoonlijke doelen voor mijn blog te stellen voor 2019. Dit heb ik vorig jaar ook gedaan en eigenlijk zijn er best wat doelen uitgekomen. Zo zijn mijn bezoekersaantallen flink gegroeid en heb ik ook wat toffe schrijfopdrachten dankzij mijn blog erbij gekregen. Superleuk natuurlijk! 

Welke artikelen kwamen er online?

• Maandoverzicht oktober: laatste maand in Nieuw-Zeeland en nieuwe reisplannen
• Arthur’s Pass: een van de mooiste routes op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland
• Turijn bezienswaardigheden: 5 tips voor deze stijlvolle stad
• Toffe reiscadeaus om te geven tijdens de feestdagen
• Reisdagboek #30: Werken op een tropisch eiland! (En doei, Nieuw-Zeeland…)
• Must visit in Nieuw-Zeeland: een dag door Milford Sound
• Met deze activiteiten in Queenstown krijg jij een adrenalinekick

Populairste artikel

Eigenlijk waren jullie nog het meest nieuwsgierig naar ons laatste reisdagboek. Het feit dat we weggingen uit Nieuw-Zeeland en nieuwe plannen hadden gemaakt, maakte dat het goed gelezen werd. Leuk! Ook de reiscadeaus om te geven aan reizigers tijdens de feestdagen werd goed gelezen. Hopelijk hebben jullie wat leuke inspiratie kunnen opdoen voor deze feestmaand! 

Hoe was de maand november voor jullie?

Leef ook als digital nomad!

Wil je  alle vrijheid hebben om te werken en te leven waar jij dat wil? Download dan mijn gratis e-book en leer in 6 stappen hoe je een locatie-onafhankelijk leven voor jezelf creëert. Vol vrijheid en avontuur!

Laat je verder inspireren

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mijn naam is Danique en reizen is wat ik het allerliefste doe! Daarom heb ik er ook voor gekozen om locatie-onafhankelijk te ondernemen. Ik help jou ook om meer vrijheid en avontuur in je leven te creëren.

OVER DANIQUE

Volg mijn cursus

Leer in de online cursus ‘Werk locatie-onafhankelijk en voel je vrij!‘ hoe je overal ter wereld je geld kunt verdienen en een lifestyle als digital nomad creëert. Een praktische cursus voor iedereen die locatie-onafhankelijk wilt werken. Nu voor slechts € 197,-! (excl. btw)

Bestel mijn boek

‘Superspannend verhaal voor avontuurlijke meiden!’ – MeidenMagazine

Laatste blogposts

Scroll to Top

Ben jij er klaar voor om te werken als digital nomad?

Doe dan mee aan de online cursus 'Leer locatie-onafhankelijk werken'. Reis meer, geniet meer en voel je vrij! Nu voor de pilotprijs van slechts € 79,- (excl. btw).