Maandoverzicht augustus: housesitten, werken en weer op pad!

Maandoverzicht augustus

Hé, daar ben ik weer eens met een maandoverzicht! De opvallende lezer is het vast wel opgevallen dat er in juli geen maandoverzicht online is gekomen. En in juni ook niet. Ze vielen precies samen met reisdagboeken waarin ik uitgebreid beschreef wat we allemaal aan het doen waren. En… toen kwam ik even inspiratietekort voor de maandoverzichten.

Maar laten we eerlijk zijn: een maandoverzicht is toch altijd stiekem wel een leuk inkijkje in iemands leven en de laatste tijd heb ik voor mijn gevoel maar weinig daarover gedeeld. Dus, bereid je voor. Ik ga jullie weer eens even een update geven over hoe ons reisleven er op het moment uitziet!

Waar we deze maand geweest zijn

Een andere reden waarom ik ook even geen maandoverzichten heb gedeeld? Omdat ons leven als reizigers er eigenlijk maar saai uitzag. Ja, echt ;-). Eigenwijs als we waren hadden we het plan gevat om in ons busje lekker rond te gaan rijden in Nieuw-Zeeland. In de winter. Dit bleek al snel net wat te koud te zijn voor het mooie en om gewoon maar eerlijk te zijn: dit viel ons vies tegen. We werden er chagrijnig en ziek van, en echt lief deden we ook niet altijd meer tegen elkaar. Er moest dus wat veranderen en daarom besloten we om te gaan housesitten! Eerst in Wellington voor een kleine twee weken en daarna voor een maand in Thames, op Coromandel Peninsula. Nou, dat housesitten kan ik je vertellen, is echt een geweldige oplossing. Ik ga er binnenkort nog een blogpost over schrijven, want het is een dikke aanrader voor iedereen die rondreist als digital nomad of op een klein budget.

Fijnste slaapplek

Eigenlijk was dat het huis in Thames waar we deze maand op pasten. Een huis boven op een heuvel, met uitzicht over Thames en de baai waaraan het stadje ligt. Waarbij we ook nog eens een badkamer hadden dat voor een deel van glas was gemaakt, zodat het net leek of je in het bos stond te douchen (lekker ongemakkelijk de eerste keer). Het bos hier lijkt meer op een jungle dan op het bos dat we in Nederland gewend zijn, dus je kunt je vast wel voorstellen hoe enorm tof dat was. Ik ben er heilig van overtuigd dat deze badkamer niet snel te verslaan is.

Maandoverzicht augustus

Hoogtepunten

Ik heb er soms weleens een beetje moeite mee om trots op mezelf te zijn. Een karaktereigenschap die niet altijd even handig en goed is, want soms mag je toch gewoon wel even lekker trots zijn op jezelf? Zo:

• Kwam de nieuwe website voor mijn contentbureau Fernweh Media online. Yes! Samen met Angelina van Eunoia Studio heb ik er best wat weken aan gewerkt en ik ben er zo ontzettend blij mee. Het is een simpele maar strakke website geworden, precies wat ik wilde. Natuurlijk heeft Angelina in dit geval het meeste werk gedaan, maar voor mijzelf voelt het ook echt als een volgende stap. Ik begin steeds meer op mijn vizier te krijgen wat ik wil en dat ik dat ook echt wel kan en begin mij langzaam maar zeker minder aan te trekken van wat andere mensen daar eventueel van denken. (Herkenbaar?) Dat inzicht heeft wat jaren geduurd en is ook echt nog niet verdwenen, maar kleine stapjes doen al wonderen.

• In die vier weken dat we in Thames zaten heb ik echt keihard aan verschillende opdrachten gewerkt. Mijn doel was eigenlijk om alles af te hebben en lekker wat blogs vooruit te schrijven voor The Wandering Mind. Ehm, het resulteerde erin dat ik weg ben gegaan met nieuwe opdrachten voor nieuwe opdrachtgevers en dat mijn to-dolijst eigenlijk alleen maar langer is geworden. Eigenlijk hebben we op het moment helemaal geen tijd om te reizen ;-). Ik ben in elk geval trots dat het zo lekker met werk gaat en ik heb er ook echt zin in om van alles te ondernemen de komende tijd. 

• Ik ben niet alleen trots op mijzelf, maar ook op Daan. Hij heeft in de weken dat we aan het housesitten waren dag in, dag uit gewerkt om zelf ook een online business op te zetten. Op dit moment worden de laatste puntjes door hem op de i gezet en dan kan hij ook echt gaan beginnen. De manier waarop we reizen zal daardoor weer gaan veranderen, nu we allebei afhankelijk worden van onze laptops en niet meer ter plekke gaan werken, maar een gaaf avontuur is het wel.  

