Maandoverzicht juni 2019: volop ondernemen en genieten!

Hé, hoi! Daar ben ik weer met een maandoverzicht. In april en mei sloeg ik mijn maandoverzichten even over. Ja hé, ze waren voorheen altijd nogal op het reizen gericht en ineens gingen wij bijna nergens meer naartoe. Dat was even omschakelen voor mijzelf, hoor. Nu had ik ergens anders over kunnen tikken, maar dat deed ik dus niet.

Toch vind ik ze altijd erg fijn om te schrijven. Het geeft mij de ruimte om jullie op de hoogte te houden van wat er allemaal buiten en rond The Wandering Mind om gebeurt en zo zien jullie ook beter het gezicht achter deze reisblog. Dus daar gaan we gewoon lekker weer! Deze keer laat ik jullie zien hoe de maand juni voor mij eruitzag.

Dit eerst even over juni

Juni heeft bij mij vooral in het teken gestaan van ondernemen en mijn draai vinden. En daarnaast een heleboel gezelligheid. In april en mei had ik er nog best flink moeite mee om een ritme in Nederland te vinden. Als je ruim 2,5 jaar vanuit een backpack hebt geleefd, zonder een eigen plekje te hebben, en altijd gedaan hebt wat jij op dat moment graag wilde doen, dan is het best weer wennen om in de alledaagse stress van Nederland terecht te komen. En de vol geplande agenda’s. Dat zijn dingen waar ik nog steeds niet aan gewend ben en ik vraag mij oprecht af of dat ooit nog gaat gebeuren. Ik ben zo blij dat ik dat verleerd ben op reis. Gelukkig zijn wij ook zeker niet van plan om altijd maar in Nederland te blijven hangen ;-).

Maar in juni kreeg ik het wel voor elkaar om eindelijk een soort ritme te krijgen. We begonnen de maand met een lang weekend weg met familie en daarna heb ik mij doordeweeks enorm veel op het ondernemen gericht. Met als resultaat dat mijn nieuwe onderneming (waarin ik andere ondernemers help met hun contentstrategie en de online vindbaarheid van hun website) zo goed als staat en ik zelfs al in gesprek ben met de eerste potentiële klanten. Hoera! Ik ga de maand juli in met een enorm positieve boost, veel meer kennis die ik van andere ondernemers en door zelfstudie heb geleerd en weer een stukje meer zelfvertrouwen.

Wat ik deed in juni

Naast een flink aantal uur die ik in mijn nieuwe onderneming stopte (en aan andere opdrachten) stonden er ook veel gezellige momenten op de agenda. Enerzijds deden we veel met vrienden en familie: we hadden verjaardagen, genoten van barbecues en van spontane dagen op het terras. Ik nam mijn moeder mee voor een high tea en om te ontspannen bezocht ik samen met Daan de sauna. Anderzijds had ik ook een gezellige borrel van de co-working space waar ik werk in Breda, een netwerkavond met workshop en een borrel met mede-digital nomads in Utrecht. Superinspirerende avonden waarop ik ontzettend leuke en interessante mensen heb mogen ontmoeten van wie ik heel veel heb geleerd.

En dit is dus EXACT een van de redenen waarom wij voor langere tijd terug naar Nederland kwamen. Steeds opnieuw vragen mensen aan mij of wij het reizen niet missen. Het antwoord: wij missen het reizen ENORM. Echt, je wilt niet weten hoeveel. Maar ik wilde graag voor langere tijd thuiskomen om aan mijn (locatie-onafhankelijke) onderneming en mijn netwerk te werken en so far gaat dat helemaal de goede kant op. Als de basis straks helemaal goed is en ik een leuk inkomen eraan verdien (en daar gaan we natuurlijk gewoon vanuit, zo positief ben ik ook wel weer), dan komt het reizen ook echt wel weer.

Soms moet je op sommige vlakken even een stapje terugnemen om later weer met volle gas vooruit te kunnen gaan. En met alle leuke afspraken die wij de laatste tijd hebben gehad, mogen we sowieso niet klagen. Ik denk dat wij hartstikke dankbaar mogen zijn dat er na al het reizen nog altijd een heel klein plekje op de wereld bestaat waar we altijd wel bij iemand terechtkunnen. En anderzijds mogen we ook heel dankbaar zijn voor alle reizen de afgelopen 2,5 jaar.

