Maandoverzicht Nieuw-Zeeland Oceanië

Maandoverzicht mei: een roadtrip en heimwee

31 mei 2018
Maandoverzicht mei
Laatste update: 29 juli 2018

Ik heb soms het gevoel dat ik deze maandoverzichten elke twee weken aan het schrijven ben maar nee, wauw. Ook mei is gewoon alweer voorbij! Wat we allemaal in mei hebben gedaan? Ik zal jullie weer even mee terugnemen voordat we juni in duiken.

Waar zijn we geweest deze maand?

Voorlopig blijven we nog wel even in Nieuw-Zeeland en vaak op vaste plekken, maar we hebben deze maand wel een roadtrip gemaakt door het noorden van het Noordereiland. En wat was dat gaaf! Heerlijk om de stad even uit te zijn. Mijn favoriete plekken waren Bay of Islands en Cape Reinga, allebei zo mooi om te zien en we hadden fantastisch weer. De rest van de maand waren we in Auckland te vinden en hebben we niet veel bijzonders gedaan. Reizen hoeft niet altijd zo actief te zijn ;-).

Fijnste slaapplek

Wakker worden op het strand, met op de achtergrond het geluid van de golven. Ik weet nog steeds niet welk strand ik tijdens onze roadtrip het fijnst vond om bij wakker te worden: Uretiti Beach of Tapotupotu. Ik ben heel benieuwd naar de komende mooie plekken waar we wakker gaan worden als we gaan kamperen in Nieuw-Zeeland. Ook zo’n fijn plekje: Endless Summer Lodge bij Ahipara. Ook aan het strand, met een gigantische tuin vol wijnranken en een houtoven. Jammer dat de zomer hier voorbij is, dan was het vaste een lange avond geworden.

Hoogtepunten van mei

 • In mei was Daan jarig! Dat vond hij zelf wat minder een hoogtepunt, maar ik wel. Tijdens onze roadtrip hebben we gezeild in de Bay of Islands voor zijn verjaardag en op de dag zelf zijn we nog uit eten geweest. Ik geloof dat het best geslaagd was.
 • Onze eerste roadtrip in Nieuw-Zeeland natuurlijk! Allemaal leuk en aardig het werken hier in Nieuw-Zeeland natuurlijk, maar we willen toch ook wel wat van het land zien ;-). Zo zagen we de op drie na grootste boom ter wereld (huge!), watervallen, verschillende mooie stranden, kliffen. Ik kan niet wachten tot we weer gaan rijden en meer mogen gaan zien.
 • Ik heb vooral in het begin van mei best wat toffe freelance opdrachten mogen doen, maar moest wel behoorlijk mijn draai vinden in het uitvoeren ervan. Het is soms best lastig om compleet je eigen tijd in te delen als je ook nog eens geen eigen, fijn werkplekje hebt en niet helemaal fit bent. Maar elke week gaat het een stuk makkelijker en begin ik meer overzicht te krijgen in alles wat ik wil doen en word ik productiever. Goed bezig, al zeg ik het zelf.
 • Ik werkte ook aan een gaaf project waarover ik volgende maand hopelijk eindelijk wat meer kan vertellen. Maar ik roep liever niets negatiefs over me af, dus ik houd nog even mijn mond, haha.

Maandoverzicht mei

Dieptepunten van mei

Deze maand kreeg ik ineens te maken met echte heimwee. Inmiddels is het nare gevoel wel weer wat minder geworden, maar het is er nog steeds. Ik denk dat het er vooral mee te maken heeft dat ik op dit moment relatief weinig doe. Bijna elke dag ben ik aan het werk achter mijn laptop, maar ik mis dat je ’s avonds gewoon eens even wat leuks gaat doen met iemand of een goed gesprek kan hebben (zeker nu het zulk lekker weer is in Nederland!). We hebben genoeg mensen om ons heen in het hostel, maar dat is natuurlijk compleet anders dan vrienden of familie om je heen hebben. En we missen thuis ook gewoon veel mooie gebeurtenissen. We hebben er zelf voor gekozen, natuurlijk. Maar dat neemt niet weg dat het niet altijd even makkelijk is. Gelukkig hebben we elkaar altijd en daar ben ik heel dankbaar voor.

O, en willen jullie alsjeblieft wat warmte deze kant op sturen? De winter komt er nu echt aan en het begint fris te worden in Nieuw-Zeeland. Een centrale verwarming kennen ze hier niet echt, dus het is heel gebruikelijk om extra lagen kleding aan te trekken als je ergens binnen zit. Van de week was het 5 graden ’s nachts en dan wordt het best koud…

Plannen voor juni

We gaan Auckland uit! Ja, je leest het echt goed. We hebben besloten om Auckland te verlaten. Op 10 juni heeft Daan zijn laatste werkdag en dan blijven we nog een week in de stad om ons nieuwe plan voor te bereiden en nog naar wat plekken te gaan waar we graag naartoe willen. Zo willen we al weken naar Rangitoto Island en Waiheke Island maar het is gewoon lastig als je allebei onregelmatig aan het werk bent. En na deze week? Dan gaan we weer een roadtrip maken en hoogstwaarschijnlijk zullen we eindigen in Wellington. Ook daar gaan we dan weer langer zitten om te werken. Ik kan echt niet wachten om naar het Zuidereiland te gaan, maar we hebben besloten dat we liever wachten tot de lente een beetje begint.

The Wandering Mind en Fernweh Media

We kregen in mei een geweldige uitnodiging voor een toffe persreis, maar omdat we in Nieuw-Zeeland zijn hebben we hem helaas af moeten slaan. Het doet me nog steeds een beetje pijn, al mag ik natuurlijk zeker niet klagen. Ik bedoel, als je een reis niet kan maken omdat je bezig bent met een andere, dan zijn er heel wat ergere dingen te bedenken, toch? Verder ging het met The Wandering Mind écht lekker. We hebben net een leuke samenwerking achter de rug en hebben we deze maand weer meer bezoekers gehad dan ooit. Ook voor Fernweh Media ben ik bezig met wat toffe plannen. Volgende maand komt er bijvoorbeeld een heel nieuwe website online en ben ik dus bezig met een spannend project waarvoor ik zelf eigenlijk best uit mijn comfort zone moet stappen. Hopelijk kan ik snel meer vertellen.

Welke artikelen kwamen er online

Populairste artikel

De tijd komt weer dat veel backpackers naar Australië willen vertrekken. Een auto kopen in Australië was dan ook favoriet onder jullie! Net als het stuk over kamperen in Nieuw-Zeeland overigens en ons reisdagboek over onze eerste roadtrip in Nieuw-Zeeland.

Wat hebben jullie allemaal in mei gedaan?

 • Reply
  Corry Marks
  31 mei 2018 at 07:21

  Hoi Danique en Daan,
  Ik stuur jou een beetje warmte, maar dan in een andere vorm dan jij bedoeld.
  Ik stuur je hartelijke groeten vanuit een zon overgoten Den helder.
  En wat geniet ik toch enorm van al je prachtige verhalen.
  Wat kun je het toch allemaal prachtig verwoorden.
  We wensen jullie een mooie tijd toe in Nieuw Zeeland.
  En we hopen dat het jullie goed nag gaan.
  Groeten Harry en Corry.

  • Reply
   Danique
   3 juni 2018 at 09:51

   Hoi Corry,

   Wat een lieve reactie en wat leuk dat je van mijn verhalen geniet. Heel veel groetjes vanuit Auckland!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.