• Het begint lente hier in Nieuw-Zeeland te worden! Wat zijn we daar blij om. We hebben stiekem al een paar keer op Skyscanner gekeken in de hoop voor even de winter in Nieuw-Zeeland te kunnen ontvluchten. Om elke keer weer tot de conclusie te komen dat Nieuw-Zeeland zo in een uithoek ligt dat het veel te veel ging kosten. Maar over twee dagen is het officieel lente en hebben we de winter overleefd (je zou bijna denken dat we er zelf niet voor gekozen hebben ;-)). We worden inmiddels alweer wakker met licht en het begint ook later donker te worden. En hier en daar beginnen bloemen de grond uit te schieten en de bomen weer te bloeien. Sinds afgelopen zondag leven we weer vanuit ons busje en we hebben het bijna niet koud gehad en zelfs een keer in ons shirtje in de zon gezeten. Zaaalig. 

Dieptepunten

• Als je heel hard moet gaan nadenken over dieptepunten, dan heb je het eigelijk best goed gehad toch? Ja, het rijden werd even een dieptepunt voor ons waardoor we ziek en chagrijnig werden, maar daar hebben we een prima oplossing voor gevonden. Nu we opnieuw aan het rijden gaan, gaat het ook nog niet helemaal soepel. We hebben allebei nog steeds last van nekklachten door het ongeluk dat we in december hebben gekregen. Het fulltime werken heeft er niet echt aan meegeholpen en het rijden over hobbelige wegen op dit moment al helemaal niet. De pijn is dus weer flink terug en ook in mijn been, terwijl we voor september al hikes op de planning hebben staan. Een teken voor ons dat we weer een betere balans in alles moeten vinden. Niet makkelijk, maar hoog nodig.

• En ik vond het een dieptepunt dat we onze lieve oppashond Max moesten achterlaten! Wat een geweldig lief beestje was het en hij vond het ook echt jammer toen wij weggingen. Het belangrijkste is dat we een fijne tijd hebben gehad en die hond gaat ooit wel komen ;-).

Plannen voor september

September wordt een afwisselende maand voor ons. Op dit moment rijden we via de oostkust van het Noordereiland naar beneden, zitten we in de bibliotheek van Gisborne te werken en komt het met bakken uit de hemel. Maar… over ongeveer een week pakken we de boot naar het Zuidereiland! Hoewel het Noordereiland ook al zo mooi is, kijk ik er zo naar uit om hiernaartoe te gaan. Vanaf 8 september gaan we weer voor tien dagen housesitten bij Blenheim zodat we weer een plek hebben om goed door te werken, en daarna gaan we aan een meerdaagse hiketocht beginnen in het Abel Tasman Nationaal Park.

The Wandering Mind

Tijd voor een feestje! The Wandering Mind heeft voor de eerste keer 5.000 unieke bezoekers behaald! En ook daar was ik stiekem best trots op. Vergeleken met sommige bloggers is het misschien nog helemaal niet veel. Maar ik kijk er liever anders naar. Stel je eens een zaal voor waarin 5.000 man staat. En al die mensen hebben jouw blog bekeken. Dat bedoel ik ;-).

Ook leuk: er kwam voor de eerste keer een winactie online waarbij je het boek Reizen volgens Hannema kan winnen. Je kunt nog tot en met morgen meedoen, dus grijp je kans als je nog een goed boek wilt lezen. 

Welke artikelen kwamen er online

Populairste artikel 

Toen ik alleen al een foto van Hobbiton op Facebook deelde, kreeg deze veel reacties. Blijkbaar was ik lang niet de enige die deze filmset uit Lord of the Rings een keer in het echt wilde zien. Heel verassend was het dus ook niet dat dit artikel erg goed gelezen werd! Ook het stuk waarin ik de (korte) visums voor alle landen in Zuidoost-Azië op een rij heb gezet werd goed ontvangen. Ik hoop dat jullie er wat aan hebben. 

Hoe was augustus voor jullie?

Over de auteur

Lees meer

2 thoughts on “Maandoverzicht augustus: housesitten, werken en weer op pad!”

  1. Wat een toffe plek voor housesitting. Ik wil dat ook nog eens doen, maar dan ben ik al weer veel te hebberig met dingen boeken en blijft er geen tijd over voor housesitting haha. Gefeliciteerd met je zakelijke stappen! Dat het maar snel warmer mag worden in Nieuw Zeeland :)

    1. Haha, ja dat snap ik wel. ‘Voordeel’ is dat Nieuw-Zeeland nu zo duur is, dat we dat niet zo snel doen. Ik kan me voorstellen dat als we straks bijv. weer naar Azië, we ook lekker voor andere leuke accommodaties gaan. En dank je wel!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hi! Mijn naam is Danique en reizen is wat ik het allerliefste doe! Dit combineer ik graag met ondernemen. Op mijn reisblog lees je daarom niet alleen tips over reizen, bestemmingen en budgetten, maar ook over werken op reis.

LEES MEER

Laatste blogposts

Geniet van korting op je volgende reis:

Scroll to Top