Foto door Sylvia Coppens

Dit was extra leuk deze maand

 Ondernemen. Ik weet nu precies wat ik wil en wat ik wil bereiken. En daarin heb ik goede eerste stappen gezet. Ik vond mijn eerste potentiële klanten, schreef een e-book die ik binnenkort publiceer, maar vooral: ik word er gewoon helemaal vrolijk van. Ook werkte ik nog aan een ander tof project waarvoor ik héél wat heb mogen schrijven. Ik heb in juni letterlijk duizenden en duizenden woorden op papier gezet.

 Vrienden & familie. Alle gezellige dagen, want juni was goed gevuld met leuke afspraken. Ik beschreef ze net al dus dat zal ik hier niet weer doen ;-).

 Een nieuwe auto. Yes! Hopelijk kunnen we nu binnenkort in elk geval wat kleine uitstapjes met de auto gaan maken. Toen we net in Nederland aan waren gekomen kochten we echt een oud barrel. Hartstikke praktisch was dat, maar we hebben nu toch maar voor een wat beter model gekozen. Een stuk veiliger, zuiniger en betrouwbaarder :-).

 Borrels. Die borrel in Utrecht met mede-digital nomads? Dat was dus eigenlijk een soort Instameet. Hoe tof is het als je mensen die je online ‘kent’ van Instagram ineens in het echt ontmoet? Het was in elk geval supergezellig en heel inspirerend.

 Hardlopen. Ik begon weer met hardlopen en nu vind ik het heerlijk om te doen. Een aantal jaar geleden begon ik ermee en toen heb ik het eigenlijk laten verwateren. Maar het is fijn om de dag mee te beginnen.

En dit iets minder

 ***rups. Wie heeft er geen last van die irritant jeukende bultjes die veroorzaakt worden door de eikenprocessierups? Ik zit in elk geval helemaal onder en word af en toe gek van de jeuk!

 The Wandering Mind. Nee, mijn blog vind ik niet minder leuk hoor, maar ik gaf er wel even iets minder aandacht aan in juni. Helaas kan ook ik niet alles tegelijk doen. En moest ik dus even de keuze maken om wat minder voor The Wandering Mind te schrijven. Gelukkig staat er nog héél véél in mijn concepten dus er komt nog meer dan genoeg aan. Weer dat stapje achteruit nemen, hè ;-).

Onze reisplannen voor juli

Niet verrassend, maar die hebben we niet. Ook in juli ga ik gewoon weer aan het werk, net als Daan. Ik heb wel het vermoeden dat het weer een erg leuke maand gaat worden. Onze volgende reis staat voor september gepland, dan gaan we voor negen dagen naar het noorden van Engeland. Zo veel zin in alvast!

Welke artikelen kwamen er online

 Dit kun je doen in het Abel Tasman National Park + onze meerdaagse wandeltocht door het park
 Ontdek de ongerepte natuur van Noord-Noorwegen met deze route
 Bangkok tip: Bezoek de Ratchada Train Night Market in Bangkok voor streetfood

Dit vonden jullie het leukst om te lezen

Het artikel over Noord-Noorwegen werd echt heel goed ontvangen, hartstikke tof! Dat had er ook mee te maken dat het gedeeld werd door het toeristenbureau van Noorwegen. Hopelijk heb ik wat mensen kunnen inspireren om die kant op te gaan.

Hoe zag juni er voor jou uit?

Laat je verder inspireren!

2 gedachten over “Maandoverzicht juni 2019: volop ondernemen en genieten!”

  1. Leuk overzichtje heb je gemaakt, met heel veel plezier gelezen! Op naar een prachtig Juli. Voor ons de aantocht op ons eerste kindje deze maand, spannend :-)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mijn naam is Danique en reizen is wat ik het allerliefste doe! Daarom heb ik er ook voor gekozen om locatie-onafhankelijk te ondernemen. Ik help jou ook om meer vrijheid en avontuur in je leven te creëren.

OVER DANIQUE

Bestel mijn boek

‘Superspannend verhaal voor avontuurlijke meiden!’ – MeidenMagazine

Laatste blogposts

Scroll naar top